Videoreview K2 Manifest All-Mountain Snowboard 2019-2020

Eigenlijk was het niet zo eerlijk, noch voor het board, noch voor Dees Hetzenauer, onze 65 kilo wegende vrouwelijk reviewer. Maar ik wist dat Dees een powervrouw is met jarenlange ervaring die dit board zou aankunnen en juist er iets goeds over zou kunnen zeggen. En daarbij zou ik zelf ook op het board rijden. Dus een gedeelde review.

Het board in kwestie is de 159 centimeter lange K2 Manifest. Voor mij had ie nog zelfs iets langer en misschien zelfs een van de widebody versies kunnen zijn. Maar dit directional camber board voel direct an sterk, stijf en powerful aan. All-Mountain gericht meer ook goed voor het park.

Omstandigheden

Park hebben we niet gereden, maar wel piste en poeder voor Dees op dag 2 van onze review sessie, en op de laatste dag van rijden en filmen heb ik vooral pistes er mee gedaan. Droog weer, verse sneeuw, redelijk geprepareerde pistes en dus heerlijke poederafdalingen.


K2 Manifest

Zoals gezegd, een camber board, directional (dus bedoeld om vooral in een richting te rijden alhoewel switch ook prima kan. The Manifest is gemaakt als all-mountainboard, waarbij de camber shape het mogelijk maakt om lekker te carven op de piste, en de lekker neus ook veel float geeft off-piste. Het is een board waarop je wel moet werken, hij gaat niet voor jou de bochten inzetten. Met Dees’ gewicht en lengte moest ze op de piste echt powerren om de bochten in te zetten, bij mij ging dat wat makkelijker. Heb je em op zijn kant, dan carved de Manifest heerlijk en is het stabiel en krachtig. Als je minder op de kant zit, of flat-lined, dan kan het board wat meer klapperen op snelheid bij rommelige pistes.

In de poeder is het een veel vriendelijke board, hij laat zich veel makkelijker in die zalige poeder bochten sturen, drijft op de sneeuw en geeft volgens Dees een heerlijke surfie gevoel. Speels en gevoelig waar hij on-piste powerful is.


Doelgroep K2 Manifest

Een board met twee gezichten zou je kunnen zeggen, die inderdaad all-mountain is, maar waarop je wel anders moet kunnen rijden op de piste (agressief en heel proactief) en off-piste (meer relaxed en surfy). Als je dat kunt, als je net wat meer power hebt, een goede bochten techniek en je kunt em laten carven, dan heb je hier een heel goed board aan. Werken op de piste en daarna relaxen off-piste en genieten maar.

Review overzicht

Piste
8
Poeder
9
Bochten inzet piste
7.5
Bochten inzet poeder
9.5
Carven
8.5
Stabiliteit op Snelheid
8.5
Rebound / bochten uitkomen
8.5
Mark Stokmans
Mark Stokmans
Since I can remember I have been very active in many different sports: started with baseball, tennis and riding later hockey, football, running and aikido. In addition, since twelve years old I've been into actionports: at first windsurfing, later climbing, inline skating, snowboarding, mountain biking. With the first action cams coming onto the market I've been making action sports videos. Furthermore, I've worked in the sports industry since 1990, sports marketing, media and live TV and until the end of 2016 at the Dutch Olympic Committee. Besides being partner in GearLimits I work as a digital freelancer. Based in the Netherlands, Married with Children (11 and 13 years old)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Stagiair(e) Online Redactie & Marketing

Gearlimits, hét no-nonsense platform voor outdoor en action sportliefhebbers, geboren uit een diepe liefde voor een actieve lifestyle. Een onafhankelijk platform, waar we hoogwaardige,...

5 high-end outdoor klapmessen voor iedere serieuze buitensporter

Een outdoor mes is niet alleen mooi, maar ook een onmisbare tool voor de serieuze buitensporter. Er zijn veel verschillende soorten messen, maar in...
00:03:38

De 4 must-see wintersport films

Eerder kon je onze 5 wintersport klassiekers die je moet zien vóór het winterseizoen start vinden. Als vervolg hebben we 4 must-see wintersport films...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, aanbiedingen en speciale aankondigingen.