Coleman Kobuk Valley 3 plus tent | Review

Het heerlijke van slapen in een tent is dat je in principe overal kan slapen waar je maar wilt, mits je een fijne en goed tent hebt. Daarbij zijn voor mij een paar zaken belangrijk. Ten eerste moet de tent makkelijk en snel opgezet kunnen worden door 1 persoon, zonder dat je hiervoor allemaal gebruiksaanwijzingen moet lezen. Het opzetten moet logisch zijn. Ten tweede moet de tent goed water- en winddicht zijn en ontoegankelijk voor insecten. Verder is het fijn als een tent relatief licht is zodat je deze makkelijk kan meenemen op al je avonturen. En last but not least, het is zo fijn als een tent goed donker is zodat je er echt lekker in kan slapen. De Coleman Kobuk Valley 3 plus tent heeft het allemaal.

Coleman zelf noemt het de perfecte tent voor een weekendje festival of een micro-adventure in de natuur. Dit hebben wij (mijn zoon Kick en ik) getest tijdens twee mooie tripjes naar de natuur in de achterhoek en naar een spannend onbewoond eiland in het Markermeer.

29995

De tent

De tent is gemaakt van sterke – niet brandbare – poyester stof met een waterkolom van wel 4500mm, waardoor hij niet snel zal lekken, ook niet bij echt zware regen en wind. Het grondzeil is gemaakt van zeer stevige – en slijtvaste PVC en dus ook geschikt voor een ruwe ondergrond. De tent is voorzien van een ruime 110 cm diepe voortent waar je al je spullen netjes en droog kan opbergen. Het slaapgedeelte van de tent is 215 cm diep, 180 cm breed en 120 hoog, en daarmee geschikt voor 3 personen, maar dan moet je elkaar wel aardig vinden. Zowel de binnen- als de buitentent beschikken over voldoende ventilatiemogelijkheden, waardoor condens tot een minimum beperkt wordt (mits op de juiste manier gebruikt natuurlijk).

29999,29993

Opzetten

Deze simpele koepeltent is zo opgezet. Het opzetten is gemakkelijk en logisch en heeft eigenlijk geen gebruiksaanwijzing nodig. Als je die toch wilt inzien, zit deze gestikt in de binnenkant van de tenthoes, deze heb je dus altijd bij de hand. De tent bestaat uit een binnen- en buitentent (beiden gemaakt van polyester), waarbij je eerst het stevige grondzeil van de binnentent vastzet met simpele haringen. De haringen zijn aan de dunne kant en buigen snel, maar daardoor wel licht en dat is ook wat waard. Vervolgens de glasfiber tentstokken in elkaar zetten om de binnentent de juiste vorm mee te geven. Buitentent er over heen, en klaar is kees. In je eentje moet je de tent in 5 – 10 minuten kunne opzetten. Inpakken is natuurlijk altijd makkelijker en sneller.

30002,30004

Slapen

Met 2 personen heb je alle ruimte en slaap je heerlijk in deze tent. Dat komt vooral omdat deze tent is uitgerust met de zogenaamde Coleman Blackout Bedrooms technologie. Dit is een innovatie van Coleman waardoor 99% van het daglicht geblokt wordt. Hierdoor is je tent ten alle tijden echt donker, en ook niet te warm. Ideaal om lekker vroeg te gaan slapen en lekker laat wakker te worden, in een echt donkere tent. Maar het werkt ook de andere kant op want ‘s nachts koelt het in deze tent minder snel af en is het in de tent juist iets behaaglijker dan normaal.

29983,29987,29991

 

Wind- en waterdicht
De tent is goed wind- en waterdicht. Wij werden deze zomer wakker toen het erg hard regende en waaide. Maar in de tent hadden we nergens last van, dat komt door de 4500mm waterkolom. die kan wel wat hebben! Natuurlijk is de tent voorzien van horren om insecten buiten de deur te houden. Toen ik onlangs met mijn zoon wakker werd zaten er tientallen spinnen tussen de buiten- en de binnentent. We hadden de tent blijkbaar op een spinnen verzamelplaats neergezet, maar gelukkig hadden we hier geen last van. En als je ‘s nachts de tent uit moet zie je de scheerlijnen gemakkelijk omdat deze fluoriserend zijn en dus prima opvallen. Verder is de tent met een gewicht van 4,9 kg best aan de lichte kant en dus makkelijk mee te nemen als je gaat hiken of bikepacken![/vc_column_text][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=66zulaLQvqk” align=”center”]

Conclusie
Coleman heeft met de Kobuk Valley 3 plus echt een prima tent ontwikkeld die voor mij aan alle eisen voldoet. Hij is snel op te zetten, wind- en waterdicht, ruim, donker en koel en redelijk licht gewicht. Vergeleken met goedkopere tenten van bijvoorbeeld de Decathlon is dit een kwalitatief veel betere optie. Je krijgt dus waar voor je geld. Met een adviesprijs van € 159,99 koop je een heel hoogwaardige – en fijne tent. Sterker nog, de tent kost nu maar € 109,99 in de Coleman webshop.

Specs:
– 3-persoons koepeltent met voorportaal.
– Meerdere ventilatieopeningen in de nok.
– Met speciale BlackOut-binnentent, voor een donker slaapgedeelte.
– Afmetingen binnentent: 210 x 180 x 120 cm.
– Pakmaat: 58 x Ø16 cm.
– Gewicht: 5,1 kg.
– Inclusief haringen, scheerlijnen en draagtas.

[vc_btn title=”Koop de Coleman Kobuk Valley 3 Plus” color=”danger” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.coleman-shop.nl%2Fcoleman-kobuk-valley-3-plus-tent-2017.html||target:%20_blank|”][/vc_column][/vc_row]

Review overzicht

Comfort
8
Opzetten
8
Weersbestendigheid
9
Prijs/ kwaliteit
9

Samenvatting

Ik ben enthousiast over deze tent. Het is misschien niet de lichtste of meest high-end expeditie tent, maar je krijgt wel echt 'value for money'. De tent is makkelijk op te zetten en weer in te pakken, hij is niet te zwaar en heeft een hoog slaapcomfort. Aanrader voor elk micro avontuur!

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

De Volvo XC60 2024, één groot avontuur | Autotest

De Volvo XC60 Recharge T6 AWD Plug-in Hybrid Ultimate Bright 2024 is een ideale keuze voor liefhebbers van avontuur die genieten van comfort en houden van mooie auto's.

De langverwachte ThruDark HeriTech collectie in samenwerking met Jason Fox

ThruDark heeft recent de langverwachte "HeriTech" collectie gelanceerd, met een unieke samenwerking met merkambassadeur en oude vriend Jason Fox - "Foxy". Deze eerste collectie...

Helly Hansen eert Ski Patrollers op de International Ski Patrol Day 2024

Morgen, op 10 februari 2024, is het weer zover: International Ski Patrol Day wordt voor de derde keer op rij georganiseerd door het Noorse...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief

Ik ben enthousiast over deze tent. Het is misschien niet de lichtste of meest high-end expeditie tent, maar je krijgt wel echt 'value for money'. De tent is makkelijk op te zetten en weer in te pakken, hij is niet te zwaar en heeft een hoog slaapcomfort. Aanrader voor elk micro avontuur!Coleman Kobuk Valley 3 plus tent | Review