Zijn de jassen van Cortazu echt zo waterdicht als ze beweren?

Looks en trends zijn natuurlijk belangrijk als je op zoek gaat naar een nieuwe jas, maar hoe weet je of een bepaalde outdoor- of ski jas past bij jouw persoonlijke behoeften? Vaak krijg je allemaal technische termen en ingewikkelde teksten te lezen en vraag je je af wat dit in godsnaam allemaal betekent? Het hebben van een goede outdoor jas verbetert je outdoor-ervaring écht, dus het is belangrijk om te begrijpen waar je op moet letten. Voor dit artikel reviewen we Cortazu, die tijdens de ISPO Awards werden bekroond met de titel ‘beste hardshell jas’. Ze hebben net een nieuwe jas uitgebracht, en wij hebben de mogelijkheid gekregen om deze te mogen reviewen. 

We hebben de All Weather Hard Shell van Cortazu getest. De All Weather Hard Shell is geprijsd in het middensegment van premium Hard Shell-jassen, hij heeft meer dan 14 features, en is gemaakt van 54 individuele componenten(!). Naast skiën en wandelen is de jas ook super geschikt voor dagelijks gebruik. 

De review

De mannen van Cortazu waren zo vriendelijk om ons een jas op te sturen en ik had het geluk om die in de Zwitserse Alpen te kunnen reviewen. De omstandigheden waren ideaal voor een grondige test, aangezien ik een mix hadden van veel zon maar ook veel regen. Dus, wat vind ik van de All Weather Hard Shell van Cortazu?

Features

De jas heeft maar liefst 14+ features, waarvan een aantal natuurlijk aanwezig zijn, zoals de ventilatieritsen, verstelbare manchetten en extra zakken (maar liefst negen in totaal). De extra features die ons vooral opvielen waren; de volledig getapete naden (mooie afwerking), een capuchon waaronder een helm past met Cohaesive™ adjustable cords.

Zijn de jassen van Cortazu echt zo waterdicht als ze beweren?

Waterdichtheid

Toen ik ging testen of de All Weather Hard Shell bestand was tegen de weersomstandigheden, merkte ik pas hoe goed de jas eigenlijk echt is. De jas is bestand tegen elk weertype. De eerste week hadden we veel regen, evenals sneeuw en hagel maar de jas heeft alles weerstaan. En de getapete naden geven je de zekerheid dat geen van je spullen of items in je zakken nat worden. Op sommige dagen was er meer dan 6 uur aanhoudende regen, maar zelfs dit was voor de jas geen probleem.

Zijn de jassen van Cortazu echt zo waterdicht als ze beweren?

Ademend vermogen

Het ademende vermogen van de jas viel vooral op, tijdens het wandelen kan het ondanks het weer vaak erg heet worden in een 3 laags Hard Shell, maar deze jas heeft alle technische eigenschappen om je op een comfortabele temperatuur te houden.

Conclusie

Ik ben een fan van de nieuwe All Weather Hard Shell van Cortazu, en je zult versteld staan hoeveel features er in deze fantastische jas zitten. Ik heb heel veel jassen gereviewd en deze hardshell behoort tot de beste, zeker als ik kijk naar de prijs-kwaliteit verhouding van de jas. Of het nu gaat om het beklimmen van de hoogste toppen en er weer keihard vanaf te skiën, of gewoon voor dagelijks gebruik, de Cortazu Mountain Hard Shell is een uitstekende keus.

Review overzicht

Features
8,5
Waterdichtheid
9
Ademend vermogen
9,5
Looks
8,5
Prijs/kwaliteit
9

Samenvatting

Ik ben een fan van de nieuwe All Weather Hard Shell van Cortazu, en je zult versteld staan hoeveel features er in deze fantastische jas zitten.
Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Voor iedere voet de juiste leest met Hanwag

Al jarenlang zijn de leesten van Hanwag een essentieel onderdeel van hun schoenen. Deze leesten, de basisvorm waarop een schoen wordt gevormd, bepalen in...

Met Royal Robbins ‘Born in Basecamp’ en authentieke avonturen

Het gevoel van voldoening en verbondenheid met de natuur is precies waar de geest van Royal Robbins - Back to Basecamp over gaat.

De stijlvolle, functionele en duurzame wereld van Fjällräven

Als buitensporter ken je ongetwijfeld Fjällräven. Met hun 'We Are Fjällräven' campagne leggen ze de nadruk op hun benadering van duurzaamheid, die verder gaat...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief

Ik ben een fan van de nieuwe All Weather Hard Shell van Cortazu, en je zult versteld staan hoeveel features er in deze fantastische jas zitten.Zijn de jassen van Cortazu echt zo waterdicht als ze beweren?