Review: Lezyne Strip 300 Pro Alert Rear fietslicht

De Lezyne Strip Alert Drive is een robuust ontworpen achterlicht met vijf verschillende knipperstanden en een remsensor. Het heeft een groot aantal montagemogelijkheden, hoewel je de Strip 300 Pro wellicht vaker moet opladen dan gewenst.

De Lezyne Strip 300 Pro Alert Rear heeft een robuuste constructie, met een vrij dikke rubberen buitenkant rond het hardere rode plastic van de rode behuizing van de lamp. Het achterlicht kan dus tegen een paar stoten. De lamp is niet voorzien van een IPX-classificatie, maar heeft flink wat water te verduren gehad en uit ervaring kan zeggen dat het met de waterbestendigheid wel goed zit.

Review: Lezyne Strip Pro Alert Rear fietslicht

Strip 300 Pro Alert Rear Modi

Er zijn vijf LED’s voor maximaal 300 lumen en vijf uitvoermodi. Genoemde brandtijden op de verschillende modi variëren van 8 uur voor de 35-lumen Blast-modus tot 28 uur voor de 5-lumen Economy, met Day Time-flash die maximaal 300 lumen afgeeft gedurende 6 uur en 15 minuten, en twee knipperende modi van 60 lumen duurt 7 uur 15 minuten en 8 uur 15 minuten.

Bij het remmen of tot stilstand komen, zorgt de ‘Alert’ remmodus ervoor dat het licht feller rood oplicht. Als je binnen enkele ogenblikken weer verder gaat, wordt de vorige modus weer geactiveerd.

Montage

Het montagesysteem, een rubberen ladderband plus een extra afstandsstuk, betekent dat het kan worden bevestigd aan aero- of ronde zadelpennen met verschillende breedte. Ook is het mogelijk het fietslicht te bevestigen op de staande achtervork.

Gebruik

De Strip 300 Alert Drive is eenvoudig te bedienen: houd de knop twee seconden ingedrukt om in te schakelen en ‘blader’ door de vijf modi door een enkele druk. Een druk van twee seconden schakelt het fietslicht weer uit. Er is een geheugenfunctie, dus het gaat direct naar de laatst gebruikte modus wanneer het weer wordt ingeschakeld. Ik had geen problemen om het met handschoenen aan te bedienen.

Een snelle druk op de knop wanneer het lampje uit is, toont het batterijniveau als een zwak groen lampje of rood als het lampje moet worden opgeladen.

De knipperstanden zijn echt vrij helder, zo helder dat ik het terugbreng tot de minimum 3-lumen-instelling om hinderend licht voor achteroprijders te vermijden. Zelfs dan is het licht goed zichtbaar vanaf ruim 50 meter. De dagmodus is uitzonderlijk helder en werkt goed.

De batterijduur & opladen

Mijn grootste probleem met de Strip 300 Alert Drive is de levensduur van de batterij. Ik ontdekte dat de rode oplaadindicator aan het einde van vrijwel elke rit van ongeveer drie uur oplicht. Ik maak gebruik van een mix van Blast-, dag- en flitsmodi.

Tijdens een rit van drie uur met een beetje stoppen en starten in de stad, was de batterij leeg vóór de rit erop zat. Vermoedelijk verbruikt het remlicht-systeem de nodige energie, helemaal wanneer er vaak wordt geremd in bijvoorbeeld een stedelijke omgeving.

Opladen gaat eenvoudig via een micro-USB. Het opladen duurt ongeveer 2,5 uur.

Conclusie

De Lezyne Strip Drive 300 Pro geeft veel lumen af in de helderste flitsmodus overdag, maar zal je ook goed van pas komen bij nachtelijke ritten. De batterij gaat het langst mee in de laagste outputmodus, maar valt wat tegen als de ‘Alert’ remmodus vaak wordt geactiveerd. De rubberen vleugels en bandbevestiging houden de lamp stevig op zijn plaats op verschillende zadelpennen. Voor €56,95 heb je een fiets achterlicht met een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Review: Lezyne Strip Pro Alert Rear fietslicht

Review overzicht

Gebruiksgemak
7
Lichtintensiteit
7,5
Batterijduur
6
Veiligheid
8
Montage
8
Prijs/kwaliteit
8

Samenvatting

De Lezyne Strip Drive 300 Pro geeft veel lumen af in de helderste flitsmodus overdag, maar zal je ook goed van pas komen bij nachtelijke ritten. De batterij gaat het langst mee in de laagste outputmodus, maar valt wat tegen als de remlicht functie vaak wordt geactiveerd.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Olight Camping Kick-Off korting actie

We zitten weer volop in het kampeerseizoen. Kamperen is leuk, voordelig en kan tegenwoordig erg comfortabel. Voor ieder wat wils. Wakker worden in de...

Sonos en The North Face verbinden muziek, reizen en avontuur op een manier die bijzonder is

Sonos en The North Face trappen een speciale samenwerking af die de weg baant voor een totaal nieuwe beleving van bijzondere expedities en landschappen....

GearBite: De nieuwe SPY+ Monolith zonnebril

SPY+ lanceerde recent een symbool van pure expressie. De Monolith is gearriveerd vanuit een andere dimensie om onze ogen te openen en niet alleen...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief