Review: Thule Easy Fold XT2 Fietsendrager

Voor onze review trip met 4 mountainbikes naar Winterberg mochten we voor het eerst gebruik maken van de Thule Easy Fold XT2, een opvouwbare fietsendrager die ook bredere banden en zwaardere fietsen moet kunnen dragen. Sindsdien heb ik de fietsendrager vaak gebruikt en onlangs ook op zomervakantie naar de Spaanse Pyreneeën en Zuid-Spanje gebruikt met achterop een E-Bike en een niet elektrische enduro fiets.

Stabiliteit

Achterop onze GearLimits Jeep op weg naar Winterberg viel me al op hoe stabiel de fietsendrager achterop de trekhaak zat. Waar mijn eigen opvouwbare trekhaak fietsendrager soms nogal heen en weer veert bij oneffenheden op de weg bleef de Thule vast en steady in mijn achteruitkijkspiegel, wat wel een prettig gevoel geeft en me geruststelde dat niks van de auto ging afbreken. Stel je eens voor dat je een 25 kilo zware e-bike vast gemaakt aan een afgebroken fietsendrager over de snelweg op je af komt stuiteren.

Gebruiksgemak

Wat me vooral op is gevallen in het gebruik van de Easy Fold, is dat alles inderdaad erg gebruiksvriendelijk is. Allereerst is de fietsendrager simpel weg te kantelen zodat je achterklep gewoon open kan. Je hebt dan ook heel makkelijk toegang tot de achterbak. Om eerlijk te zijn duurde het even voordat ik doorhad dat die kon door het bedienen van een voetpedaal, maar eenmaal de gebruiksinstructies gelezen heb ik de pedaal heel veel kunnen gebruiken. Zelfs beladen met een zware e-bike en een enduro fiets geeft de drager bij kanteling geen sjoege. Dus geen zorg dat de fietsen op de grond vallen ondanks de extreme hoek waaronder de drager wegkantelt. Super dus.

[vc_gallery interval=”0″ images=”24486,24487,24490,24491,24494,24493″ img_size=”full”]

Fietsen vastzetten

Wat ik ook erg prettig vond is dat de fietsarmen, waaraan de fietsen vast worden gemaakt makkelijk van de drager af te halen zijn om ze te herpositioneren. Verder voel je door de koppelbegrenzer meteen als je de knoppen maximaal strak hebt gedraaid doordat ze eigen doordraaien met een duidelijke klik als de knop strak genoeg zit. Voor gebruik bij carbon frames is overigens een carbon frame protector wel aan te bevelen. De knoppen kan je ook op slot draaien zodat je fietsen (relatief) veilig op de drager staan.

De opgevouwen drager zet je eenvoudig op de trekhaak, zit heel snel gewoon pas en met de handgreep en veel koppel klem je de drager aan de trekhaak Beveiligingsslot dicht en klaar ben je. Loshalen gaat ook soepel een simpel.

Voor het vastzetten van je banden/wielen heeft de Easy Fold extra lange binders die middels pompgespen strak kunnen worden gezet. Wat wel opviel is dat ondanks de lengte van de binders ik af en toe bijna lengte tekort kwam. Dit kwam vooral omdat in de combinatie van de twee fietsen samen op de drager en het wurmen van de fietsarmen tussen de frames door, de fietsen niet optimaal gecentreerd op de drager stonden. Waardoor de ene band verder van de pompgespen af stond dan andere. Het zou daarbij handig zijn geweest als de positie van de gespen op het frame zou kunnen schuiven. De breedte van de wielhouders was verder perfect voor de dikke banden (niet fatbike) die ik op de fietsen voerde.

[vc_gallery interval=”0″ images=”24502,24503,24504,24505″ img_size=”full”]

Conclusie

 De Thule Easy Fold XT2 is een heel goed en slim geconstrueerde fietsendrager, waarbij gebruikt is gemaakt van echt hoogwaardige materialen. Er is goed rekening gehouden met de vereisten van grote frames, dikke banden en brede frames. Het is geen goedkope fietsendrager maar wel echt goed, en doordat het zeer eenvoudig op te vouwen is, ook makkelijk in opslag.

Thule Easy Fold XT2

Opvouwbare trekhaak fietsendrager

Winkeladviesprijs: € 719,-

[vc_btn title=”KOOP DIT PRODUCT” style=”flat” shape=”square” color=”black” size=”sm” align=”left” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.coolblue.nl%2Fproduct%2F766589%2Fthule-easyfold-xt-934.html%3Ftid%3Daud-492138571364%3Apla-339848839851%26ref%3D362787%26gclid%3DCj0KCQjwk_TbBRDsARIsAALJSObuSjG8M-Q0S8MNTVvGaXt4v5GFTyLC-5VwJ5_eNI6qE8fyLBFHb0UaAirnEALw_wcB||target:%20_blank|”]

Review overzicht

Stabiliteit
Fiets laden/dragen
Gebruiksgemak
Kwaliteit fabricage
Prijs kwaliteit
Mark Stokmans
Mark Stokmans
Since I can remember I have been very active in many different sports: started with baseball, tennis and riding later hockey, football, running and aikido. In addition, since twelve years old I've been into actionports: at first windsurfing, later climbing, inline skating, snowboarding, mountain biking. With the first action cams coming onto the market I've been making action sports videos. Furthermore, I've worked in the sports industry since 1990, sports marketing, media and live TV and until the end of 2016 at the Dutch Olympic Committee. Besides being partner in GearLimits I work as a digital freelancer. Based in the Netherlands, Married with Children (11 and 13 years old)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Review: De Nordic Pocket Saw kettingzaag in zakformaat

De afgelopen jaren heb ik een aantal flexibele draadzagen gebruikt, waarvan het gros niet echt duurzaam bleek. De Nordic Pocket Saw is net even...

7 mythes over inlegzolen ontkracht

Voeten worden blootgesteld aan grote hoeveelheden druk en schokken, of je nu hardloopt, skiet, fietst of gewoon wandelt in het dagelijks leven. Deze druk...

Review: On Cloudultra Trailschoenen

De On Cloudultra is de nieuwe trailschoen van On die specifiek ontwikkeld is voor het lopen van ultra’s (afstanden boven de marathon afstand). On...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief