Review: De Norra Ljung Outdoor Pant en ASK Polartec hoody

Norra is een relatief nieuw merk dat in 2018 startte en aanvankelijk werd gelanceerd via Kickstarter in oktober 2018. Het eerste product was de Ljung outdoorbroek die in de zomer van 2019 werd gelanceerd.

De oprichter van Norra – Jacob von Matern – is graag in de natuur en houdt van mooie spullen. Het idee is om deze twee passies eenvoudig te combineren met de missie om eerlijke, ongecompliceerde en functionele ‘gear’ te maken van zorgvuldig geselecteerde en verantwoorde materialen.

Het concept wordt gebouwd op vier pijlers:

 1. Samenwerking met de gebruiker
  De producten van Norra worden helemaal opnieuw opgebouwd en laten de gebruikers deel uitmaken van het proces. Door al vroeg in het proces inzicht te geven wanneer de producten ontwikkeld moeten worden, kunnen we vanaf het begin input en feedback krijgen van gebruikers, wat resulteert in betere producten.
 2. Tijdloos ontwerp
  Terwijl de outdoor-industrie de mode-industrie benadert met zijn kortstondige trends, wil Norra de tegenovergestelde weg inslaan en tijdloze producten creëren die lang meegaan. De producten van Norra zijn ontworpen om lang mee te gaan, niet alleen wat betreft materiaalkeuze en constructie; Het wordt ook gekenmerkt door een tijdloos design.
 3. Duurzame, hoogwaardige producten
  Door te focussen op kwaliteit in termen van duurzame materialen, functionaliteit en tijdloos design, wil Norra de consument een eigentijds en duurzaam alternatief bieden voor het aanbod van vandaag. 1. Focus op het maken van duurzame uitrusting die niet kapot gaat, kan worden gerepareerd en er jaar na jaar modern uitziet. 2. Kies altijd voor de meest duurzame optie. 3. Inline-producten voortdurend verbeteren naarmate nieuwe, duurzamere opties worden gepresenteerd.
 4. Een prijs die de producten voor meer mensen beschikbaar maakt
  Door alle tussenpersonen weg te laten en rechtstreeks aan u te verkopen, kan Norra meer waar voor uw geld bieden en hoogwaardige producten voor meer mensen beschikbaar maken.

Norra – Ljung Outdoor Pants

Een echte outdoor broek met middelhoge taille en rechte pijpen. Gemaakt van stretch, biologisch katoen en gerecycled polyester. Onze droom was om een broek te creëren die extreem multifunctioneel kan zijn en die gemaakt is om lang mee te gaan. Broeken die duurzaamheid, comfort en functionaliteit in evenwicht brengen op een manier die ze perfect zou maken in de buitenlucht. Vanuit ons oogpunt is de Ljung-broek precies dat!

Review: De Norra Ljung trekking broek en ASK Polartec hoody

Norra – ASK Polartec Hoody

Deze hoody is gebaseerd op Polartec-technologie en verandert drastisch de manier waarop we ons een fleece-product zouden moeten voorstellen. Het brengt hetzelfde ongelooflijke gevoel van kwaliteit en uitzonderlijke duurzaamheid terug waarmee kleding in het verleden van de ene generatie op de andere ging zonder uit elkaar te vallen. Van buiten naar binnen is dit een sprong in prestatie, duurzaamheid en prijs. Vat het allemaal samen en deze hoodie zal je nooit in de steek laten.

Review: De Norra Ljung trekking broek en ASK Polartec hoody

Testcondities Norra producten

De kleding van Norra werd op verschillende manieren getest waaronder natuurlijk in de outdoors. Ik heb de kleding van Norra met behoorlijk wat (buitensport) activiteiten gedragen maar ook zeker als dagelijkse werkkleding. Naast mijn buitensport bedrijfje genaamd DH Buitensport ben ik fulltime docent bij de overheid. Dus ook hier heb ik de mogelijkheid om producten en materialen flink aan de tand te voelen.

Review Norra – LJUNG Outdoor Pants en ASK Polartec Hoody

De Ljung Outdoor Pants is echt een aanrader. Ik heb nog niet eerder zo’n fijne hardcore broek gehad. Natuurlijk is de ene broek de ander niet met al de voor en nadelen. Maar wat ik bij een broek fijn vind en belangrijk is nog steeds de pasvorm. Ik ben een slank persoon van 1 meter 80 lang en ik merk dat broeken vaak (te) ruim zitten. Dat is bij deze broek niet aan de orde. Het is een heavy outdoor broek met verschillende positieve kenmerken.

Review: De Norra Ljung trekking broek en ASK Polartec hoody

Eén kenmerk is dat er stretch materiaal is gebruikt voor meer bewegingsvrijheid. De broek is geproduceerd voor outdoor activiteiten en dan is het wel prettig dat de broek blijft zitten en niet aan je gaat hangen. Het is een broek die vergelijkbaar is met producten van het merk zoals Fjallraven.

ASK Polartec Hoody is een praktische fleece trui en voelt een beetje anders aan dan je wellicht gewend bent. Er is een ruwe fleece materiaal gebruikt dat anders aanvoelt dan het meest voorkomende Polartec fleece. De pasvorm is prima maar is wel aan de ruime kant voor wat betreft de lengte en de hoody is ook vrij groot. Dit heeft ook zeker voordelen want je rug blijft altijd bedekt en de hoody is prettig met een helm vanwege de ruimte.

Details Ljung Outdoor Pants en ASK Polartec Hoody

LJUNG Outdoor Pants is gemaakt van gerecycled polyester en biologisch katoen, en alle buitenstoffen die zijn behandeld met een fluorkoolstofvrije DWR, is de Ljung-broek zowel duurzaam in de productie als duurzaam voor de gebruiker.

ASK Polartec Hoody is enerzijds van de unieke Polartec® Power Air™ – II-constructie gemaakt en 73% van gerecycled materiaal. Blue ondertekend goedgekeurd en Oeko-tex Standard is deze stof voor zover we weten verreweg de meest duurzame fleece stof die vandaag op de markt verkrijgbaar is.

Pasvorm Ljung Outdoor Pants en ASK Polartec Hoody

De pasvorm is van beide producten goed en als we kijken naar de broek vind ik deze persoonlijk zelfs perfect. De materialen voelen erg prettig aan.

Pluspunten

 • Pasvorm LJUNG Outdoor Pants
 • Gebruikte materialen
 • Prijs/kwaliteit
 • Duurzaamheid

Minpunten

 • Model ASK Polartec Hoody

Review overzicht

Pasvorm
9
Prijs/kwaliteit
8
Materiaal
8
Comfort
8
Veelzijdigheid
8
Warmte
7
Winddichtheid
7
Waterdichtheid
7
Duurzaamheid
9

Samenvatting

Korte conclusie LJUNG Outdoor Pants en ASK Polartec Hoody Er zijn mooie materialen gebruikt en ook de manier van produceren spreekt mij erg aan. De pasvorm van de LJUNG Outdoor Pants vind ik perfect en echt een must-have! De ASK Polartec Hoody voldoet aan de verwachtingen maar zou niet mijn eerste keuze zijn en dit heeft te maken met het model. Dit is een mening van persoonlijke aard. Overall ontzettend tevreden met de producten van het merk NORRA. Gaat zo door…..!!!
Danny van Haaften
Danny van Haaftenhttp://www.dhbuitensport.nl
Buitensporter, ik ben werkzaam bij de overheid en in mijn vrije tijd hou ik mij bezig met verschillende disciplines van de buitensport. Sinds 2000 ben ik actief als wegatleet in competitief verband en heb ik afstanden tot aan de marathon gelopen. Omstreeks 2007 ben ik tevens gegrepen door het survivalrun virus. Sindsdien heb ik vele survivalruns als wedstrijdatleet in binnen en buitenland gelopen. Als rode draad hier doorheen ben ik actief als berg-buitensporter in verschillende disciplines o.a. rotsklimmen, meerdaagse bivak-wandeltochten en fietstochten. In 2016 ben ik gestart met DH Buitensport om mensen te motiveren meer naar buiten te gaan.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Het hoe en waarom van een goede lawine-uitrusting

Off-piste skiën en snowboarden is bijzonder populair. De aantrekkingskracht van verse, onbetreden sneeuw is groot. Het gevaar des te meer. Jaarlijks kost het vele...

Een weekendje binnen? Dan kun je ook avontuur zoeken met gamen

Voor buitensporters is buiten zijn een deel van hun leven. Of het nu gaat om bergbeklimmen, kajakken op rivieren of hardlopen over paden, ze...

De thru-hiking paklijst voor langeafstandswandelaars

Wat heb je nodig voor jouw volgende langeafstandswandeling? Goede vraag! Samen met thru-hiking gingen we op onderzoek uit en kwamen we tot een handige...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief

Korte conclusie LJUNG Outdoor Pants en ASK Polartec Hoody Er zijn mooie materialen gebruikt en ook de manier van produceren spreekt mij erg aan. De pasvorm van de LJUNG Outdoor Pants vind ik perfect en echt een must-have! De ASK Polartec Hoody voldoet aan de verwachtingen maar zou niet mijn eerste keuze zijn en dit heeft te maken met het model. Dit is een mening van persoonlijke aard. Overall ontzettend tevreden met de producten van het merk NORRA. Gaat zo door…..!!!Review: De Norra Ljung Outdoor Pant en ASK Polartec hoody