Review: Keen Durand Mid Waterproof Wandelschoenen

Testcondities Keen Durand Mid

Ik heb de schoenen bij verschillende weersomstandigheden gebruikt in Nederland. Ik heb er zowel mee in stedelijke omgeving gelopen als landelijke omgeving met zachte ondergrond. Temperaturen varieerden tussen de -2 en 23 graden Celsius.

Review

gearlimits-gear-review-Keen-Durand-Mid-Wandelschoenen-graphicBij het ontvangen van de schoenen viel mij meteen de afwerking en de degelijkheid op. Bij wandel en hardloopschoenen is altijd het eerste wat ik doe, de zool dubbelvouwen, om te kijken hoe de schoen zich plooit en de zool-stugheid (noem het flex, zo je wilt) te voelen. Ingeval van de Keen Durands, is de zool erg beweegbaar. Hier is door Keen dan ook extra aandacht aan besteed. Het comfort van de schoen wordt – volgens Keen – bereikt door een aantal features, zoals maximale shock absoprtie en een direct-inject PU middenzool. Een geïntegreerd hiel-kussen zorgt voor de demping (absoprtie). Dit hiel-kussen staat in directe verbinding met de direct-inject PU middenzool. Dit zijn de componenten die de schoen maken tot wat die is; een schoen die je de hele dag kunt dragen en comfortabel blijft zitten.

De zolen hebben een goede grip en de schoen geeft een goede steun rond de enkels. Door de draaibare metalen haken, waar de schoenen mee zijn voorzien, zijn de veters goed stevig aan te trekken.

Persoonlijk is mijn voorkeur bij wandelschoenen een stugge zool. De Keen zool deed mij in eerste instantie dan ook ‘te flexibel’ overkomen. Echter na gelopen te hebben blijkt dat Keen toch een prima balans heeft gevonden tussen flexibel en stevig.

Bij warme weersomstandigheden adviseer ik in de Keen Durands ‘Coolmax’ sokken te dragen. De schoenen hebben de eigenschap bij droog en warm weer ‘warm’ te zijn en is het ademend vermogen van de KEEN.Dry membraan niet altijd optimaal. Daarentegen, bij nat weer blijven je voeten droog en doet het KEEN.Dry membraan goed zijn werk.

Winkeladviesprijs: €159,00

Review overzicht

Comfort & Pasvorm
Ademend vermogen
Waterdichtheid
Gewicht
Prijs/Kwaliteit

Samenvatting

De Keen Durand Mid is naar mijn mening een wandelschoen die tot zijn recht komt bij zowel koude als warme weersomstandigheden. Uitermate geschikt voor korte en middellange tochten.
Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Review: De Nordic Pocket Saw kettingzaag in zakformaat

De afgelopen jaren heb ik een aantal flexibele draadzagen gebruikt, waarvan het gros niet echt duurzaam bleek. De Nordic Pocket Saw is net even...

7 mythes over inlegzolen ontkracht

Voeten worden blootgesteld aan grote hoeveelheden druk en schokken, of je nu hardloopt, skiet, fietst of gewoon wandelt in het dagelijks leven. Deze druk...

Review: On Cloudultra Trailschoenen

De On Cloudultra is de nieuwe trailschoen van On die specifiek ontwikkeld is voor het lopen van ultra’s (afstanden boven de marathon afstand). On...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief