Videoreview: Salomon Assassin All-mountain Snowboard 2017-2018

Voor onze eerste review hebben we de Salomon Assassin bekeken. Het is een van de laatste boards die we hebben gereden tijdens onze drie dagen op de Stubaier-gletsjer en ikzelf en Dees Hetzenauer hebben het bord onder de voeten gehad. Wij zijn erg verschillende rijders, ik ben ongeveer 90 kilo en bijna 190 cm, Dees is een dame, een beetje korter (175cm) en een stuk lichter (66 kilo). Dees is in Oostenrijk geboren, snowboard al van jongsaf aan, is Landeslehrer en heeft al heeft vele jaren snowboard testervaring. Dees rijdt erg technisch, pakt park mee en kan lekker jibben. Ik ben minder ervaren rijder ben op latere leeftijd begonnen, heb minder techniek en houdt vooral van hard gaan, of dat nu op of off-piste is. Dus deze review is gemaakt van onze gecombineerde ervaring met de Assassin en vanuit echt met verschillende rijstijlen.

Het profiel van een board is de uitdrukking van waar het voor gemaakt is. Het board heeft een gecombineerd profiel, (rock out camber) met een groot vlak gebied tussen de bindingen, camber onder je voeten en rocker op de tip en tail. Deze drie elementen zijn gericht op stabiliteit, respons / pop en manoeuvreerbaarheid.

Salomon’s belofte is dat je met de Assassin alle omstandigheden aan kunt die een wintersport seizoen je voorschotelt. Een all-terrain freestyle board waarmee je kunt knallen op de piste, je poeder kunt rijden, maar ook door eind van de dag piste prut kunt rijden. Op de derde review dag hadden we goede sneeuw op de piste, stuk gereden off-piste afdalingen en kleine stukken met een beetje poeder tussen de pistes.

De review

Volgens Dees

Voor Dees was de Assassin een zeer stabiel en wendbaar board waarmee je op de piste lekker kunt knallen maar ook lekker kunt jibben. Ze was vooral gecharmeerd van de pop die de camber had; loskomen is makkelijk en landing is stabiel. Het bord carved goed, zolang je bereid bent om voor je bochten te werken. Met de mid-flex is het board ook goed in het absorberen van schokken. Een goed all-rounder, een mooie stabiele, speelse plank die ook in poeder lekker zal rijden. Volgens Dees ook een leuk board voor dames zijn, maar je moet wel met een beetje power het board rijden.

Volgens Mark

Ik ben een iets grotere en zwaardere rijder en zoals gezegd, ik wil graag hard de berg af en overal doorheen. Dat betekent dat je een board nodig hebt dat zijn lijn kan houden en die grip op de kant van het board geeft als je bochten maakt (zonder kantengrip zou je snel uit de bocht vliegen). en op dit punt is waar de limit van de midflex van het bord en de limits van mijn techniek elkaar ontmoeten. Met andere woorden, het board kan zijn lijn en de kantengrip houden, maar ik moest daar heel hard voor werken. Met o.a. meer stijfheid in het board zou dat makkelijker gaan voor een rijder als ik. De andere kant van die medaille is dat het board heel gemakkelijk van kant naar kant gaat, dus bochten maken is relatief eenvoudig en je kunt het board lekker rondsmijten. Ik kon ook de behendigheid en speelsheid van het bord voelen.

Conclusie en aanbeveling

De Salomon Assassin is een veelzijdig board dat goed uit de voeten kan in verschillende omstandigheden. Inderdaad een echt all-mountainboard.

Het is geen beginnersboard, daarvoor straft het kleine foutjes een beetje te veel af, maar als je je bochten onder de knie hebt, kun je echt op dit board rijden terwijl je verbetert. En omdat het goed is in veel verschillende dingen, kun je veel uitproberen en je skills in veel verschillende stijlen verbeteren.

Salomon Assassin

All-mountain snowboard

Winkeladviesprijs: € 499,95

[vc_btn title=”BEKIJK PRODUCT” style=”flat” shape=”square” color=”black” align=”left” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.snowcountry.nl%2Fsalomon-assassin-37249.html||target:%20_blank|”]
[vc_message icon_fontawesome=”fa fa-exclamation-circle”]Tussen 5 en 12 december 2017 maak je kans om ons testboard te winnen. Check onze Facebook pagina!

[/vc_message]

[vc_cta h2=”Meer snowboard reviews 2017/2018 bekijken?” txt_align=”center” shape=”square” style=”flat” color=”black” add_button=”bottom” btn_title=”MEER REVIEWS” btn_style=”flat” btn_shape=”square” btn_color=”danger” btn_align=”center” add_icon=”top” i_icon_fontawesome=”fa fa-exclamation” i_color=”white” i_background_style=”rounded-less” i_background_color=”black” i_on_border=”true” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.gearlimits.nl%2Fsnowboard-review-sessie-2017-2018%2F||target:%20_blank|”][/vc_cta]

Review overzicht

Piste
7.5
Powder
8
Park
8
Turning
9
Carving
8
Speed
7.5
Jumping
7.5
Jibbing
8
Mark Stokmans
Mark Stokmans
Since I can remember I have been very active in many different sports: started with baseball, tennis and riding later hockey, football, running and aikido. In addition, since twelve years old I've been into actionports: at first windsurfing, later climbing, inline skating, snowboarding, mountain biking. With the first action cams coming onto the market I've been making action sports videos. Furthermore, I've worked in the sports industry since 1990, sports marketing, media and live TV and until the end of 2016 at the Dutch Olympic Committee. Besides being partner in GearLimits I work as a digital freelancer. Based in the Netherlands, Married with Children (11 and 13 years old)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

5 tips om geur uit hardloop- en wandelschoenen te verwijderen

Wist je dat zweet zelf niet ruikt? De geur die je in je hardloop- en wandelschoenen vindt, is eigenlijk afkomstig van bacteriën: het komt...

Het noorden van Bohemen in Tsjechië is ideaal voor een roadtrip

Tsjechië is een fantastische bestemming voor een mooie roadtrip. Het land is goed te bereiken, heeft afwisselende natuur en tal van monumenten. Ook 3...

Doe mee met de European Outdoor Film Tour (E.O.F.T.) 2021 raffle en win livestream tickets

Het grootste adventure filmfestival van Europa. Jaarlijks organiseert de E.O.F.T., in samenwerking met Mammut en GORE-TEX, een filmtour door wel twintig landen. Deze tour...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, aanbiedingen en speciale aankondigingen.