Video review Turner Seventy-Thirty Supercruiser All-mountain ski

De tweede ski van Turner Dutch Ski Technology die we dit jaar reviewen. Turner is een jong Nederlandse skimerk en naast de RC-GS die we eerder reviewden kregen we ook de ‘Seventhy – Thirty’ mee. Laten we daarbij zeggen dat we het wel ontzettend dapper vinden dat een Nederlands merk de markt van ski’s opgaat. Een markt die al redelijk verzadigd is met heel veel gevestigde merken die fantastische ski’s maken. We wensen Turner bij deze dan ook veel geluk.


Omstandigheden

Kaiserswetter: zonnetje aan de blauwe hemel, temperaturen constant lekker onder nul. De verse sneeuw die de dag daarvoor was gevallen bleef de hele dag lekker droog en de pistes waren dus best zacht. Tegen het einde van de dag een beetje “op”geskied en in sommige stukken wat rommelig.

De Turner Seventy Thirty

Turner categoriseert de ski als een all-mountain ski waar je dus onder veel verschillende omstandigheden uit de voeten moet kunnen. We kunnen beamen dat de ski inderdaad  tot die categorie behoort. Stijn van Oss, onze reviewer dit jaar, noemt deze ook soms de All-Weather, of All-conditions categorie. Want het is niet per se “waar” op de berg je ermee skiit (op of off-piste) maar vooral ook de verschillende sneeuwomstandigheden die een ski moet aankunnen. Want dat kan enorm verschillen en de Seventy-Thirty is een ski die je in die wisselende omstandigheden veiligheid biedt.

De ski heeft als onderschrift “Super Cruiser” en die naam doet de ski eer aan. Super cruisen kan je er zeker mee. De ski draait makkelijk dankzij de flex en de rocker naar de voorkant van de ski. Door die rocker, (oplopende curve van de  ski naar de voorkant) doet de ski het ook bij zachtere, papperige sneeuw, of juist off-piste, het goed. Als je de ski echt naar de kanten brengt, vindt je de stabiliteit die je ook op wat hogere snelheden wilt. Het is geen ski gemaakt om zwarte pistes te straight-linen, maar eentje waarmee je lekker relaxt je bochten kunt maken.

Doelgroep

De enorme flex in de ski betekend ook dat het een ski is die voor een brede doelgroep geschikt is. Ook als je techniek nog niet perfect is en ruimte heeft voor verbetering kan je met de Seventy-Thirty heel goed uit de voeten. Stijn, die zelf 86 kilo weegt, merkte wel op dat volgens hem de ski wel gemaakt is voor de wat lichtere skiër. Dus ook voor dames een hele geschikt ski denken wij.

Koop de Turner Seventy-Thirty: Adviesprijs € 599,-

Review overzicht

Bochten comfort:
8
Vroeg naar de kanten:
7
Stabiliteit / precisie op snelheid:
6.5
Off-piste performance:
7.5
Bochten inzet:
8
Rebound, bochten uitkomen:
6
Beïnvloedbaar:
6
Prijs / Kwaliteit:
8
Mark Stokmans
Mark Stokmans
Since I can remember I have been very active in many different sports: started with baseball, tennis and riding later hockey, football, running and aikido. In addition, since twelve years old I've been into actionports: at first windsurfing, later climbing, inline skating, snowboarding, mountain biking. With the first action cams coming onto the market I've been making action sports videos. Furthermore, I've worked in the sports industry since 1990, sports marketing, media and live TV and until the end of 2016 at the Dutch Olympic Committee. Besides being partner in GearLimits I work as a digital freelancer. Based in the Netherlands, Married with Children (11 and 13 years old)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

In twee etmalen door Marokko tijdens de Mazda Epic Drive

De Mazda Epic Drive is een unieke rijervaring die autorijders de mogelijkheid biedt om Mazda’s nieuwste modellen te testen in uitdagende en adembenemende omgevingen....

Licht en stevig in de bergen met de Hanwag Makra Pro-Low Lady GTX | Review

De Hanwag Makra Pro-Low Lady GTX is uitstekende wandelschoen die voor veel terreinen is geschikt en die voldoet aan mijn verwachtingen.

MiiR is goed voor de gebruiker én de planeet

MiiR heeft een duidelijke missie: producten creëren die goed zijn voor de gebruiker én de planeet.
De tweede ski van Turner Dutch Ski Technology die we dit jaar reviewen. Turner is een jong Nederlandse skimerk en naast de RC-GS die we eerder reviewden kregen we ook de ‘Seventhy – Thirty’ mee. Laten we daarbij zeggen dat we het wel ontzettend...Video review Turner Seventy-Thirty Supercruiser All-mountain ski