Review Icebreaker Skier+ Medium Sok

Droge voeten zijn blije voeten. Blije voeten zorgen voor blije gezichten en big smiles in de sneeuw. Tot voor kort dacht ik dat het het gewoon voor mij onmogelijkheid zou zijn om mijn voeten droog te houden in dikke, diepe, slecht geventileerde snowboardschoenen. En niet omdat de schoenen die ik draag niet waterdicht zijn, maar dat ze niet de meest ademende type producten ter wereld zijn. En dat geldt ook voor voor skischoenen. Een extra uitdaging in het geval van skischoenen is een comfortabele pasvorm in harde en stijve plastic kisten waar he nog niet dood in gevonden wilt worden. (Althans zo kan het soms voelen).

Merino rocks!

Een dag voordat ik vertrok voor een weekje sneeuwjolijt met mijn familie, besloot ik, een beetje ad hoc dat ik een paar goede nieuwe snowboardsokken nodig had. Aangezien ik de hele dag door bijna alleen merinosokken draag in het dagelijkse leven, maar ook tijdens wandelingen, fietstochten, beklimmingen, enzovoort, besloot ik dat het ook tijd was voor een merino snowboardsok. Bij de Bever waar ik rondstrunde terwijl mijn vrouw nog naarstig zocht naar de laatste baselayers voor de kinderen kwam ik de Skier+ Medium sok en las de verpakking: 66% Merinowol, 32% nylon, 2% LYCRA. Smiles bij mij. 66% Merino leek mij wel een voldoende.

Merino is gewoon een superieur product als het gaat om het vast houden van warmte en tegelijkertijd ademend te blijven. Het toegevoegde nylon en lycra zorgen voor een comfortabele aansluitende pasvorm en extra duurzaamheid aan de Merino weave.

Omstandigheden

Tijdens onze week hadden we een enorm verschil in temperaturen, van -27 graden Celsius tot +6 graden.

De Review

Ik zal niet om de hete brij heen draaien; de sokken waren fantastisch.

Ik heb ze zes dagen achter elkaar gedragen, de hele dag door. Pas aan het einde van de laatste, warmste dag voelde ik dat mijn voeten een beetje vochtig werden. In het verleden betekende het dragen van sokken van voornamelijk polyester, altijd dat mijn voeten en sokken echt nat worden van het zweet van mijn voeten. Onaangenaam to say the east. De Icebreaker-sokken waren echter niet alleen continu droog, maar ook was pas na zes dagen een vleugje voetgeur te bespeuren; een tot op heden ongekend olfactorisch genoegen was mijn deel. Dus daarmee was ik gewoon heel erg blij. Ik kan me namelijk zo miserable voelen als ik aan het eind van de dag met natte voeten zitten; ik moet dan mijn snowboard boots zo snel mogelijk we. Ik heb bij menig après-ski-initiatieven moeten afhaken omdat mijn voeten en sokken nat waren. De hoeveelheid bier die nodig zou zijn om die natte voeten weg te drinken…daar ben ik echt te oud voor. Dus vijf sterren+ hiervoor!

Wat het comfort betreft, ik heb sokken gedragen die iets strakker zitten dan de Icebreakers, maar de pasvorm en fit is nog steeds erg goed. De sokken hebben verschillende functionele zones, voor een goede pasvorm rond je enkel, wreef en Achilles. Ze passen heel goed rond mijn voet, enkels en been en blijven goed zitten; ik heb niet gevoel dat de sok verschoof of zo. De naadloze teensectie is erg prettig in die strakke ruimte voor in mijn boot. Het “Mid” of medium in de naam van de sok gaat over het niveau van demping in de voorvoet en de hiel secties. Het is moeilijk om de exacte impact van die demping te voelen. Want waar het dempen van de sokken begint en waar het dempen van de binnenzool of de tussenzool van de schoen het overneemt, vind ik moeilijk vast te stellen.

Conclusie

Al met al gewoon geweldige sokken. En hoewel niet de meest opwindende productgroep, zijn sokken alleen essentieel voor je geluk in de bergen. Als je wilt warm, droog en een goede pasvorm, is de Icebreaker Ski + Mid Sok een meer dan uitstekende keuze. De beste sok die ik tot nu toe heb gedragen. En met een prijs net onder de €30 zijn de sokken erg goed geprijsd.

Icebreaker Skier+ Mid Sok

Adviesprijs € 29,95

[vc_btn title=”Shop de Ski+ Medium” style=”flat” shape=”square” color=”black” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.bever.nl%2Fp%2Ficebreaker-skier-mid-sok-LAFAD20002.html%3Fcolour%3D4171|||”]

Review overzicht

Pasvorm
Comfort
Warmte / Isolatie
Ademend vermogen
Prijs-Kwaliteit
Mark Stokmans
Mark Stokmans
Since I can remember I have been very active in many different sports: started with baseball, tennis and riding later hockey, football, running and aikido. In addition, since twelve years old I've been into actionports: at first windsurfing, later climbing, inline skating, snowboarding, mountain biking. With the first action cams coming onto the market I've been making action sports videos. Furthermore, I've worked in the sports industry since 1990, sports marketing, media and live TV and until the end of 2016 at the Dutch Olympic Committee. Besides being partner in GearLimits I work as a digital freelancer. Based in the Netherlands, Married with Children (11 and 13 years old)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Voor iedere voet de juiste leest met Hanwag

Al jarenlang zijn de leesten van Hanwag een essentieel onderdeel van hun schoenen. Deze leesten, de basisvorm waarop een schoen wordt gevormd, bepalen in...

Zijn de jassen van Cortazu echt zo waterdicht als ze beweren?

Looks en trends zijn natuurlijk belangrijk als je op zoek gaat naar een nieuwe jas, maar hoe weet je of een bepaalde outdoor- of...

Met Royal Robbins ‘Born in Basecamp’ en authentieke avonturen

Het gevoel van voldoening en verbondenheid met de natuur is precies waar de geest van Royal Robbins - Back to Basecamp over gaat.

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief

Droge voeten zijn blije voeten. Blije voeten zorgen voor blije gezichten en big smiles in de sneeuw. Tot voor kort dacht ik dat het het gewoon voor mij onmogelijkheid zou zijn om mijn voeten droog te houden in dikke, diepe, slecht geventileerde snowboardschoenen. En...Review Icebreaker Skier+ Medium Sok