Review: Olight Warrior X Turbo zaklamp

De Warrior X Turbo is de nieuwste aanvulling op de compacte tactische zaklamp serie uit het Olight programma. Volgens dezelfde standaarden ontworpen als de Warrior X en Warrior X PRO. Deze zaklamp heeft een lichtbundel die een afstand van 1000 meter moet kunnen halen.

Net als alle ‘Warrior’ zaklampen van Olight heeft de bezelkop een blauwe tactische RVS ring. Ook heeft Olight de tailcap schakelaar in RVS uitgevoerd, net als bij de M2R. De tailcap is tevens oplaadpunt voor de MCC-USB laadkabel. De Warrior X Turbo is verkrijgbaar in zwart en Gunmetal Grey; wat een gelimiteerde uitvoering is.

Design

Ook de Warrior X Turbo heeft dezelfde robuuste uitstraling en afwerking als de andere zaklampen uit de Olight-Warrior familie. Op de zaklamp is een ring aangebracht die zowel de lens beschermd als zorg voor warmte afvoer. De vorm en kleur onderscheidt de zaklamp zich van andere zaklampen. Bij het rechtop zetten zorgen de uitsparingen op de ring ook voor extra luchtstroom onder het glas. Dat is prettig bij het koelen van het geheel. De lamp is gemaakt van zwart geanodiseerd aluminium, met uitzondering van de ring, die is blauw metallic. 

Review: Olight Warrior X Turbo zaklamp

Standaard is de Warrior X Turbo voorzien van een pocketclip aan de tactische ring. De pocketclip wordt bevestigd aan de zaklamp, net onder de tactische ring. Je moet die ring verwijderen om de clip te kunnen halen. 

Lichtmodi

Net als de Olight Warrior X heeft de Warrior X Turbo één schakelaar. Het is degelijk en niet vergelijkbaar met andere type schakelaars, wat veel zegt over de exclusiviteit van de zaklamp. De ’tailcap’ schakelaar is ontworpen voor bediening met je duim.

De zaklamp is voorzien van twee lichtmodi, hoog en laag. Wanneer je de schakelaar half indrukt, wordt de lage modus ingeschakeld. Een volledige klik zal de hoge modus (turbo) inschakelen. Als je de knop langer dan 1 seconde ingedrukt houdt (half indrukken of volledig klikken), werkt het als een momentopname. Als je de schakelaar loslaat, gaat het licht uit. Als je deze half of helemaal ‘kort’ indrukt, blijft de lamp in die modus branden. Een volledige druk zal altijd de ’turbo’ modus zijn en een halve druk zal altijd de ‘lage’ modus.

Gebruik

Bij het gebruik van de ’turbo’ modus van 1100 schakelt de lamp automatisch – na 6,5 minuten terug naar 600 Lumen. Na nog eens 105 min schakelt de de lamp 300 Lumen voor 27 min en 150 lumen voor 52 min. Deze waarden zijn gebaseerd op een volledig volle batterij en ze geven dus eigenlijk de capaciteit van de batterij weer. Het lichtbundel bereik van 1100 meter van de Warrior X Turbo is bijna de dubbele afstand ten opzichte van de 2250 lumens sterke van de Warrior X Pro.

Review: Olight Warrior X Turbo zaklamp

Ook geeft deze zaklamp voelen wanneer de batterij bijna leeg is doormiddel van een trilsignaal. Bij 30% restenergie trilt de lamp éénmaal elke 5 minuten. Bij 10% restenergie trilt de lamp 2 maal per minuut. Bij minder dan 5% trilt hij 6 maal per minuut. De trilling is niet hoorbaar en wordt alleen geactiveerd bij gebruik of aanschakelen.

Batterij

De meegeleverde 21700-batterij is een Olight ORB-217C50, een eigen batterij van 5000 mAh. Deze is niet te gebruiken in zaklampen van andere fabrikanten. Ook geldt dit andersom, batterijen van andere fabrikanten zijn niet te gebruiken in de zaklamp. Olight doet dit om de best mogelijke ervaring te bieden, met behulp van hun eigen batterijen en oplaadsystemen waardoor alles op elkaar is afgestemd. Dit zal waarschijnlijk het aantal problemen met betrekking tot misbruik of verkeerd gebruik van de batterij, opladen of zaklampen verminderen.

De Warrior X Turbo wordt geleverd met de MCC3 (magnetische oplaadkabel) en werkt niet met oudere MCC’s. De laadsnelheid is 2A staat. Dit is redelijk snel, een batterij van 5000 mAh heeft ongeveer 3 uur nodig om op te laden. Tijdens het opladen zie je een rode indicator-LED, die groen wordt als het opladen is voltooid.

Features

Optioneel zijn er nog allerlei accessoires voor deze lamp te krijgen. Zo is er een magnetische afstandsschakelaar voor de Olight Warrior X. Speciaal voor tactische situaties of voor de jacht. De 25 cm lange spiraalkabel is uitrekbaar tot max 80 cm. Geschikt voor zowel handvuurwapens als geweren met geluidloze bediening.

Conclusie

De Olight Warrior X Turbo is absoluut een geweldige zaklamp. Met een lichtbundel bereik van 1 kilometer is het voor een relatief kleine zaklamp een knappe prestatie. De Warrior X Turbo is vooral een aanrader als je ‘ver’ moet kunnen schijnen. Voor de prijs van € 159,95 heb je met de Olight Warrior X Turbo een duurzame zaklamp waar je vele jaren lol van kunt hebben. O.a. verkrijgbaar bij Adola en Bol.com.

Gearbite: De nieuwe Olight Warrior X Turbo zaklamp

Review overzicht

Design
9
Lichtopbrengst
10
Bediening
8
Accuduur
8,5
Features
9
Opladen
9
Prijs/kwaliteit
9
Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Timothy Olson is het nieuwe gezicht van de Ocean Outdoor Film Tour

De European Outdoor Film Tour 2022 komt er weer aan! De avonturenrugzak is propvol met nieuwe verhalen van mensen die hun passie onvoorwaardelijk volgen....

AGU SIX6 Bib III & Solid Merino wielerkleding | Review

AGU, een Nederlands bedrijf, vroeg Gearlimits om de nieuwe SIX6 wielrenkleding te reviewen. Hoe AGU old-school materialen en de nieuwste technologieën combineert tot een...

Wat de Polar Pacer Pro doet met een Garmin liefhebber | Review

Door gastblogger: Michael GeesinkPolar heeft 2 nieuwe horloges op de markt gebracht: de Pacer en de Pacer Pro. Wat ze eigenlijk hebben gedaan is om...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief

Review: Olight Warrior X Turbo zaklamp De Warrior X Turbo is de nieuwste aanvulling op de compacte tactische zaklamp serie uit het Olight programma. Volgens dezelfde standaarden ontworpen als de Warrior X en Warrior X PRO. Deze zaklamp heeft een lichtbundel die een afstand van 1000 meter moet kunnen halen....