Review: Ultimate Ears (UE) Boom 2 Wireless Speaker

Testcondities

De Ultimate Ears Boom 2 wireless speaker is getest gedurende verschillende hikes en mountainbike tochten. Uiteraard ook in en om het huis heb ik de Boom 2 veel gebruikt…. en nog steeds.

Review UE Boom 2

Tegenwoordig gaat de smartphone overal mee naar toe, dus heb je ook altijd je muziek bij je. Muziek is niet minder belangrijk bij outdoor, action & adventure sport. Als je alleen bent dan volstaat een koptelefoon, maar als je met een groep bent is het altijd prettig dat je ook samen kunt genieten van muziek.

gearlimits-review-ultimate-ears-ue-boom-2-wireless-speaker-in-the-boxDe UE Boom 2 kost € 200,- en word geleverd in een cilindervormige opberg box met hierin de speaker, flour gele USB-kabel (mini USB), een adapter met twee internationale opladers en een instructieboekje. Het is te zien dat ook aan de (kwaliteit) van de verpakking de nodige aandacht is besteed. De Boom 2 van Ultimate Ears is de opvolger van de Boom. Deze voorganger hebben wij niet getest, dus een vergelijking hebben we niet kunnen maken.

Accuduur

De UE Boom 2 is voorzien van een oplaadbare accu. De door UE aangegeven accuduur van 15 uur wordt ruimschoots gehaald.

gearlimits-review-ultimate-ears-ue-boom-2-wireless-speaker-schroefdraadDe oplaad en auxiliary poort worden afgedicht met een rubber klepje. Dat in het midden is voorzien van een oog met 1/4 inch schroefdraad. Dat bracht mij op het idee de UE Boom 2 op een camera statief te plaatsen. Helaas gaat dat niet vanwege de ‘holling’ aan de onderkant.

Features

De UE Boom 2 voldoet aan de IPX 7 standaard. Dit betekent dat er geen water binnendringt indien de speaker wordt ondergedompeld (30 minuten op 1 meter). Tijdens de buitenactiviteiten hebben we dit niet getest. Thuis heb ik de UE Boom 2 zo’n 15 min in een volgelopen wasbak laten afzinken. Resultaat: 15 minuten onder water is geen probleem. Dat weliswaar geen meter diep, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ook dat geen problemen oplevert voor de Boom 2.

Verbinding

Ook erg prettig is dat de bluetooth verbinding met de Boom 2 het tot zo’n 25 meter feilloos doet. Verder dan 25 wil de verbinding nog wel eens haperen. Desalniettemin is 25 meter al meer dan voldoende in mijn ogen.

Volume & geluid

Het volume van de Boom 2 is erg goed. Ook als je de volumeknop volledig opendraait/swiped blijft het geluid zuiver; dat is prettig. De basweergave zou nog iets beter kunnen, maar het is niet storend. Ook vind ik het evenzo belangrijk dat het geluid op laag niveau ook goed klinkt. Ik heb er zelf altijd en schurfthekel aan als ik gedwongen moet meeluisteren met muziek van anderen, dus dat wil ik zelf ook graag voorkomen. Maar ook op laag volumeniveau is de geluidskwaliteit erg goed.

Bediening

De bediening van de speaker is erg gebruiksvriendelijk en is voorzien van een accelerometer. Daardoor kan door middel van een zachte tik op de bovenkant een nummer worden gepauzeerd, met een tweede tik gaat het liedje weer verder. Door twee keer snel achter elkaar te tikken, wordt het nummer geskipt en wordt het volgende nummer gestart. Om te voorkomen dat er onbedoeld nummers worden overgeslagen of gepauzeerd is het nodig de speaker hierbij op te tillen.

UE Boom App

Als je IOS of Android smartphone hebt is er de mogelijkheid om met de UE Boom App – met de double up optie – een tweede Boom 2, Roll of Megaboom (of combinatie) tegelijkertijd te verbinden met dezelfde bron. Dit geeft je de mogelijkheid om een uitstekende surround sound combinatie te realiseren. Wel is dan een tweede investering nodig. De app is ook voorzien van een equalizer voor de speaker. Je kunt hier voorgeprogrammeerde opties selecteren of deze helemaal naar je eigen wensen afstellen. Ook is er een wekker functionaliteit.

De ‘firmware-udates’ van de UE Boom 2 worden via de UE Boom app geïnstalleerd. Het is dus zeker aan te raden deze IOS of Android app te downloaden.

[vc_gallery type=”flexslider_fade” interval=”15″ images=”7824,7827,7825″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” img_size=”full”]

Conclusie

Voor de investering van € 200,- heb je iets waar je jaren plezier van kunt hebben. Een hoogwaardig geluid, zowel hard als zacht, schok- en waterbestendig, een goed formaat om overal mee naar toe te kunnen nemen en een optimaal bedieningsgemak

Pluspunten

  • Waterdicht
  • Schokbestendig
  • Duidelijke en handige app
  • Accuduur is uitstekend
  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Goed geluid bij zowel laag als hoog volume

Minpunten

  • Basweergave kan iets worden verbeterd

Review overzicht

Geluid
Bedieningsgemak
Design
Duurzaamheid
Prijs/kwaliteit

Samenvatting

Met de EU Boom 2 heb je iets waar je jaren plezier van kunt hebben. Een hoogwaardig geluid, zowel hard als zacht, schok- en waterbestendig en een goed formaat om overal mee naar toe te kunnen nemen.
Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Review: Haglöfs Mimic Hood V series outdoor jas

Mimic, het Engels woord voor nabootsen, dan denk qua kleding al snel aan een imitatie, een mindere versie dan het origineel. Het is Haglöfs...

Verborgen milieu impact van outdoor gear

Als je op avontuur gaat hou je je waarschijnlijk aan het ‘leave no trace’ principe. Je hebt respect voor dier en natuur, laat geen...

Stagiair(e) Online Redactie & Marketing

Gearlimits, hét no-nonsense platform voor outdoor en action sportliefhebbers, geboren uit een diepe liefde voor een actieve lifestyle. Een onafhankelijk platform, waar we hoogwaardige,...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, aanbiedingen en speciale aankondigingen.