Review: Adidas Terrex Swift Outdoor Broek

Informatie testcondities

De Adidas hardshell broek is getest tijdens de beklimming van de Kilimanjaro (Tanzania) in december 2013. Het betrof een zesdaagse beklimming, beginnend op 1600m om vervolgens in vier dagen en door verscheidene vegetaties (rainforest, forest, alpine desert en sneeuw) de top op 5900m te bereiken. Dagelijkse wandeltijd betrof 6-8 uur. Ondergrond: zand, modder, steen, sneeuw. Temperaturen: van +30 tot -10 graden Celsius. De hardshell broek is tijdens de gehele beklimming getest.

Review

De lichtgewicht broek is perfect voor hiken en/of wandelen. De broek is zeer scherp gesneden met een duidelijke focus op wandelen/hiken waardoor de broek heerlijk aanvoelt tijdens intensieve hikes. Warm en redelijk koel wanneer nodig, waterdicht bij regenachtige omstandigheden en een zeer luchtig gevoel. Echter, ook tijdens koude summit attempts houdt de broek prima door het dragen van een thermobroek. De broek heeft aan de onderkant een handige rits om de pijp te verruimen in het geval de drager grotere schoenen draagt waar de broek met dichte rits niet overeen valt.

Nadeel van de broek is dat deze geen diepe zakken heeft, alhoewel men bij een hike vaak toch een rugzak draagt waar de nodige spullen in kunnen worden opgeborgen. Aan de rechter zijkant zit een langwerpige zak. Douwe begreep niet helemaal de functie ervan; de zak is te klein om spullen in op te bergen en bevat summiere luchtgaten. Dit geldt dus eveneens voor de andere twee (normale) zakken. Daarnaast zit aan de binnenkant een ‘veter’ waarmee de broek kan worden aangetrokken. Ziet er wat amateuristisch uit en mooier was geweest dat Adidas een degelijke riem bij de broek zou leveren.

Conclusie

Goeie hike broek voor de sportieve bergwandelaar/hiker die gedurende een gehele bergwandeling/beklimming kan worden gedragen. Adidas zou de broek perfect kunnen maken door ruimere luchtgaten in te bouwen en een ceintuur mee te leveren.

Pluspunten

  • Goed gesneden
  • Water- en wind dicht
  • Warm waar nodig
  • Zat lekker

Minpunten

  • Valt ruim voor vrouwen
  • Kleine zakken
  • Weinig luchtgaten
  • Geen ceintuur en onhandige veter aan binnenkant

 

Review overzicht

Overall
Gebruikersvriendelijkheid
Prijs - Kwaliteit

Samenvatting

Goeie hike broek voor de sportieve bergwandelaar/hiker die gedurende een gehele bergwandeling/beklimming kan worden gedragen.
Editor's Squad
Editor's Squad
Bij GearLimits geloven we dat goed materiaal leidt tot betere prestaties, meer plezier en hogere veiligheid. Voor elke sporter die zijn grenzen wil verleggen en zijn plezier wil vergroten is dit een must. GearLimits helpt je hierbij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Stagiair(e) Online Redactie & Marketing

Gearlimits, hét no-nonsense platform voor outdoor en action sportliefhebbers, geboren uit een diepe liefde voor een actieve lifestyle. Een onafhankelijk platform, waar we hoogwaardige,...

5 high-end outdoor klapmessen voor iedere serieuze buitensporter

Een outdoor mes is niet alleen mooi, maar ook een onmisbare tool voor de serieuze buitensporter. Er zijn veel verschillende soorten messen, maar in...
00:03:38

De 4 must-see wintersport films

Eerder kon je onze 5 wintersport klassiekers die je moet zien vóór het winterseizoen start vinden. Als vervolg hebben we 4 must-see wintersport films...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, aanbiedingen en speciale aankondigingen.