Review: POC Opsin Clarity Comp Ski/Snowboard bril

De POC Opsin Clarity Comp Skibril heb ik gebruikt in combinatie met de POC Obex BC Spin helm. Door de wisselende weer -en licht omstandigheden in de week dat ik hem gebruikte heb ik een goede indruk gekregen van de goggles. Daarbij heb ik zowel de standaard “Spektris Blue” lens als een low light / slecht weer lens gebruikt.

Omstandigheden

Zoals gezegd, een zeer wisselend weer in een week eind december in Bad Kleinkirchheim, van volle bak fluffy sneeuwbuien op de ene dag, via natte sneeuw op de ander tot heerlijk zonnig weer en dan were bewolkt. Temperaturen van net onder tot net boven nul.


De Opsin Clarity Comp ski- en snowboard bril is volgens POC eigenlijk ontworpen voor “competition settings”, met het oog op het feit dat je bij hoge snelheden heel veel detail en contrast moet kunnen zien. Maar ook zonder competitie element zijn die eigenschappen aan een lens super prettig. Ik heb veel snelle afdalingen op de pistes gedaan, maar ook treeruns waar je ook snel moet kunnen zien wat er gebeurt om te kunnen reageren. Het frame van de lens is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren: Hydrogen White, Uranium Black, Amatist Purple en Fluorescent Orange.

Zicht

In de basis is de zicht van de ism met Carl Zeiss ontwikkelde lens heel goed. De Lens loopt ver door naar de zijkant van je hoofd en je hebt een heel wijd blikveld. Bij helder en zonnig weer is de lens voldoende zonwerend en zie je inderdaad prima, ook als je dan schaduwstukken in rijdt hou je een goede contrast rijk beeld.

Bij minder weer en vlakker licht was het zicht minder goed. Ik wisselde toen naar de “No Mirror Clarity” low light lens die je makkelijk kunt wisselen, en had significant beter zicht. Er zijn ook momenten geweest (toen ik de low-light lens niet bij me had) dat ik in redelijk dichte sneeuwbui te weinig zag en de goggle heb afgezet.


Comfort

De goggle is niet per se een combinatie artikel met de helm die ik droeg, maar het past toch goed en er bleef weinig ruimte tussen helm en goggle. De “triple-layer” zachte foam padding is comfortable op je gezicht en vooral bij het warmere weer merkte ik niet dat het te warm werd. Dus wat mij betreft ventileert de goggle ook goed.

POC geeft aan dat de goggle anti scratch is maar toch heb ik onvermoed een flinke schaaf op de goggle. Geen idee wanneer en hoe dat is gebeurt, maar raadzaam is het om na gebruik dus de goggle echt goed in zijn pouch te doen en weg te bergen. Aangezien je € 150,- betaalt voor deze googles is het de moeite waard om er zorgvuldig mee om te gaan.

De POC Opsin Clarity Comp ski- en snowboardbril is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com

Review overzicht

Zicht / zonnig
9
Zicht / bewolkt - vlak licht (standaard lens)
7
Zicht / bewolkt - vlak licht (lowlight lens)
8.5
Draagcomfort
9
Duurzaamheid / Robuustheid
7.5
Looks
7.5
Prijs-Kwaliteit
8
Mark Stokmans
Mark Stokmans
Since I can remember I have been very active in many different sports: started with baseball, tennis and riding later hockey, football, running and aikido. In addition, since twelve years old I've been into actionports: at first windsurfing, later climbing, inline skating, snowboarding, mountain biking. With the first action cams coming onto the market I've been making action sports videos. Furthermore, I've worked in the sports industry since 1990, sports marketing, media and live TV and until the end of 2016 at the Dutch Olympic Committee. Besides being partner in GearLimits I work as a digital freelancer. Based in the Netherlands, Married with Children (11 and 13 years old)

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

De Hanwag Rotpunkt retro bergschoen revival

In de vroege jaren '80 introduceerde Hanwag, een bekende fabrikant van berg- en wandelschoenen, als een van de pioniers sportklimschoenen op de markt. Nu...

De Motorola Defy Satellite Link bluetooth gadget | Review

Als outdoor liefhebber ben ik altijd op zoek naar handige gadgets die mijn avonturen in de natuur kunnen verbeteren. Onlangs heb ik het Motorola...

De Lowe Alpine Airzone Trail Camino 37:42 liter hiking rugzak | Review

Als je op zoek bent naar een comfortabele rugzak voor wandelingen, hikes of backpack reizen, dan raad ik de Lowe Alpine Airzone Trail Camino...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief

De POC Opsin Clarity Comp Skibril heb ik gebruikt in combinatie met de POC Obex BC Spin helm. Door de wisselende weer -en licht omstandigheden in de week dat ik hem gebruikte heb ik een goede indruk gekregen van de goggles. Daarbij heb ik...Review: POC Opsin Clarity Comp Ski/Snowboard bril