Review: Thule Atmos X5 Smartphone Case voor iPhone 6 Plus

Een smartphone is een belangrijk bezit, de meeste van ons slepen het ding niet voor niets overal mee naar toe. Naast dat het de manier is om connected (ugh!) te blijven is het ook doorgaans nog eens een vrij kostbaar bezit. En juist voor de (sportieve) mens die hun dure smartphone overal en altijd willen kunnen meenemen heeft Thule een product op de markt gebracht: De Thule Atmos X5. Haar meest robuuste beschermhoes.

De Thule Atmos X5

Zoals je in de product video kunt zien is deze hoes bedoeld om altijd en overal bescherming te bieden tegen water, stof en het ‘opvangen’ van de impact bij een val of stoot. De Atmos X5 heeft een IP68-goedkeuring, een keurmerk die bovenstaande beweringen staaft.

[vc_video link=”https://youtu.be/5iwkH5O8eBA”]

De cover is verkrijgbaar in zwart/zwart, zwart/wit en zwart/groen. Al deze bescherming komt wel tegen een prijs natuurlijk:

Gewicht en omvang

  • Gewicht 120 g
  • Hoogte 169 mm
  • Diepte 17 mm
  • Breedte 90 mm

Niet een hoesje die als klein of licht omschreven kan worden. Maar subtiele bescherming is dan ook niet waar Thule voor gaat met deze uitvoering…

Installatie van de hoes gaat relatief simpel en zeker na een paar keer krijg je er genoeg handigheid zodat je snel je iPhone in en uit de Atmos kan krijgen. De voorkant met schermbeveiliging is los klik je via de twee lange kanten goed vast aan de rest van de cover. Aan de onderkant zitten natuurlijk de aansluitingen op een iPhone en deze zijn ook afgeschermd met klikkende poortjes, maar indien nodig kan je dus alles gewoon gebruiken.

In gebruik

Ik heb de afgelopen maanden gebruik gemaakt van de deze beschermhoes. Ik denk dat het voor de hand ligt als ik zeg dat ik deze hoes alleen gebruikt heb op de moment dat ik het nodig vond; in mijn geval tijdens tochten op de racefiets waarbij het regende. De hoes is namelijk, in mijn optiek, veel te groot om als dagelijkse bescherming te dienen. Zeker op een toch al belachelijk grote telefoon als de iPhone 6 Plus…. Alle knoppen zijn bruikbaar en was voor mij vooral handig omdat ik de telefoon bij het fietsen vooral gebruik om foto’s te maken, en dat doe ik het liefst via de volumeknoppen aan de zijkant van de iPhone. De knoppen zijn nog goed bruikbaar al is er duidelijk meer kracht nodig om de ‘doorgeef’ knoppen op de Atmos X5 hoes te gebruiken, maar eenmaal aan gewend mag je geen probleem meer noemen.

De schermbeveiliging op deze hoes is extreem robuust, niet alleen kan je door de voorkant een volledig waterdichte huls creëren, het biedt ook extreme impact-protectie. Keerzijde hiervan is echter wel dat het touchscreen van je telefoon duidelijk minder gevoelig is, iets dat de nodige irritaties opleverde in mijn geval.

Toch moet ik zeggen dat het formaat en het minder goed functionerende scherm voor mij geen dealbrekers waren, want het feit dat ik met vertrouwen mijn telefoon in achterzak had tijdens regenbuien maakt een hoop goed. Ook is de telefoon 2 keer uit mijn handgen gevallen tijdens het maken van foto’s op de fiets en die ongelukjes heeft de iPhone zonder schade overleeft. De Thule Atmos X5 doet dus wat belooft wordt. Tegen een prijs van een groter formaat en een wat minder goed werkend scherm. En tegen een prijs van zo’n 45 euro. Ook niet onbelangrijk.

[vc_images_carousel images=”8966,8967,8968,8969,8970,8971,8972,8973″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self” mode=”horizontal” speed=”5000″ slides_per_view=”1″ autoplay=”” hide_pagination_control=”” hide_prev_next_buttons=”” partial_view=”” wrap=”” img_size=”full”]

Review overzicht

Bescherming
Gebruiksvriendelijkheid
Design
Prijs/kwaliteit

Samenvatting

De bescherming van deze hoes is extreem robuust, niet alleen kan je door de voorkant een volledig waterdichte huls creëren, het biedt ook extreme impact-protectie.
Sam Rijver
Sam Rijverhttp://www.tabletsmagazine.nl
Altijd in voor een rondje fietsen. Alleen of met een groepje. Vind het leuk om zijn voorliefde voor technologie te mixen met buitenactiviteiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

GearBite: De midlayers van Fjällräven

Fjällräven heeft een aantal midlayers waarmee je de komende maanden behaaglijk rond het kampvuur kunt zitten tijdens een zwoele zomeravond. Gezelliger wordt het niet...

Het ultieme SUP board is de Billboard Heron 4

Op zoek naar high-end gear kom je soms pareltjes tegen. Op mijn zoektocht naar een degelijk opblaasbaar sup board voor langere tochten met de...

The North Face presenteert film over ouderschap – New Life

The North Face presenteert zijn nieuwe film ‘New Life’. De film volgt klimmers Caroline Ciavaldini en James Pearson op hun ontdekkingsreis binnen het ouderschap. Centraal staat het verhaal over de risico’s én de successen rondom hun avonturen in...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief