Videoreview: Bataleon Fun.kink snowboard 2018

De Bataleon Fun.kink is het tweede Bataleon-bord in onze review set. Waar de Goliath een beetje krachtiger en stijver is, heeft de Bataleon meer flex en is gericht op vriendelijk plezier op de berg. Het heeft een flexclassificatie van 3 dat echt aan de zachtere kant van het spectrum is.

Het heeft ook (natuurlijk) de kenmerkende Trip Base Shape van Bataleon, wat betekent dat vanaf de buitenkant van de insets voor je bindingen, richting de nose en tail, de sidebase een beetje omhoog buigt.

Hiermee wil Bataleon zorgen voor relaxt, super wendbaar rijden zonder dat je randen in de sneeuw happen. Het happen in de sneeuw van je randen, vaak aan de verkeerde kant van het board kan leiden tot harde vallen. Verder heeft board heeft een zachte camber tussen de bindingen wat helpt bij grip in je bochten.

The Review

Volgens Seb

Het is altijd interessant om te zien wat er gebeurt als iemand een board rijdt dat niet de perfecte match is met de rijstijl van die persoon. Seb is een krachtige, agressieve rijder, die van stevige stijve boards houdt om mee te rammen. Dit is niet waar de Fun.kink over gaat. En hoewel de match niet perfect was, haalde Seb wel veel uit het board; mooie sprongen op en langs de piste, en dansen tussen de moguls off piste. Dat laatste was iets dat hij echt prettig vond, het is gemakkelijk om het board alle kanten op te gooien, zodat je tussen de bulten en hobbels die je krijgt in veel bereden off-piste sneeuw, of op de piste of aan het einde van de dag. Hij genoot ook van de float van het board in de secties waar we wat poeder konden scoren.

Volgens Mark

Ik heb een beetje dezelfde rijstijl als Seb, maar ben zwaarder, langer en lang niet zo’n goede snowboarder als Seb. Ik had bij hogere snelheden en in mijn carves wat moeite met het board, dat met 157 cm eigenlijk te kort voor mij en mijn (gebrekkige) techniek was.

Er waren een aantal momenten dat ik echt vol gas naar beneden wilde, waarbij de edge van het board mijn carves niet hield en ik dus wegschoof. Om eerlijk te zijn, dat is wel een combinatie van mijn techniek die ik verder moet verbeteren, en het feit dat de sidebase, de zachte flex en de niet al te sterke camber niet de prefect eigenschappen zijn om onbegrensde edge grip te bieden die je nodig hebt op hogere snelheden. Ik denk wel dat met een langer bord, de 162W, ik meer grip zou hebben gehad.

Dat gezegd hebbende, de manoeuvreerbaarheid van het bord is echt verbazingwekkend, edge naar edge gaan, het inzetten van bochten, het is allemaal zo gemakkelijk en voelt echt veilig. Dat is waarom ik denk dat een minder ervaren snowboarder echt van dit board zou profiteren en er heel goed op zou kunnen vorderen. En als je al ervaren bent en graag lekker aan het spelen wilt op de berg, butters maakt en zo, is dit ding geweldig.

Concluderend

Leuk, speels, behendig, relaxt rijden zonder kans op happen, dat is waar de Fun.kink uitblinkt. Deze all-mountain all-rounder zal je je vergissing vergeven en is de vriend met wie je een geweldige tijd zult hebben op de berg. Last but not least: het bord is best voordelig geprijsd.

Bataleon Fun.kink

All-mountain Snowboard

€ 429,95

[vc_btn title=”SHOP DIT PRODUCT” style=”flat” shape=”square” color=”black” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.blue-tomato.com%2Fnl-NL%2Fproduct%2FBataleon-Whatever%2B157%2B2018%2BSnowboard-486451%2F|||”]
[vc_gallery interval=”3″ images=”21176,21168,21166″]

Review overzicht

Piste
8
Off-piste/Poeder
7.5
Park
8
Bochten maken
9.5
Carven
7.5
Snelheid
7.5
Springen
8
Jibben
7.5
Mark Stokmans
Mark Stokmans
Since I can remember I have been very active in many different sports: started with baseball, tennis and riding later hockey, football, running and aikido. In addition, since twelve years old I've been into actionports: at first windsurfing, later climbing, inline skating, snowboarding, mountain biking. With the first action cams coming onto the market I've been making action sports videos. Furthermore, I've worked in the sports industry since 1990, sports marketing, media and live TV and until the end of 2016 at the Dutch Olympic Committee. Besides being partner in GearLimits I work as a digital freelancer. Based in the Netherlands, Married with Children (11 and 13 years old)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Het is lente! Tijd om naar buiten te gaan

Yes! De lente is weer begonnen. Het zonnetje breekt door, de natuur ontwaakt, krokussen en narcissen bloeien, bomen hebben bloesem. Ook wij ontwaken en...

Review: Cortazu Mountain Hardshell en Midlayer

De Cortazu Hardshell is een lichtgewicht drielaags hardshell jack. Gemaakt voor het skiën, wandelen of voor woon-werkverkeer. De DermizaxEV-stof is 100% waterdicht. Winddicht en...

Review: De Nordic Pocket Saw kettingzaag in zakformaat

De afgelopen jaren heb ik een aantal flexibele draadzagen gebruikt, waarvan het gros niet echt duurzaam bleek. De Nordic Pocket Saw is net even...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief