We hebben getest hoe waterdicht de jassen van Cortazu zijn!!

Looks en trends zijn natuurlijk belangrijk als je op zoek gaat naar een nieuwe jas, maar hoe weet je of een bepaalde outdoor- of ski jas past bij jouw persoonlijke behoeften? Vaak krijg je allemaal technische termen en ingewikkelde teksten te lezen en vraag je je af wat dit in godsnaam allemaal betekent? Het hebben van een goede outdoor jas verbetert je outdoor-ervaring écht, dus het is belangrijk om te begrijpen waar je op moet letten.

Voor dit artikel reviewen we Cortazu, die tijdens de ISPO Awards werden bekroond met de titel ‘beste hardshell jas’. Ze hebben net een nieuwe jas uitgebracht, en wij hebben de mogelijkheid gekregen om deze te mogen testen. 

De test

We hebben de Mountain Hard Shell van Cortazu getest. De Mountain Hard Shell is geprijsd in het middensegment van premium Hard Shell-jassen, hij heeft meer dan 20 features, en is gemaakt van 54 individuele componenten(!). Naast skiën en wandelen is de jas ook ontworpen voor dagelijks gebruik. 

De mannen van Cortazu waren zo vriendelijk om ons een jas op te sturen en wij hadden het geluk om die in de Zwitserse Alpen te kunnen testen. De omstandigheden waren ideaal voor een grondige test, aangezien we een mix hadden van veel zon maar ook veel regen. Dus, wat vinden we van de Mountain Hard Shell van Cortazu?

Features

De jas heeft maar liefst 20+ features, waarvan  een aantal te verwachten zijn bij een premium hardshell jas, zoals de ventilatieritsen, verstelbare manchetten en extra zakken (maar liefst negen in totaal). De extra features die ons vooral opvielen waren; de volledig getapete naden (mooie afwerking), een capuchon waaronder een helm past met Cohesive adjustable cords en een  antisliplaag op de schouders die bijdraagt aan de premium look en feel van de jas. 

We hebben getest hoe waterdicht de jassen van Cortazu zijn!!

Waterdichtheid

Toen we gingen testen of de Mountain Hard Shell bestand was tegen de weersomstandigheden merkten we pas hoe goed de jas eigenlijk echt is. De jas was bestand tegen elk weertype.  De eerste week hadden we veel regen, evenals sneeuw en hagel maar de jas heeft alles weerstaan. En de getapete naden geven je de zekerheid dat geen van je spullen of items in je zakken nat worden. Op sommige dagen was er meer dan 6 uur aanhoudende regen, maar zelfs dit was voor de jas geen probleem. 

We hebben getest hoe waterdicht de jassen van Cortazu zijn!!

Ademend vermogen

Het ademende vermogen van de jas viel vooral op, tijdens het wandelen kan het ondanks het weer vaak erg heet worden in een 3 laags Hard Shell, maar deze jas heeft alle technische eigenschappen om je op een comfortabele temperatuur te houden.

Conclusie

We zijn grote fans van de nieuwe Mountain Hard Shell van Cortazu, en je zult versteld staan hoeveel features er in deze fantastische jas zitten. We hebben heel veel jassen getest en deze hard shell behoort tot de beste, zeker als we kijken naar de prijs-kwaliteit verhouding van de jas. Of het nu gaat om het beklimmen van de hoogste toppen en er weer keihard vanaf te skiën, of gewoon voor dagelijks gebruik, de Cortazu Mountain Hard Shell is een uitstekende keus.

Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan gerust op hun website (beperkte voorraad).

Review overzicht

Features
8,5
Waterdichtheid
9
Ademend vermogen
9,5
Looks
8,5
Prijs/kwaliteit
9
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

De beste Ski & Outdoor hardshell jassen voor 2021/2022

Voor de ultieme bescherming tijdens je ski & outdoor trips, hebben we de beste hardshell jassen in de markt op een rijtje gezet. Bij...

Rab & Lowe Alpine openen Europees reparatie- en servicecentrum in Nederland

Liefde voor de bergen, voor kleding en voor uitrusting is van meet af aan de drijvende kracht achter de merken Rab en Lowe Alpine...

GearBite: de geheel nieuwe Suunto Core Alpha Stealth is gemaakt voor iedere buitensporter

Voor iedere veeleisende buitensporter is er altijd een Suunto. Nu is er de nieuwe Core Alpha Stealth, een ABC-outdoorhorloge (Altimeter, Barometer, Compass). Of je...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief