Jetboil MicroMo 0,8 ltr brander | Review

Jetboil is één van mijn beste vrienden tijdens mijn buitensportactiviteiten. Veel van mijn materialen kan ik vervangen of aanpassen naar het type activiteit of de weersinvloeden waar we mogelijk mee te maken krijgen. Maar de Jetboil gaat eigenlijk altijd mee. Het enige wat er aangepast wordt is de inhoud van het mee te nemen gasblik.  Tijdens de activiteiten is het gebruik van de Jetboil een ware beloning. Ja…gezien mijn jarenlange Jetboil gebruik zou het zo maar een Jetboil MicroMo versus Jetboil SOL Allu review kunnen worden. Maar nee

In 2001 hadden Dwight Aspinwall en Perry Dowst een revolutie ontketend in het outdoor-koken.  Door een snelle, compacte en efficiënte brander te creëren die anders was dan de wereld ooit had gezien; De allereerste Jetboil.

De Jetboil MicroMo

Door het oppervlak van de bodem van de pot te vergroten, maakt de FluxRing-technologie het mogelijk om een ​​handig gevormd vat met extreem hoge efficiëntie te verwarmen. Jetboil-gestuurde branders maken vier volledige omwentelingen van de spil mogelijk voor een incrementele aanpassing van de brandstofstroom met consistente warmte-afgifte van licht sudderend, helemaal tot aan de kook.

Dat vertaalt zich in perfect gekookte eieren, goudbruine gegrilde kaas, gestoomde granen of kokend water voor koffie in slechts 135 seconden. Maak maaltijden en warmte drankjes met deze super compacte en efficiënte keuken.
Of je nu koffie, soep, noedels of instant maaltijden maakt. Ideaal voor zeer lichte backpacking en dagwandelingen.

Testcondities

Ik ben vaak op pad, alleen maar ook met mijn gezin. De Jetboil MicroMo ging meestal mee. Of het nu een dagje aan het strand was, tijdens rotsklimmen of met een fiets/wandeltocht. Voor mijn buitensportbedrijf organiseer ik regelmatig buitensportactiviteiten zoals o.a. wandel-bivaktochten. Dit zijn vaak meerdaagse wandeltochten met een primitieve overnachting.

Deze tochten moeten op locatie voorbereid worden. Tijdens de activiteit zelf ben ik er ook bij voor de begeleiding. En natuurlijk ging de Jetboil MicroMo altijd mee.

Onlangs (februari) heeft de winterbivak plaats gevonden en ik telde tot mijn verbazing vijf Jetboil branders. De gebruikers zijn enorm enthousiast en tevreden.

De Jetboil MicroMo in Gebruik

Ik ontkom er niet aan om de Jetboil MicroMo te vergelijken met mijn oudere versie Jetboil Sol. Het is bijna onmogelijk omdat ik met beide exemplaren zeer tevreden ben. Ik dacht ook dat het niet beter kon dan mijn ervaringen met de Jetboil Sol.

Het is eigenlijk een opsomming van mijn eerdere review Jetboil Sol. Waar ik omschrijf hoe blij ik met deze brander combinatie ben.

Bij de Jetboil MicroMo werden geen accessoires geleverd behalve de voetsteun voor onder het gasblik. De voetsteun is wel erg fijn in het gebruik en geeft een goede stabiliteit. De inhoud van de kan is 0.8 liter en dit is voldoende voor het solo gebruik. Hiermee kun je water koken voor je instant maaltijd.

Als ik met z`n tweeën op pad ga dan zal ik twee keer moeten koken. Dus ga je vaak met z`n tweeën op pad en wil je gewicht besparen neem dan een grotere kan-inhoud. Of iets meer geduld hebben is ook geen probleem natuurlijk.

De brander is naar mijn inziens weer verbeterd. Die was al goed en naar tevredenheid. Maar door het gebruik van de Jetboil MicroMo viel mij op dat deze nog krachtiger is en het water sneller aan de kook brengt.

Gebruik

Het is een lichtgewicht kooksysteem (350 gram) dat eigenlijk altijd goed presteert. Bij extreme koude, wind of vochtige omstandigheden. De piezo ontsteking is perfect.
Het is ook een zuinige brander en dat betekent dat je maar geringe brandstof nodig hebt. Het gebruik is persoonlijk maar om je een beeld te geven. Ik gebruik ongeveer een gasblik van 100 gram per drie weekenden.


Materiaal

Zoals ik eerder al vertelde is het een lichtgewicht brander. Daarom zal hij wellicht iets kwetsbaarder zijn als een ander exemplaar. De brander heeft overigens bij mij nog nooit geweigerd.  Het gebruikte materiaal is aluminium met kunststof onderdelen. De beker heeft een kunststof hoes die de inhoud van beker langer warm houd en voorkomt dat je handen brandt.

Pluspunten

  • Gewicht
  • Uiterlijk
  • Kooktijd
  • Pakvolume
  • Ontsteking

Minpunten

  • Deksel

Korte conclusie

De deksel is een terugkerend puntje van kritiek maar hier ga ik creatief mee om. Door de Jetboil MicroMo bovenin de rugzak op te bergen of ik doe er een elastiek omheen.
Verder heb ik niet veel meer toe te voegen dan “als je op zoek bent naar een nieuwe of andere brander, koop dan een Jetboil.”

Review overzicht

Gebruiksgemak
Inpakvolume
Vlamregeling
Stabiliteit
Design
Prijs/kwaliteit

Samenvatting

De Jetboil MicroMo is een lichtgewicht en compact kooksysteem. Door zijn krachtige brander in combinatie met de flux-ring techniek brengt deze alles in 1 gasbrander het water supersnel aan de kook.
Danny van Haaften
Danny van Haaftenhttp://www.dhbuitensport.nl
In mijn werk als docent gewelds- en gevaarsbeheersing bij de overheid wil ik mijn deelnemers bewust maken van hun mentale en fysieke gesteldheid. Zodat dit een vertrekpunt kan zijn voor zelfontwikkeling om zo veilig mogelijk hun taak te kunnen volbrengen. Wil jij een outdoor ervaring beleven of werken aan je conditie? Dan is DH Buitensport het veilige en vertrouwde adres. DH Buitensport is gespecialiseerd in het organiseren en begeleiden van zeer gevarieerde no-nonsens buitensportactiviteiten. Je kunt kiezen uit activiteiten zoals een ontspannen wandeling tot een meerdaagse bivaktocht waar tenten verboden zijn. Neem ook eens een kijkje op onze website www.dhbuitensport.nl Mijn naam is Danny, ik ben gediplomeerd docent, fitness en personal trainer en ik ben eigenaar van sportbedrijf LEVEL en DH Buitensport.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

De Hanwag Rotpunkt retro bergschoen revival

In de vroege jaren '80 introduceerde Hanwag, een bekende fabrikant van berg- en wandelschoenen, als een van de pioniers sportklimschoenen op de markt. Nu...

De Motorola Defy Satellite Link bluetooth gadget | Review

Als outdoor liefhebber ben ik altijd op zoek naar handige gadgets die mijn avonturen in de natuur kunnen verbeteren. Onlangs heb ik het Motorola...

De Lowe Alpine Airzone Trail Camino 37:42 liter hiking rugzak | Review

Als je op zoek bent naar een comfortabele rugzak voor wandelingen, hikes of backpack reizen, dan raad ik de Lowe Alpine Airzone Trail Camino...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief

De Jetboil MicroMo is een lichtgewicht en compact kooksysteem. Door zijn krachtige brander in combinatie met de flux-ring techniek brengt deze alles in 1 gasbrander het water supersnel aan de kook.Jetboil MicroMo 0,8 ltr brander | Review