Review: Osprey Dry Sacks – voor wanneer het water je aan de lippen staat

Natuurlijk houden we ervan om te kijken naar bikes en boards, en ski’s en geweldige jassen en de beste rugzakken, bergschoenen en actions cams; complexe, veelzijdige producten die je goed bekijkt, en lekker gear-nerdy over kunt doen. Maar soms zijn de beste producten gewoon de echt eenvoudige producten. Gear dat je outdoordag kan maken of breken.

De Osprey DrySack, die ik in de formaten van 3, 12 en 30 liter heb mogen gebruiken, is precies zo’n soort product. Gewoon eenvoudig en “to the point”. Het enige doel ervan, is om je spullen droog te houden. Dus deze review kan erg kort zijn. Heeft de Dry Sack mijn spullen droog gehouden? Ja. Heel erg.

Klaar? Nee, want er is meer dat we kunnen zeggen over dit eenvoudige product.

Omstandigheden

Ik heb de verschillende Dry Sacks gebruikt tijdens kanotochten en stranddagen in Nederland. Maar ook op vakantie in Spanje, tijdens een campeer trip met allerlei water activiteiten, een boat tocht ook aan het strand en tijdens een kilometer oceaanzwemmen. Ik heb ze gebruikt om alles in te pakken en te beschermen, van mijn telefoon, mijn DSLR-filmcamera, tot eten en kleding.

Water buiten houden, en meer

Allereerst het water buiten houden, dat doen de Dry Sacks bewonderenswaardig deden. Ik merkte dat vooral tijdens mijn kanotochten, waarbij de kano behoorlijk nat werd, en de DrySacks alles droog hielden. Om dat verder te testen, rolde ik de grootste 30 liter zak met wat lucht erin, op en zag het even later vrolijk op het water drijven.

Verder heb ik de versie van 12 liter ook gebruikt als regenhoes tijdens een video-opname in stromende regen in Engeland. Dat werkte heel goed. Op het strand, zijn ze gewoon geweldig om zand uit de buurt van je elektronica te houden en om alles gewoon goed opgeborgen en georganiseerd te houden.

Materiaal

De DRYSACKS zijn gemaakt van gesiliconiseerd ripstop nylon, dat erg licht is. Wat je vaak tegenkomt bij droog tassen is het gebruik van zwaardere polyester gecoate stof, terwijl het materiaal dat Osprey voor deze tassen gebruikt zeer licht is en helemaal niet dik. Ik verwacht wel dat de duurzaamheid wellicht iets minder is dan die zwaardere en robuuste drybags, hoewel de Dry Sacks tot nu toe nog onbeschadigd zijn.

Wanneer je de zak niet gebruikt, kan je ze helemaal in elkaar rollen tot een zeer kleine bundeltje waarvoor altijd wel plek is in je rugzak, voor als het nat wordt. De roll-up sluiting met de verstijvingsstaaf werken goed, de gespen voelen stevig aan en hebben tot nu toe in geen geval teleurgesteld. Er is geen compressie- / leegloopventiel, dus om te voorkomen dat er te veel lucht in de zak zit als je het oprolt, moet je een beetje slim rollen.

[vc_gallery interval=”0″ images=”24635,24636,24640,24639,24638″ img_size=”full”]

Conclusie

Een of meer Dry Sacks zijn een geweldige aanvulling op je outdoor-set. Ze pakken heel gemakkelijk in, zijn gemakkelijk te gebruiken en goed in wat ze moeten doen. De Drysack begint bij € 12, – voor de 3L-versie tot € 24, – voor de 30L. Het is dus een vrij bescheiden investering om je spullen droog en veilig te houden.

Osprey Dry Sacks

Adviesprijs: Van € 12,- to € 24,- euro’s

[vc_btn title=”KOOP EEN OSPREY DRY SACK” style=”flat” shape=”square” color=”black” size=”sm” align=”left” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.bever.nl%2Fp%2Fosprey-ultralight-drysack-20l-NACAC52003.html|target:%20_blank|”]

Review overzicht

Waterdichtheid
Materialen gebruikt
Gebruiksgemak
Veelzijdigheid
Prijs - Kwaliteit
Mark Stokmans
Mark Stokmans
Since I can remember I have been very active in many different sports: started with baseball, tennis and riding later hockey, football, running and aikido. In addition, since twelve years old I've been into actionports: at first windsurfing, later climbing, inline skating, snowboarding, mountain biking. With the first action cams coming onto the market I've been making action sports videos. Furthermore, I've worked in the sports industry since 1990, sports marketing, media and live TV and until the end of 2016 at the Dutch Olympic Committee. Besides being partner in GearLimits I work as a digital freelancer. Based in the Netherlands, Married with Children (11 and 13 years old)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

8 redenen waarom Wales een must is voor de buitensporter die variatie wil

Wales is een land dat bekend staat om zijn natuurlijke schoonheid, rijke cultuur en gastvrije bevolking. Hoewel het misschien niet zo populair is als...

De Sea To Summit Dry Bag voor meer dan outdoor

Met de Lightweight Dry Bags van Sea to Summit hoef je je geen zorgen meer te maken over water of vocht die je spullen...

Win het boek ‘Run’ de 100 mooiste hardlooproutes ter wereld

Ben jij een fanatieke hardloper en op zoek naar nieuwe uitdagingen? Dan is het boek 'Run' een absolute must-read voor jou! In dit boek...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief

Natuurlijk houden we ervan om te kijken naar bikes en boards, en ski's en geweldige jassen en de beste rugzakken, bergschoenen en actions cams; complexe, veelzijdige producten die je goed bekijkt, en lekker gear-nerdy over kunt doen. Maar soms zijn de beste producten gewoon...Review: Osprey Dry Sacks - voor wanneer het water je aan de lippen staat