Review: Lezyne Hecto Drive 500XL fietslicht

De Lezyne Hecto Drive 500XL is een redelijk geprijsd fietslicht. Het is degelijk gebouwd en eenvoudig in gebruik, en dankzij de snelle oplaadtijd en lange brandtijden – voorzien van knipperende modi – leent het zich goed voor zowel voor wielren- en mountainbike gebruik als voor woon-werkverkeer het hele jaar door.

De Hecto Drive 500XL van Lezyne is een koplamp met kleine afmetingen en oogt door de aluminium behuizing zwaar. Toch is het met 84 gram vrij licht. Met een rubber ‘strap’ is het eenvoudig aan je stuur te bevestigen en zit er dan ook stevig op.

Review: Lezyne Hecto Drive 500XL fietslicht

Hecto Drive 500XL Modi

Het hoogste uitgangsvermogen van de enkele LED is, zoals de type aanduiding je al doet vermoeden, 500 lumen. Deze Blast-modus is genoeg om te zien en gezien te worden. Door de smalle spotbundel heb je niet een breed zicht als je echt in het donker fiets, maar voldoende om veilig te kunnen fietsen. Wel aan te raden hier weinig gebruik van te maken aangezien de batterij dan maar slechts een uur meegaat.

De andere modi zijn Enduro (200 lumen/2 uur), Economy (100 lumen/4 uur) en Femto, die 20 uur lang meegaat en een magere 15 lumen geeft, die prima zijn voor het ‘gezien’ worden in het woon-werkverkeer.

De vier flitsstanden

De Day Flash stand geeft je de volledige 500 lumen gedurende 5 uur en 45 minuten en is helder genoeg en onderscheidend genoeg om je te laten opvallen door tegemoetkomende bestuurders of bij het manoeuvreren door langzaam rijdend verkeer.

Day Flash is een beetje teveel van het goede voor gebruik ’s nachts, dus een van de twee 50-lumen-modi, Flash 1 of Flash 2, zal goed werken in de stad. Beide hebben een brandtijd van 13,5 uur. Er is ook een Pulse-modus, die ook 50 lumen uitschakelt, met een brandtijd van 15 uur. De werkelijke brandtijden komen nagenoeg overeen met de door Lezyne opgegeven brandtijden.

Bediening

Je wisselt eenvoudig van modi met knop aan de bovenkant, die ook dienst doet als batterij-indicator door de kleur te veranderen van groen naar amber in rood naarmate het batterij leegraakt.

Om hem op te laden, is de lamp direct in te pluggen op een USB-poort nadat je het rubberen omhulsel hebt verwijderd. Opladen duurt circa 2,5 uur, conform de specificaties van Lezyne.

Design

De behuizing houdt de regen goed buiten. Ik heb geen problemen ondervonden met het binnendringen van water tijdens het rijden in de vele regenbuien en stortbuien gedurende de testperiode.

Er zijn goedkopere koplampen, maar het is de moeite waard is om een ​​beetje extra te betalen voor een duurzame oplossing als de Hecto Drive. Als ik met de fiets op pd ben heb ik de Hecto Drive 500XL eigenlijk altijd in mijn rugzak bij mij. Het is zo klein dat het nauwelijks ruimte inneemt en heb licht wanneer nodig.

Conclusie

Het Hecto Drive 500XL fietslicht is een goed gemaakte koplamp om te zien en gezien te worden. Kan tegen een stootje en heb je voor € 39,95 een fietslicht met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Gemakkelijk te monteren en eenvoudig in gebruik. Het enige nadeel van de lamp is de korte batterijduur voor constante modi, maar daar is overheen te komen 😉

Review: Lezyne Hecto Drive 500XL fietslicht

Review overzicht

Gebruiksgemak
8
Lichtintensiteit
8
Batterijduur
7,5
Veiligheid
8
Montage
8
Prijs/kwaliteit
8,5

Samenvatting

Het Hecto Drive 500XL fietslicht is een goed gemaakte koplamp om te zien en gezien te worden. Kan tegen een stootje en heb je voor € 44,95 een fietslicht met een goede prijs-kwaliteit verhouding.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

[WINACTIE] De jubileumuitgave van de E.O.F.T. staat voor de deur

Eindelijk is het dan zover: Europa’s meest gerenommeerde Outdoor-Filmfestival start, na een éénjarige pauze wegens corona, met haar twintigste toernee! In zeven films neemt...

Offroad met de Range Rover SVR in de nieuwste James Bond-film No Time To Die

Offroad, Range Rover en ‘Gearlimits’ gaan goed samen. En als er Gear to the Limits wordt gebruikt, zijn het wel de stunts in de...

De Urban Sports Week Amsterdam komt er weer aan

Op 23 en 24 oktober 2021 staat Amsterdam opnieuw in het teken van Urban Sports tijdens de Urban Sports Week Amsterdam (USWA). De gemeente...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief