Video review: Salomon S/Race Shot GS

Uit de Salomon “Son of a Blast” lijn is de Salomon S/Race de ski (naast de S/Force en de S/Max die we ook reviewden) die het meest piste en performance georiënteerd is. Met een fel blauwe dek met gele en witte accenten is het een fraaie verschijning.

Omstandigheden

We skieden twee keer met de Salomon S/Race : de eerste dag met erg veel sneeuwval en dus veel sneeuw op de piste. De tweede dag bij heel mooi weer, goed geprepareerde maar zachte pistes door de verse sneeuwval.

De Salomon S/Race Shot 175

De S/Race is er in verschillende types en lengtes. Onze reviewer Stijn van Oss, zelf 178cm lang en 86 kilo, skiede op de 175 cm Shot versie van de ski met een radius van 17 meter. De S/Race Shot is er ook in 170 centimeter met een radius van 16. Die radius, in combinatie met het lage gewicht van de ski zorgde er voor dat S/Race toch ook erg wendbaar was.

En dat voor een ski die, zoals de naam al doet vermoeden, excelleert op snelheid. De ski is dan uitermate stabiel en geeft je het gevoel van veiligheid waarmee je ook dan durft te spelen met de krachten die loskomen. Adrenaline verzekerd en toch makkelijk te skiën.

Stijn voelde duidelijk de Edge Amplifier technologie die is toegepast en die ervoor zorgt dat je optimale krachtoverbrenging hebt via de binding naar je ski.

Zoals gezegd, een echt piste ski, maar het rijden in de zachte sneeuw op de eerste dag toonde ook aan dat als je even buiten de paaltjes gaat, dat de ski je niet in de steek laat. De S/Race is dan niet te dwingend op de kanten. Maar als je het maximale uit de S/Race wilt halen, neem je de eerste lift in de ochtend naar boven en ros je over vers geprepareerd ribstof sneeuw naar beneden.

Voor alle specificaties en meer info check de site van Salomon.

Doelgroep

Het is een echte sportieve piste ski voor sportieve carvers die op de kant willen knallen en willen van genieten van het spelen op snelheid. Die van de kick houden van echt rippen en graag de adrenaline door het lijf voelen stromen. Doordat de ski licht aanvoelt en toch makkelijk stuurt, kon Stijn zich ook voorstellen dat minder ervaren skiërs die ambitie hebben om beter te worden heel lang vooruit kunnen met deze ski.

Koop de Salomon S/Race GS Shot (incl. Z12 binding) – Adviesprijs: € 699,95

Review overzicht

Bochten comfort:
10
Vroeg naar de kanten:
10
Stabiliteit / precisie op snelheid:
9
Off-piste prestaties:
6
Bochten inzetten:
10
Rebound, bochten uitkomen:
10
Beïnvloedbaar:
9
Prijs / Kwaliteit:
8.5
Mark Stokmans
Mark Stokmans
Since I can remember I have been very active in many different sports: started with baseball, tennis and riding later hockey, football, running and aikido. In addition, since twelve years old I've been into actionports: at first windsurfing, later climbing, inline skating, snowboarding, mountain biking. With the first action cams coming onto the market I've been making action sports videos. Furthermore, I've worked in the sports industry since 1990, sports marketing, media and live TV and until the end of 2016 at the Dutch Olympic Committee. Besides being partner in GearLimits I work as a digital freelancer. Based in the Netherlands, Married with Children (11 and 13 years old)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

In twee etmalen door Marokko tijdens de Mazda Epic Drive

De Mazda Epic Drive is een unieke rijervaring die autorijders de mogelijkheid biedt om Mazda’s nieuwste modellen te testen in uitdagende en adembenemende omgevingen....

Licht en stevig in de bergen met de Hanwag Makra Pro-Low Lady GTX | Review

De Hanwag Makra Pro-Low Lady GTX is uitstekende wandelschoen die voor veel terreinen is geschikt en die voldoet aan mijn verwachtingen.

MiiR is goed voor de gebruiker én de planeet

MiiR heeft een duidelijke missie: producten creëren die goed zijn voor de gebruiker én de planeet.
Uit de Salomon “Son of a Blast” lijn is de Salomon S/Race de ski (naast de S/Force en de S/Max die we ook reviewden) die het meest piste en performance georiënteerd is. Met een fel blauwe dek met gele en witte accenten is het...Video review: Salomon S/Race Shot GS