Review: POC Auric Cut Backcountry (BC) SPIN helm & Fovea Clarity skibril

In Stubai konden Mark en ik afgelopen november de nieuwe POC Auric Cut Backcountry SPIN helm en de POC Fovea Clarity skibril reviewen. De POC Auric Cut Backcountry is een all-mountain ski en snowboard helm met een verstelsysteem voor de pasvorm en een systeem met meerdere ventilatiesystemen.

De laatste jaren heeft POC veel aandacht besteed aan innovaties zoals MIPS en de nieuwe SPIN technologie. Deze zijn erop gericht om gevaarlijke rotatiekrachten van de hersenen bij impact te voorkomen.

[vc_gallery interval=”5″ images=”21038,21070″ img_size=”large”]

POC Auric Cut Backcountry SPIN helm

De Auric Cut Backcountry helm is voorzien van POC’s eigen SPIN technologie. Door middel van interne kussens wordt de impact van een val verminderd. Deze kussens zijn in de helm aangebracht zodat deze in elke richting kunnen schuiven tijdens impact. Dit proces is geïnspireerd door het eigen inwendige beschermingssysteem van de hersenen; de cerebrospinale vloeistof die het hoofd tijdens een impact beschermt.

POC’s SPIN system.

Ook is de helm voorzien van een multi-impact EPP-voering, die bestand is tegen meerdere impacts en heeft een sterke ABS-shell.

Ook heeft deze Auric Cut Backcountry helm een geïntegreerde RECCO reflector. Het verstelsysteem biedt een superieure en flexibele pasvorm en de verstelbare ventilatie openingen aan de voor- en de bovenkant van de helm maken hem extra comfortabel.

Comfort & Fit

De POC Auric Cut Backcountry heeft comfortabele oorkussens die de oren geheel bedekken tegen wind en kou. Er zijn geen drukpunten bij het aandraaien van het aanpasbare passysteem, wat bijdraagt aan een prettige pasvorm. Daarbij sluiten de hem en skibril goed op elkaar aan.

Commentaar Mark “Van POC zijn we gewend dat ze erg goed, en comfortabel zittend beschermend materiaal maken. De POC helm was daarop geen uitzondering. Prettige pasvorm, en de aansluiting van de helm op de skibril is, zoals altijd, heel goed. “

Gewicht

De helm voelt erg prettig en niet te zwaar en ik ondervond geen belemmering in de bewegingsvrijheid. Over het algemeen voelde de helm veilig wanneer hij werd vastgezet met de kinriem en het 360 graden instelbare pas-systeem.

Ventilatie

De POC Auric Cut Backcountry heeft een uitermate goed ademend vermogen door de twee verschillende instelbare ventilatiesystemen. Het bovenste systeem heeft zes ventilatieopeningen; het voorste systeem heeft twee ventilatieopeningen om te voorkomen dat je skibril beslaat. Beide waren gemakkelijk te bedienen met handschoenen aan. De binnenvoering, die volledig te verwijderen is samen met de oorkussens, houden het hoofd  goed op temperatuur.

Gebruik

De kinriem was eenvoudig af te stellen, maar het 360 graden instelbare pas-systeem was iets moeilijker te bedienen met handschoenen aan. De brilclip is eenvoudig aan te passen.

POC Fovea Clarity skibril

De POC Fovea Clarity skibril is voorzien van lenzen die in samenwerking met Carl Zeiss zijn ontwikkeld. De POC Fovea wordt geleverd met de categorie 2 Spektris Orange lens. Deze lens laat 22 procent licht door en is hiermee geschikt voor licht bewolkte weersomstandigheden. De Clarity technologie van de lens werkt contrastverhogend en biedt scherp en helder zicht. Dit heeft een kalmerend effect op je ogen. Door de spiegelende coating reflecteert de lens felle zonnestralen en is voorzien van een kraswerende coating. Dit voorkomt krassen op moment dat je je lens bijvoorbeeld met een handschoen tijdens het skiën of snowboarden schoonveegt.

Het prettige is dat deze lens goed is te gebruiken bij zowel zonnig, half-bewolkt en bewolkt weer. Ook het frame voelt erg prettig een heeft een breed gezichtsveld.

Commentaar Mark “De lens op onze skibril was een hele goed voor wat vlakker licht. Het helpt met contrast op de piste (en off piste).”

Conclusie

De POC Auric Cut Backcountry SPIN heeft een comfortabele pasvorm, een veelzijdig ventilatiesysteem en een naadluize aansluiting van skibril op de helm. De Spektris Orange lens van de Fovea Clarity skibril geeft een natuurlijk beeld van de omgeving zodat je beter diepte waarneemt.

POC Auric Cut Backcountry SPIN helm

Adviesprijs: € 220,-

[vc_btn title=”SHOP DIT PRODUCT” style=”flat” shape=”square” color=”black” align=”left” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.skibrilcenter.nl%2Fproduct%2F795267%2Fpoc-auric-cut-backcountry-spin-uranium-black-51-54-cm.html||target:%20_blank|”]

POC Fovea Clarity
skibril

Adviesprijs: € 180,-

[vc_btn title=”SHOP DIT PRODUCT” style=”flat” shape=”square” color=”black” align=”left” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.skibrilcenter.nl%2Fproduct%2F794951%2Fpoc-fovea-clarity-uranium-black-spektris-orange-lens.html||target:%20_blank|”]
[vc_gallery interval=”10″ images=”21026,21024,21018″ img_size=”full”]

Review overzicht

Comfort & Fit
Bescherming
Materialen
Ventilatie
Looks
Prijs/Kwaliteit

Samenvatting

De POC Auric Cut Backcountry SPIN heeft een comfortabele pasvorm, een veelzijdig ventilatiesysteem en een naadluize aansluiting van skibril op de helm. De Spektris Orange lens van de Fovea Clarity skibril geeft een natuurlijk beeld van de omgeving zodat je beter diepte waarneemt.
Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

In twee etmalen door Marokko tijdens de Mazda Epic Drive

De Mazda Epic Drive is een unieke rijervaring die autorijders de mogelijkheid biedt om Mazda’s nieuwste modellen te testen in uitdagende en adembenemende omgevingen....

Licht en stevig in de bergen met de Hanwag Makra Pro-Low Lady GTX | Review

De Hanwag Makra Pro-Low Lady GTX is uitstekende wandelschoen die voor veel terreinen is geschikt en die voldoet aan mijn verwachtingen.

MiiR is goed voor de gebruiker én de planeet

MiiR heeft een duidelijke missie: producten creëren die goed zijn voor de gebruiker én de planeet.
De POC Auric Cut Backcountry SPIN heeft een comfortabele pasvorm, een veelzijdig ventilatiesysteem en een naadluize aansluiting van skibril op de helm. De Spektris Orange lens van de Fovea Clarity skibril geeft een natuurlijk beeld van de omgeving zodat je beter diepte waarneemt.Review: POC Auric Cut Backcountry (BC) SPIN helm & Fovea Clarity skibril