Review: de VSSL EHBO Kit in zaklamp formaat

In 2014 lanceerde Todd Weimer de VSSL Outdoor Utility Tools. Voorheen werd het handvat van een zaklamp gebruikt om de batterijen in te plaatsen, maar met de huidige LED-technologie is deze buisvormige ruimte niet meer nodig. Weimer bedacht hiervoor een functionaliteit; het opslaan van noodvoorraden tijdens outdoor activiteiten als hiking, vissen, jagen, trekking, backpacking en kamperen.

Alle VSSL Utility Tools maken gebruik van dezelfde zaklamp achtige cilinder, voorzien van een drievoudige LED-lamp en een met olie gevuld kompas. VSSL biedt verschillende ‘vullingen’ aan. Ik heb de VSSL EHBO-Kit de afgelopen maanden uitvoerig kunnen bekijken en gebruiken.

Militaire kwaliteit 

De cilinder is gemaakt van duurzaam aluminium van militaire kwaliteit en dus zeer robuust. Het geheel met LED-lampen, nylon rol met EHBO artikelen en het kompas zijn van hoogwaardige kwaliteit, en die zie en voel je. De EHBO kit heb ik meerdere malen laten vallen en heeft – op een krasje op de behuizing na – geen kritieke schade opgelopen. De aluminium behuizing is een veel beter beschermde opslagcontainer dan de nylon tas of plastic doos die voor de meeste EHBO-kits worden gebruikt. Het geheel is waterdicht en heeft een levenslange garantie.

review-vssl-ehbo-kit-in-zaklamp-formaat-

Features

De 3 LED-lamp heeft vier modi: helder, gedimd, rood en een knipperende SOS-modus. De drie LR1-batterijen zijn direct onder de LED-lampen bevestigd, zodat het hele verlichtingssysteem alleen de onderste 3,5 cm van de unit beslaat. Om de lamp aan/uit te doen druk je de schakelaar 3 seconden in. Vervolgens klik je door de beschikbare modi.

De lichtsterkte van 200 lumen is goed om in het donker bij te schijnen. De unit ligt goed en stevig in de hand. De EHBO-inhoud zit strak in de cilinder zodat deze niet schuift of rammelt. Het met olie gevulde kompas aan de bovenkant van de cilinder is betrouwbaar bij temperaturen van -10 °C tot 50 °C.

De VSSL EHBO Kit inhoud

De EHBO inhoud is strak in een nylon rol gerold die exact in de VSSL behuizing past. De inhoud is goed verdeeld zodat het goed in de relatief beperkt ruimte past:

 • 4 x grote verbanden
 • 4 x knokkelverbanden
 • Twee pakketten 3M Steri-Strips
 • 2 x wegwerpthermometers
 • 4 x antiseptische handdoekjes
 • Eén pakket Celox hemostatisch middel
 • 2 x antibiotische crèmepakken
 • 2 x brandcreme packs
 • 4 x aspirine
 • 4 x ibuprofen
 • Pincet
 • Noodfluit
 • 4 x veiligheidsspelden
 • Een groot steriel gaasje
 • Een paar medische handschoenen
 • Een rol tape voor reparaties, markering en eerste hulp.

Ik heb de inhoud stuk voor stuk bekeken en lijken van goede kwaliteit. Ik had ook niet verwacht dat er goedkope rommel meegeleverd zou worden. Merknamen als 3M, Curad, Bayer, Advil en Celox zorgen voor vertrouwen.

review-vssl-ehbo-kit-in-zaklamp-formaat-

Conclusie

Voor wie op zoek is naar een kant-en-klare EHBO kit en iets duurzaams zoekt, overweeg dan te investeren in de VSSL EHBO-kit. De VSSL EHBO kit is te koop voor € 129,95. Er is ook een VSSL EHBO Kit mini verkrijgbaar (exclusief de LED-zaklamp) die € 79,95 kost.

Door het materiaalgebruik is de prijs hoger in vergelijking met andere kits. Maar voor die prijs krijg je een minder omvangrijke kit die volledig waterdicht is. Ook qua gewicht is de kit licht en makkelijk in te pakken. Als waterdichtheid en duurzaamheid niet belangrijk voor je zijn, dan is een goedkopere kit ook een goede keuze. Weet gewoon dat de duurzaamheid van een dergelijk kit op de lange termijn niet hetzelfde zal zijn als die van VSSL.

VSSL Utility Tools biedt ook een Camp Supplies en een Flask-model, evenals een op maat gemaakte optie.

review-vssl-ehbo-kit-in-zaklamp-formaat-

Review overzicht

Inhoud
9
Duurzaamheid
9
Waterdichtheid
10
Features
8
Gebruiksvriendelijkheid
8
Prijs/kwaliteit
9

Samenvatting

Voor wie op zoek is naar een kant-en-klare EHBO kit en iets duurzaams zoekt, overweeg dan te investeren in de VSSL EHBO-kit. Er is ook een VSSL EHBO Kit mini verkrijgbaar (exclusief een de LED-zaklamp).
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

De beste Ski & Outdoor hardshell jassen voor 2021/2022

Voor de ultieme bescherming tijdens je ski & outdoor trips, hebben we de beste hardshell jassen in de markt op een rijtje gezet. Bij...

Rab & Lowe Alpine openen Europees reparatie- en servicecentrum in Nederland

Liefde voor de bergen, voor kleding en voor uitrusting is van meet af aan de drijvende kracht achter de merken Rab en Lowe Alpine...

GearBite: de geheel nieuwe Suunto Core Alpha Stealth is gemaakt voor iedere buitensporter

Voor iedere veeleisende buitensporter is er altijd een Suunto. Nu is er de nieuwe Core Alpha Stealth, een ABC-outdoorhorloge (Altimeter, Barometer, Compass). Of je...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief