Nationale Snowboardtest 2015 – 2016 Wintersport.nl

Bij GearLimits proberen we zo veel mogelijk outdoor en action sports gear zelf te testen en te reviewen. Ten eerste omdat het gewoon ontzettend leuk is om nieuwe high-end gear uit te proberen tijdens onze favoriete activiteiten, maar ook omdat we veel waarde hechten aan het delen van onze persoonlijke gebruikservaring. Van elk stuk gear weet je als bezoeker van GearLimits daarom altijd wie het onder welke omstandigheden getest hebben.

Dit gezegd hebbende is er zoveel gear op de markt dat we graag samenwerken met andere partijen die ook gear testen en reviewen. In dit geval met de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) die jaarlijks de nationale Ski -en Snowboardtest doen. Waarbij we vandaag aandacht besteden aan de Snowboardtest. Check vooral de video’s, heerlijk om zo veel fraaie boards de revue te zien passeren!

Het snowboard platform van de NSkiV, Snowboard.nl testte met 11 ervaren snowboarders de nieuwste boards van het seizoen 2015-2016. Daarbij maakten ze onderscheid tussen 4 categorieën snowboards:

Allmountain:

“De hele berg is jouw speeltuin” alleskunners, waarbij ze kunnen variëren van boards die meer op piste gericht zijn tot boards die in de poeder het ook gewoon goed doen.

[vc_video title=”Top 3 – Allmountain” link=”https://youtu.be/E-fNtImndW8″]

Freeride:

Als je uit de lift al zit te zoeken naar die mooie poeder afdaling, al ligt die vlak naast de piste, dan heb je een Freeride voorkeur. Deze boards hebben vaak net wat meer float / drijvend vermogen dan Allmountain boards.

[vc_video title=”Top 3 – Freeride” link=”https://youtu.be/H5q-xgCPlsY”]

Freestyle:

Het park is jouw ding, spelen, pielen, en springen. Boards voor het funpark zijn bewegelijk, flexibel voor rails en jibs maar ook strak stabiel en krachtig voor die grote sprongen of de half pipe.

[vc_video title=”Top 3 – Freestyle” link=”https://youtu.be/sWpdR8pya1U”]

Dames:

Tegenwoordig is er een ruim aanbod in boards die specifiek zijn toegespitst op de gewicht en bouw van vrouwen. Ook in deze categorie werden boards getest.

[vc_video title=”Top 3 – Allmountain Dames” link=”https://youtu.be/d6o0NDE6nAs”]

De verschillende karakteristieken van een board, worden onder andere bereikt door wisselende gebruik te maken van zogenaamde “camber” en “rocker” shapes in het deck van het board. Waardoor een board bepaalde voorkeuren gaat hebben voor omstandigheden en rijstijl. Wat deze begrippen betekenen kan je checken op onze GearGuide voor snowboards.

Interessant is wel dat de categorieën eigenlijk niet in alle gevallen super strak af te bakenen zijn. Er zijn all-mountain boards die naar Freeride neiging, Freeride boards die het ook prima zouden doen in die lange snelle carve bochten op een piste.

Maar het helpt wel om goed te kijken naar wat jij het liefste doet, en daar je board op uit te kiezen.

De komende weken publiceren we op GearLimits ook nog een aantal reviews van boards waarop we zelf hebben kunnen rijden. Hou de site dus in de gaten. En mocht jij je ervaringen met een van deze boards willen delen, laat het ons weten!

Editors Squad
Editors Squad
Bij GearLimits geloven we dat goed materiaal leidt tot betere prestaties, meer plezier en hogere veiligheid. Voor elke sporter die zijn grenzen wil verleggen en zijn plezier wil vergroten is dit een must. GearLimits helpt je hierbij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Review: De Nordic Pocket Saw kettingzaag in zakformaat

De afgelopen jaren heb ik een aantal flexibele draadzagen gebruikt, waarvan het gros niet echt duurzaam bleek. De Nordic Pocket Saw is net even...

7 mythes over inlegzolen ontkracht

Voeten worden blootgesteld aan grote hoeveelheden druk en schokken, of je nu hardloopt, skiet, fietst of gewoon wandelt in het dagelijks leven. Deze druk...

Review: On Cloudultra Trailschoenen

De On Cloudultra is de nieuwe trailschoen van On die specifiek ontwikkeld is voor het lopen van ultra’s (afstanden boven de marathon afstand). On...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief