Review: All-Mountain Freeride Snowboard: de Flow Drifter

We hadden nog een review te goed van de Flow Drifter 2014. Ondertussen is de 2015 versie van de Flow uitgekomen en belooft de goede eigenschappen die de 2014 versie heeft, voort te zetten. Omdat de technologie van de 2014 is meegenomen in de nieuwe versie blijven de evaring met dit board ook voor dit jaar relevant. Overigens is naast de 2015 versie ook de 2014 versie nog te koop. Tegelijkertijd met het board testten we ook de Flow bindingen.

Informatie testcondities

Het board is getest in Oostenrijk in skigebieden Galtür en Ishgl. Hoogte variërend tussen 1600 en 2300 meter. Weer grotendeels zonnig, rond vriespunt, laatste dag bewolkt met stevige wind. Sneeuwomstandigheden: hard pistes, einde dag en op zuidhelling zachter. Offpiste hard bevroren bovenlaag, zacht daaronder.

 

Review

Het board – de Flow Drifter

Als relatieve beginner was de Drifter het eerste board dat ik heb gekocht. Ik wilde graag van de huurboards af en liet me adviseren op een board dat paste bij mijn ambitie: lange snelle lijnen op mooie afdalingen. De Drifter past daar perfect bij; het is geen beginners board, en echt een die mij best heeft uitgedaagd. Maar ook een board dat kan meegroeien naarmate ik meer ervaren raak. De Drifter zou niet gauw saai worden werd mij verzekerd. En tot nu toe klopt dat nog steeds.

De Drifter is een all-mountainboard met een hybrid camber en convex basis. Aan de voor en achter kant is deze achter de punt vlak, waarbij na een stuk camber vorm een rocker met een convex basis volgt. Dit betekend dat het een makkelijk draaiend board is dat toch op hoge snelheden goed zijn lijn houdt.
Flow review8 kopieDe directional twin set-up (op zich identieke nose en tail maar meer set-back opzet) zorgt ervoor dat je toch nog gewoon switch kan rijden, maar vooral bij oneffenheden de neus vergevingsgezind is en net wat meer op freeriden dan freestyle gericht is.

Vooral bij hogere snelheden en ruime carvelijnen is het genieten van de controle en stabiliteit. In de wat ijzigere sneeuw laag die ik mee maakte helpen de sterke (scherp geslepen) randen van het board. De rocker in de base zorgt er wel voor dat je nog steeds heel beweeglijk kunt zijn.

 

Bindingen

images.001Bij aanschaf van de Drifter heb k ook meteen Flow bindings genomen. Deze verschillen van reguliere bindingen in dat Flow bindingen maakt met een zogenaamde speed-entry technology die uniek is aan Flow bindingen. In plaats van de twee straps strak trekken over je schoen met een highback die naar voren scharniert en waar je boot als eerste tegenaanzet voordat je je straps strak trekt, werkt de speed entry binding andersom. Je hoeft eigenlijk maar een keer de bindingen, (bij Flow “Fusion Powerstraps”)  over je wreef afstellen en vervolgens na het inschuiven van je voet klik je de highback die bij Flow naar achteren scharniert, vast.

De controle blijft wat mij betreft zeer goed. Vooral in en uit de liften levert dit grote winst op qua snelheid en gemak. Je hoeft niet meer op je kont te zitten (je krijgt het board zelfs niet vast als je zo zit) maar kunt blijven staan en bent zo weg. Nadeel is wel dat als je de snowboard moet ombinden op een steil stuk, je met je gezicht naar de berg de snowboard moet vastmaken. De bindingen geven wel de mogelijkheid om alsnog op reguliere wijze ze vast te zetten. Ik heb dat verder niet nodig gehad.

 

Pluspunten

  • Erg beweegelijk
  • Switch rijden makkelijk
  • Door flex soepele ride
  • Erg makkelijk in bindingen stappen

Minpunten

  • Onderbinden op steile helling lastig
  • Bij hoge snelheden teveel onrust

Adviesprijs (online): 2014 editie: € 329,- 2015 editie: € 399,-

Review overzicht

Poeder
Piste
Park
Snelheid
Bewegelijkheid
Grip
Carve

Samenvatting

De combinatie van de Flow Drifter en de bindingen is een zeer prettige. Goed board, easy in gebruik, snel, met controle en stabiliteit.
Mark Stokmans
Mark Stokmans
Since I can remember I have been very active in many different sports: started with baseball, tennis and riding later hockey, football, running and aikido. In addition, since twelve years old I've been into actionports: at first windsurfing, later climbing, inline skating, snowboarding, mountain biking. With the first action cams coming onto the market I've been making action sports videos. Furthermore, I've worked in the sports industry since 1990, sports marketing, media and live TV and until the end of 2016 at the Dutch Olympic Committee. Besides being partner in GearLimits I work as a digital freelancer. Based in the Netherlands, Married with Children (11 and 13 years old)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Review: De Nordic Pocket Saw kettingzaag in zakformaat

De afgelopen jaren heb ik een aantal flexibele draadzagen gebruikt, waarvan het gros niet echt duurzaam bleek. De Nordic Pocket Saw is net even...

7 mythes over inlegzolen ontkracht

Voeten worden blootgesteld aan grote hoeveelheden druk en schokken, of je nu hardloopt, skiet, fietst of gewoon wandelt in het dagelijks leven. Deze druk...

Review: On Cloudultra Trailschoenen

De On Cloudultra is de nieuwe trailschoen van On die specifiek ontwikkeld is voor het lopen van ultra’s (afstanden boven de marathon afstand). On...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief