Review: Haglöfs L.I.M. Flex hood Softshell

De Haglöfs L.I.M. flex hood is getest tijdens skeeler tours, mountainbike tochten en later fiets tocht in Nederland. Verschillende temperatuur, altijd lager dan 10 graden. Maar ook tijdens hockeytrainingen (geen action sports maar goed) bij niet meer dan 5 graden.

De Haglöfs L.I.M. flex hood

111160125_1-800-800Het eerste wat opvalt bij het uitpakken van de jas is dat het een heel lichte jas is. Met 230 gram zit het heel licht en soepel om je lijf. De stof is elastische en zit buitengewoon comfortabel.

De L.I.M in de naam van dit model staat voor Less is More. Haglöfs heeft met L.I.M. een serie trekking artikelen ontwikkeld waarbij het “clean, simplistic and packable designs” zijn, gericht op voor “high speed en low weight.” Wat dat betreft past deze jacket helemaal in deze filosofie. Naast de zeer lichte stof is er ook op andere plekken gekeken naar gewichtsbesparing. Aan de ritssluitingen bijvoorbeeld, zitten geen ijzeren trekkertjes, maar vrij dunne touwtjes. De jas die ik testte was een effen zwarte jas, en de “simplistic” design heeft dan weer een nadeel dat de jas qua uiterlijk vrij saai is.

Skeeleren & fietsen met de L.I.M. flex hood

Tijdens de skeeleren en fietsen zelf was de jas perfect. Het is geen winddichte jacket, en dat paste eigenlijk goed; de lucht die het doorliet koelde mijn lijf eigenlijk juist goed af, zonder dat ik het koud kreeg. Bij rust was de jacket ook niet te warm. Dus qua temperatuur regulering werkt het geheel zeer goed zodat je niet overmatig gaat zweten maar ook op geen enkel moment koud krijgt. De lichtheid van de jacket werkt ook mee aan een heel hoog draagcomfort tijdens het sport, je voelt amper dat je de jacket aan hebt. Bij nat weer heb ik een lichte regenjack over de Haglöfs gedragen. Deze combinatie is ook heel prettig en warm.

Featured images sjabloon.001Twee plezierige details zijn de mouwen en de sluiting bij de nek. Bij de mouwen zijn verlengd en de uiteinden elastisch met subtiele duim grips. Deze zitten weer erg prettig. De rits kun je hoog doortrekken waardoor de jas tot boven de kin gesloten kan worden, wederom op een zeer comfortabele manier. Er zitten rond de schouders en zijkanten geen naden aan de binnenzijde waardoor de elasticiteit ook doorloopt en de bewegelijkheid van de jacket overal heel sterk blijft.

De softshell heb ik nu enkele maanden in gebruik, desondanks oogt en ruikt de juist als nieuwe. De jas is zeer goed wasbaar en uitermate slijtvast. Ontzettende prettige jas om bij droog weer mij te sporten en bovendien dus erg duurzaam.

Pluspunten

  • Zeer hoog draagcomfort
  • Zeer licht
  • Goede temperatuurregulering bij inspanning
  • Heel veelzijdig
  • Slijtvast

Minpunten

  • geen

Conclusie

De Haglöfs L.I.M. flex hood is prettige softshell dat bij minder zware weersomstandigheden (mid temperaturen en geen regen) zeer geschikt is en prettig draagt, zeker bij inspanning. Voor light trekking, trailrunning, fietsen, skeeleren e.a. is het een uitstekend kledingstuk. Bij kouder of natter weer is de jacket heel goed te combineren met een lichte windstopper of regenbestendige jas. Ook bij echt koude temperaturen zou de jas goed onder een winterjas gedragen kunnen worden. Vanwege zijn lage gewicht is deze jacket makkelijk als extra laag mee te nemen.

Review overzicht

Overall
Draagcomfort
Veelzijdigheid
Materiaal
Prijs - Kwaliteit

Samenvatting

De Haglöfs L.I.M. flex hood is prettige softshell dat bij minder zware weersomstandigheden (mid temperaturen en geen regen) zeer geschikt is en prettig draagt, zeker bij inspanning.
Mark Stokmans
Mark Stokmans
Since I can remember I have been very active in many different sports: started with baseball, tennis and riding later hockey, football, running and aikido. In addition, since twelve years old I've been into actionports: at first windsurfing, later climbing, inline skating, snowboarding, mountain biking. With the first action cams coming onto the market I've been making action sports videos. Furthermore, I've worked in the sports industry since 1990, sports marketing, media and live TV and until the end of 2016 at the Dutch Olympic Committee. Besides being partner in GearLimits I work as a digital freelancer. Based in the Netherlands, Married with Children (11 and 13 years old)

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Review: De Nordic Pocket Saw kettingzaag in zakformaat

De afgelopen jaren heb ik een aantal flexibele draadzagen gebruikt, waarvan het gros niet echt duurzaam bleek. De Nordic Pocket Saw is net even...

7 mythes over inlegzolen ontkracht

Voeten worden blootgesteld aan grote hoeveelheden druk en schokken, of je nu hardloopt, skiet, fietst of gewoon wandelt in het dagelijks leven. Deze druk...

Review: On Cloudultra Trailschoenen

De On Cloudultra is de nieuwe trailschoen van On die specifiek ontwikkeld is voor het lopen van ultra’s (afstanden boven de marathon afstand). On...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief