Videoreview K2 Mindbender 90ti Allmountain Ski

De K2 Minderbender 90 komt uit een hele breder lijn van Mind Bender ski’s. Zeker als je de -voor dames- tegenhanger van de Mindbender, de Mindbender Alliance erbij neemt. Dat heeft mede te maken met de verschillende breedte’s van de ski. De Mindbender die wij meekregen zit op 90 mm en is daarmee een ski helemaal klaar (volgens K2) voor zowel harde pistes, als zachte poeder.

Omstandigheden

Kaiserswetter: zonnetje aan de blauwe hemel, temperaturen constant lekker onder nul. De verse sneeuw die de dag daarvoor was gevallen bleef de hele dag lekker droog en de pistes waren dus best zacht. Tegen het einde van de dag een beetje “op”geskied en in sommige stukken wat rommelig.

De K2 Minderbender 90ti

De K2 Mindbender is volgens tester Stijn een absoluut zeer breed inzetbare ski om in alle omstandigheden en terrein types plezier mee te hebben. Een categorie ski waar Stijn zich het meest op zijn gemak voelt, omdat je maar een ski nodig hebt die als het goed is, moeiteloos switched tussen op en off-pistes, kaiserswetter en dikke sneeuwval. Stijn reed er gedurende onze twee dagen ook heel veel verschillende omstandigheden mee, en beaamt dat de ski echt alles goed kan. Zowel op de piste als in de poeder super lekker.

De “All-Terrain Rocker” (lichte omhooggaande curve van de ski richting de tip) zorgt ervoor dat de ski ook makkelijk draait. Je kunt snel van kant naar kant wisselen wat veel vertrouwen geeft. Is stabiel op snelheid en komt lekker de bochten uit. Dus je kunt er ook echt op knallen.

Voor alle specificaties en meer info check de site van K2.

Doelgroep

Dankzij de comfortabele flex en de makkelijke bochten inzet zou Stijn er ook minder ervaren skiërs ermee weg durven sturen. Een ski die dus niet alleen een brede variatie van omstandigheden aankan, maar ook nog eens geschikt is voor een brede doelgroep. Zolang “fun” maar je belangrijkste drijfveer is, dan zit je met deze K2 erg goed.

Koop de K2 Mindbender 90ti (excl binding) – Adviesprijs: € 599,95

Review overzicht

Bochten comfort:
9
Vroeg naar de kanten:
9
Stabiliteit / precisie op snelheid:
8
Off-piste prestaties:
8
Bochten inzet:
8
Rebound, bochten uitkomen:
8
Beïnvloedbaar:
9
Prijs / Kwaliteit:
8
Mark Stokmans
Mark Stokmans
Since I can remember I have been very active in many different sports: started with baseball, tennis and riding later hockey, football, running and aikido. In addition, since twelve years old I've been into actionports: at first windsurfing, later climbing, inline skating, snowboarding, mountain biking. With the first action cams coming onto the market I've been making action sports videos. Furthermore, I've worked in the sports industry since 1990, sports marketing, media and live TV and until the end of 2016 at the Dutch Olympic Committee. Besides being partner in GearLimits I work as a digital freelancer. Based in the Netherlands, Married with Children (11 and 13 years old)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

De beste Ski & Outdoor hardshell jassen voor 2023/2024

Voor de ultieme bescherming tijdens je ski & outdoor trips, hebben we de beste hardshell jassen in de markt op een rijtje gezet. Bij...

De Hanwag Rotpunkt retro bergschoen revival

In de vroege jaren '80 introduceerde Hanwag, een bekende fabrikant van berg- en wandelschoenen, als een van de pioniers sportklimschoenen op de markt. Nu...

De Motorola Defy Satellite Link bluetooth gadget | Review

Als outdoor liefhebber ben ik altijd op zoek naar handige gadgets die mijn avonturen in de natuur kunnen verbeteren. Onlangs heb ik het Motorola...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief

De K2 Minderbender 90 komt uit een hele breder lijn van Mind Bender ski’s. Zeker als je de -voor dames- tegenhanger van de Mindbender, de Mindbender Alliance erbij neemt. Dat heeft mede te maken met de verschillende breedte’s van de ski. De Mindbender die...Videoreview K2 Mindbender 90ti Allmountain Ski