De Grisport Anden allround wandelschoenen | Review

Deze stevige allround wandelschoenen (categorie A/B) hebben een hogere schacht, een goed profiel en bieden extra ondersteuning. De Anden is uitgevoerd met een Vibram zool. Deze staat garant voor een kwalitatief hoogwaardig onderwerk van de schoen. De Anden is waterdicht en ademend.

In de loop van de jaren heeft Grisport zich bewezen als toonaangevende fabrikant van wandelschoenen door expertise, technologie, innovatie, onderzoek & ontwikkeling als bouwstenen in het productieproces te verwerken. Grisport is een echt Italiaans merk en ondersteunt dit door het ‘Made in Italy’ label.

Het merk Grisport

Het begon in 1977 toen de eerste Grisport schoen werd geproduceerd door de Italiaanse broers Grigolato. Zo ontstond Grisport als gespecialiseerde producent van handgemaakte schoenen voor wandelen en vrijetijdsbesteding. Vandaag de dag heeft Grisport meer dan 2000 werknemers in dienst en heeft de fabriek een oppervlakte van 40.000 m².

Grisport maakt gebruik van high-performance materialen, leersoorten en membranen. Toch blijft de traditionele ervaring van het schoenenvak aanwezig in de productie om iedere schoen te voorzien van de kwaliteit en de details van een handgemaakt product.

Een voortdurende missie van Grisport is het streven naar wandelschoenen met de meest comfortabele pasvorm. Bij het produceren van Grisport’s kwaliteitsschoenen worden ook een mooi design en technologische eigenschappen niet vergeten, maar comfort blijft altijd op de eerste plaats staan.

Testcondities Grisport Anden

De omstandigheden waarin ik de Anden testte waren erg divers. Zo droeg ik de Anden bijna dagelijks tijdens de langere wandelingen met mijn hond. Wandelingen variërend van 5 tot 10 kilometer. Deze wandelingen deed ik op verschillende ondergronden. Ook droeg ik de Anden tijdens de voorbereidingen van “de Castor Trail.” Een wandeling door de Belgische Ardennen met veel hoogte verschillen en een totaal van 45 kilometer. Onlangs heb ik de Anden gebruikt en getest bij een Polderloop van ongeveer 16 kilometer tijden natte omstandigheden.

Review Grisport Anden

Mijn eerste indruk was zeer positief. Dat had mede te maken met het contact dat ik had met de leverancier, dat was erg vriendelijk. De Anden is licht van gewicht en oogt zeer degelijk. De zool is van het welbekende merk “Vibram” en heeft een grof profiel.

Vaak als ik materialen ontvang om deze te testen krijg ik meestal direct de drang om deze te gebruiken. Dat was zeker het geval bij de Anden. Maar tijdens het passen merkte ik dat de schoenen aan de ruime kant was. Normaal gesproken heb ik maat 45 (EU) maar dat was in dit geval echt te groot. Kortom de schoenen moesten terug. Niet heel lang daarna ontving ik een maat kleiner en kon ik aan de slag.

Poging twee, zoals ik al eerder vertelde was het contact met de leverancier ontzettend vriendelijk. Ik had het andere paar schoenen snel binnen. Tijdens het passen voelde ik dat de schoenen nog steeds ruim zaten. Hieruit kunnen we concluderen dat de Anden iets ruimer valt dan je wellicht gewend bent. Bij aankoop van nieuwe wandelschoenen is goed passen altijd een must!

Met de eerste kilometers vond ik dat de Anden vrij stug aanvoelde. Hierdoor had ik aantal knelpunten in de afwikkeling. Uit ervaring weet ik dat het een kwestie van tijd is en dat de schoenen ingelopen dienen te worden. Daardoor zal het leer van de schoenen soepeler worden en comfortabeler aanvoelen.

Ik had gelijk gehad. Na een aantal kilometers, een aantal wandelingen, werd de Anden soepeler. Wat een heerlijke, lichte schoenen.  De Grisport Anden zou ik zeker aanraden. Met name aan die wandellaars die op zoek zijn naar een lichte (1400 gram) wandelschoen die voldoende steun biedt. Die steun vindt je voornamelijk terug in de zool en rondom de enkels.

Waterdichtheid

De Grisport Anden is voorzien van een waterdicht membraan genaamd Spo-Tex. Hierdoor is de Anden uitermate geschikt voor natte omstandigheden. Natuurlijk heb ik dit getest. Tijdens mijn wandelingen ging ik vaak over ongebaande paden en heb ik doorwadingen gemaakt. Hier bleven mijn voeten droog en voldeed het membraan prima. Het is een heerlijke, lichtgewicht stevige wandelschoen.

Ieder voordeel heeft ook zijn nadeel. Zo vindt ik dat een waterdicht membraan vaak in de zomermaanden warm aanvoelt. Het viel mij op bij de Grisport Anden dat deze erg warm aanvoelde. Dus ik zou de Anden niet aanraden voor bijvoorbeeld de avondvierdaagse in de maanden mei of juni etc. Ik denk dat de Anden uitermate geschikt is in de wintermaanden bij koude en of natte omstandigheden.

Pasvorm

De pasvorm van Grisport Anden is goed en heeft een brede leest. In de eerste instantie voelt de Anden heerlijk maar tijdens de eerste kilometers is hij nog wat stug. Zodra je een aantal kilometers heb gemaakt en het leder soepeler is geworden voelt de Anden zeer prettig. Dit komt mede door het gewicht (1400 gram) van de Anden .

Materiaal

De Grisport Anden straalt degelijkheid en duurzaamheid uit. Het waterdichte membraan voegt een extra feature aan de schoen toe waardoor hij uitermate geschikt is in natte omstandigheden.

Pluspunten

  • prijs (adviesprijs 139,95 euro)
  • gewicht
  • service
  • waterdichtheid

Minpunten

  • waterdichtheid (tijdens warme omstandigheden)

Review overzicht

Fit and wear comfort
Breathability
Strength / Construction
Grip
Weight
Price

Samenvatting

Ik zou de Grisport Anden aanschaffen of aanraden omdat het een hele fijne lichte schoen is. De Anden geeft veel steun rondom de enkels en heeft een prettige afwikkeling. De Anden is breed inzetbaar maar presteert het best in natte omstandigheden. Zo zou ik de Anden zeker meenemen tijdens een wandeling in vochtige periodes in de Ardennen.
Danny van Haaften
Danny van Haaftenhttp://www.dhbuitensport.nl
In mijn werk als docent gewelds- en gevaarsbeheersing bij de overheid wil ik mijn deelnemers bewust maken van hun mentale en fysieke gesteldheid. Zodat dit een vertrekpunt kan zijn voor zelfontwikkeling om zo veilig mogelijk hun taak te kunnen volbrengen. Wil jij een outdoor ervaring beleven of werken aan je conditie? Dan is DH Buitensport het veilige en vertrouwde adres. DH Buitensport is gespecialiseerd in het organiseren en begeleiden van zeer gevarieerde no-nonsens buitensportactiviteiten. Je kunt kiezen uit activiteiten zoals een ontspannen wandeling tot een meerdaagse bivaktocht waar tenten verboden zijn. Neem ook eens een kijkje op onze website www.dhbuitensport.nl Mijn naam is Danny, ik ben gediplomeerd docent, fitness en personal trainer en ik ben eigenaar van sportbedrijf LEVEL en DH Buitensport.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

De beste Ski & Outdoor hardshell jassen voor 2023/2024

Voor de ultieme bescherming tijdens je ski & outdoor trips, hebben we de beste hardshell jassen in de markt op een rijtje gezet. Bij...

De Hanwag Rotpunkt retro bergschoen revival

In de vroege jaren '80 introduceerde Hanwag, een bekende fabrikant van berg- en wandelschoenen, als een van de pioniers sportklimschoenen op de markt. Nu...

De Motorola Defy Satellite Link bluetooth gadget | Review

Als outdoor liefhebber ben ik altijd op zoek naar handige gadgets die mijn avonturen in de natuur kunnen verbeteren. Onlangs heb ik het Motorola...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief

Ik zou de Grisport Anden aanschaffen of aanraden omdat het een hele fijne lichte schoen is. De Anden geeft veel steun rondom de enkels en heeft een prettige afwikkeling. De Anden is breed inzetbaar maar presteert het best in natte omstandigheden. Zo zou ik de Anden zeker meenemen tijdens een wandeling in vochtige periodes in de Ardennen.De Grisport Anden allround wandelschoenen | Review