Videoreview: K2 Super Charger Alpine ski 2019-2020

Voor het woord “charger” kennen wij in Nederland niet echt een geweldige vertaling. Het kan een oplader zijn, maar in de context van deze ski is het echt wat anders. Een “charger” was vroeger een strijdros, een paard die vol de aanval inging, zonder angst, rammen. Zorgde goed voor zijn berijder en was de schrik van de infanterie. Een aanvaller, bestormer.

Omstandigheden

We skieden twee keer met de K2 Supercharger : de eerste dag met erg veel sneeuwval en dus veel sneeuw op de piste. De tweede dag bij heel mooi weer, goed geprepareerde maar zachte pistes door de verse sneeuwval.

De K2 Supercharger

Deze ski is zoals die strijdros. Net als dat die vurige strijdros moet je er wel echt op kunnen rijden, of in die geval skiën. Een absoluut gevorderde ski, voor goede skiërs. Een zeer goed gebouwde ski waar je echt voor moet werken maar waar je ontzettend veel terugkrijgt. De energie die je er in stopt krijg je ook volle bak terug. De ski vergt wel de juist techniek en kracht. De ski die we mee hadden an 175 centimeter past ook heel goed bij het gewicht (86kg) en de ervaring van onze reviewer Stijn van Oss. Hij vond het een echt race carve kanon waarmee je full power de pistes kunt aanvallen.

Echt een piste ski, niet voor off-piste gemaakt. Maar, op de eerste heel erg sneeuwrijke dag deed de ski het op vol besneeuwde piste toch goed, en we deden een paar heel mooie off-piste runs op dag twee en ook daar kreeg Stijn de ski in mooie bochten helemaal prima de berg af.

Voor meer informatie en complete specificaties van de ski, check hier.

Doelgroep

Zoals gezegd, je moet wel kunnen skiën om het maximale uit de Super Charger te kunnen hallen. Ruim gevorderd tot expert met ambitie om echt te rammen.

Koop de K2 Supercharger (incl binding) – Adviesprijs: € 749,95

Review overzicht

Bochten comfort:
10
Vroeg naar de kanten:
10
Stabiliteit / precisie op snelheid:
10
Off-piste prestaties:
7
Bochten inzet:
10
Rebound, bochten uitkomen:
10
Beïnvloedbaar:
9
Prijs / Kwaliteit:
9
Mark Stokmans
Mark Stokmans
Since I can remember I have been very active in many different sports: started with baseball, tennis and riding later hockey, football, running and aikido. In addition, since twelve years old I've been into actionports: at first windsurfing, later climbing, inline skating, snowboarding, mountain biking. With the first action cams coming onto the market I've been making action sports videos. Furthermore, I've worked in the sports industry since 1990, sports marketing, media and live TV and until the end of 2016 at the Dutch Olympic Committee. Besides being partner in GearLimits I work as a digital freelancer. Based in the Netherlands, Married with Children (11 and 13 years old)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

15 + zeventien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

De Alto Guide HS van Mammut is de ultieme berg hardshell | Review

Een hardshell jas is een onmisbaar item voor buitenavonturen en vast niet onbekend voor op je paklijst. Voor de wandelaars en alpinisten die het...

Word teamlid van de Fjällräven Polar 2023 expeditie

Fjällräven nodigt iedereen uit zich aan te melden voor Fjällräven Polar, een 300 km lange arctische expeditie door het Scandinavische noorden in april 2023....

Jack Spowart maakt ‘artwork’ voor het Banff Mountain Festival

Voor de 47e editie van het Banff Center Mountain Film and Book Festival zochten Rab en Banff naar naar een getalenteerde kunstenaar om het...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief

Videoreview: K2 Super Charger Alpine ski 2019-2020Voor het woord "charger" kennen wij in Nederland niet echt een geweldige vertaling. Het kan een oplader zijn, maar in de context van deze ski is het echt wat anders. Een "charger" was vroeger een strijdros, een paard die vol de aanval inging, zonder...