Videoreview: Salomon X/Max W Blast dames ski

Naast de reguliere Salomon S/Max Blast die door onze gast rijder Matthijs werd gereviewd hadden we ook de dames versie van deze ski mee. Een van onze vrouwelijk testers Rinske, 27 jaar ski-ervaring en skileraar bij het aangepast/zitskiën nam de dames Blast de berg op.

Omstandigheden

Harde ijzige pistes op de hoger gelegen delen in de ochtend, waarbij in de middag de sneeuw zachter werd en lager op de berg papperig.

De Ski

De S/Max Blast is een race carver die het vooral goed moet doen op de piste en die gericht is op de meer gevorderde skier. Camber onder de binding zorgt voor grip, het vlakke base achterop helpt bij bewegelijkheid. Het kan wel van de piste, de rocker in de tip helpt daarmee, maar piste is de natuurlijke habitat en bochten maak is wat deze ski echt goed moet kunnen.

Review

De indruk van Rinske was eigenlijk een echo van de review van Matthijs, niet zo vreemd met een Ski die in principe met het gelijke idee gebouwd is. Er zit een hoop flex in de ski, dus ook een hele hoop rebound. Het insturen van korte bochten gaat super snel en super direct, maar als je teveel energie in stop krijg je dat ook alles met enorm veel kracht terug. Teveel, te agressief ineens erin gooien en je kan zomaar controle verliezen.

Het is ook nodig om op deze ski die korte bochten ook heel laag en in een diepe zit te rijden, omdat anders de ski best er met je vandoor kan gaan. Ook lange en snelle carve bochten moet je laag en actief rijden. De ski wil heel snel, maar als de piste hobbelig wordt moet je oppassen omdat de ski dan minder stabiel wordt naarmate je snelheid omhoog gaat.

Doelgroep

Ook de dames versie van de S/Max is echt voor al gevorderde tot vergevorderde dame die heel actief en sportief wil skieen. Je moet de snelheid en de flex aankunnen, je energie kunnen doseren, en je techniek kunnen aanpassen op de sneeuw/piste condities. Met deze ski kan je wel jaren vooruit en je verder op ontwikkelen omdat de ski dit ook veel van je eist.

Conclusie

De Salomon S/Max W Blast is een uitdagende ski die je echt moet aankunnen. Geen relaxte ride maar een ski die wil knallen. Het eist veel van je, en als je de ski kan handelen dan heb je een hele krachtige, wendbare super snelle carver.

 

Salomon S/Max W Blast

Review ski met W 10 binding

Winkeladviesprijs: € 799,95

[vc_btn title=”KOOP DIT PRODUCT” style=”flat” shape=”square” color=”black” size=”sm” align=”left” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.snowcountry.nl%2Fsalomon-s-max-w-blast-z12-walk.html||target:%20_blank|”]

Review overzicht

Harde sneeuw/piste
8.5
Zachte sneeuw/off-piste
7.5
Bochten inzet
8.5
Carven
8.5
Edge/Grip
8.5
Snelheid/Stabiliteit
8
Reactievermogen
8.5
Prijs-kwaliteit
7.5
Rinske de Jong
Rinske de Jong
Al vanaf dat ik kan staan, doe ik aan sport en hebben mijn ouders me de liefde voor bergen en natuur bijgebracht. Ik hou ervan buiten te zijn, met wandelschoenen aan, (tour)ski's onder, trainrunschoenen aan, een mountainbike, een beachvolleybal, of op een rots met een weids uitzicht voor me. Vanaf 2016 ga ik de wereld rondreizen om zoveel mogelijk buiten te genieten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

In twee etmalen door Marokko tijdens de Mazda Epic Drive

De Mazda Epic Drive is een unieke rijervaring die autorijders de mogelijkheid biedt om Mazda’s nieuwste modellen te testen in uitdagende en adembenemende omgevingen....

Licht en stevig in de bergen met de Hanwag Makra Pro-Low Lady GTX | Review

De Hanwag Makra Pro-Low Lady GTX is uitstekende wandelschoen die voor veel terreinen is geschikt en die voldoet aan mijn verwachtingen.

MiiR is goed voor de gebruiker én de planeet

MiiR heeft een duidelijke missie: producten creëren die goed zijn voor de gebruiker én de planeet.
Naast de reguliere Salomon S/Max Blast die door onze gast rijder Matthijs werd gereviewd hadden we ook de dames versie van deze ski mee. Een van onze vrouwelijk testers Rinske, 27 jaar ski-ervaring en skileraar bij het aangepast/zitskiën nam de dames Blast de berg...Videoreview: Salomon X/Max W Blast dames ski