Review: Burton Tough Cat 2016 Snowboard

[vc_message message_box_style=”standard” style=”rounded” message_box_color=”info” icon_type=”fontawesome” icon_fontawesome=”fa fa-info-circle” icon_openiconic=”vc-oi vc-oi-dial” icon_typicons=”typcn typcn-adjust-brightness” icon_entypo=”entypo-icon entypo-icon-note” icon_linecons=”vc_li vc_li-heart” icon_pixelicons=”vc_pixel_icon vc_pixel_icon-alert”]

Check the English review here.

[/vc_message]

Post Foto's landscape.001Op voorhand had ik erg veel zin in de Burton Tough Cat. Het beloofde een board te zijn die helemaal bij mijn voorkeuren en mijn lichaamsbouw (190 en 90kg) paste. Groot was mijn genoegen toen het bracht wat ik er van gehoopt had. Dit ding is een wapen. Echt. Voor als je het gas wilt opendraaien en de berg af wilt rammen.

Omstandigheden

We hebben de Burton Tough Cat on en off-piste in Oostenrijkse skigebieden van Ishgl en Galtür gereden. We hebben genoten van een aantal fantastische dagen, de eerste echte sneeuw dump van het seizoen in dat deel van de Alpen in 2016. Dus niet een ongelooflijke base, maar wel echt vele centimeters verse poeder. Niet altijd de beste zichtbaarheid door de continue sneeuwval.

De Review

Met een camber profiel (wil je meer over board shapes/profielen Post Foto's landscape.002weten check onze GearGuide) is deze gemaakt voor de hogere snelheden, lekkere carve bochten en dankzij de rocker in de grote neus en een setback positie van de camber kan je ook prima poeder runs doen. Als het maar hard en snel gaat. Dan is dit board helemaal in zijn element. En dan geeft het ook ontzettende veel terug, grip, controle en genot. Tijdens mijn runs met de Tought Cat heb ik op en top genoten van de manier waarop dit camber board zo veel snelheid met stabiliteit mogelijk maakt op de piste. Langer brede rode runs vlogen voorbij, maar ook op zwarte pistes waar het de sneeuw wat harder en soms ijzig was, bleef het board grippen. Het heerlijkste waren de high speed runs door poeder, je blijft maar gaan met de Tough Cat.

Het board is tamelijk stijf, met een hele dikke edge die “toughness” versterkt en dat is best effe wennen. Op wat meer oneffen terrein, of bijvoorbeeld zo tegen het einde van de dag als de pistes flink stuk geskied zijn tot bijna bückels, kan de Tough Cat aardig hard voelen als je overal overheen wilt. De beter keuze met de Tough Cat is juist dwars er doorheen te gaan. Dat vind ie veel leuker.

De Tough Cat is geen board die je lichtvoetig moet benaderen en niet een “instapboard”. Maar mijn hemel wat heerlijk rijden was het. Je moet het ook echt zelf berijden, werken voor je bochten en het board domineren. Dan heb je een magnifiek beest onder je voeten.

Door de mid-wide breedte van het board is het beter geschikt voor rijders met wat grotere voeten. Dus ben je wat groter gebouwd, heb je een at agressiever stijl, geniet je van voluit gaan op de piste of off-piste, dan is dit een magnifiek board. Echt een all-mountain board met hele sterke freeride eigenschappen.

[vc_media_grid style=”all” items_per_page=”10″ element_width=”4″ gap=”5″ button_style=”rounded” button_color=”blue” button_size=”md” arrows_design=”none” arrows_position=”inside” arrows_color=”blue” paging_design=”radio_dots” paging_color=”grey” loop=”” autoplay=”-1″ item=”mediaGrid_Default” grid_id=”vc_gid:1454256180610-1828deb0-99c9-5″ include=”8322,8323″]

Adviesprijs van de Burton Tough Cat ligt tussen € 400,- en € 500,- . Ik zou het board aanbevelen aan vrienden.

Review overzicht

Poeder
Piste
Park
Speed
Bewegelijkheid
Grip
Carve

Samenvatting

Fantastisch allmountain/freeride board voor hoger snelheden op piste of poeder. Voor de wat meer gevorderde boarder die een aggressieve stijl heeft en niet te klein gebouwd is.
Mark Stokmans
Mark Stokmans
Since I can remember I have been very active in many different sports: started with baseball, tennis and riding later hockey, football, running and aikido. In addition, since twelve years old I've been into actionports: at first windsurfing, later climbing, inline skating, snowboarding, mountain biking. With the first action cams coming onto the market I've been making action sports videos. Furthermore, I've worked in the sports industry since 1990, sports marketing, media and live TV and until the end of 2016 at the Dutch Olympic Committee. Besides being partner in GearLimits I work as a digital freelancer. Based in the Netherlands, Married with Children (11 and 13 years old)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Review: Haglöfs Mimic Hood V series outdoor jas

Mimic, het Engels woord voor nabootsen, dan denk qua kleding al snel aan een imitatie, een mindere versie dan het origineel. Het is Haglöfs...

Verborgen milieu impact van outdoor gear

Als je op avontuur gaat hou je je waarschijnlijk aan het ‘leave no trace’ principe. Je hebt respect voor dier en natuur, laat geen...

Stagiair(e) Online Redactie & Marketing

Gearlimits, hét no-nonsense platform voor outdoor en action sportliefhebbers, geboren uit een diepe liefde voor een actieve lifestyle. Een onafhankelijk platform, waar we hoogwaardige,...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, aanbiedingen en speciale aankondigingen.