Review: Detour Studio Saddle Bag

De afgelopen weken heb ik de zadeltas van Detour Studio mogen testen. Alhoewel ik al jaren zonder zadeltasje rondrijd omdat dat simpelweg gesoigneerd staat, en jarenlang de mores was (is), heb ik gemerkt dat vooral tijdens langere ritten het heel handig is om reservebandjes, bandenlichters, patronen en inbussleutels niet achterin het fietsshirt te moeten stoppen (ten koste van eten), maar deze spullen elders op te bergen. 

Een tijd lang heb ik daar de tweede bidonhouder voor gebruikt, maar deze plek is tijdens lange ritten essentieel voor een goede vochtregulering van het lichaam. Dus een zadeltas.

Veel keuze

Het aanbod zadeltasjes is enorm. Bezoek een willekeurige online shop, en je vindt er snel een stuk of 30. De meeste gruwelijk lelijk. Mijn eisen waren eenvoudig: klein en modieus. Eerder had ik al eens gekeken naar de tasjes van VeloColour, die ik persoonlijk erg mooi vind en waar ik goede verhalen over hoorde. Deze worden aangeboden vanaf €50 exclusief verzendkosten. 

In eerste instantie was ik echter op zoek naar een tasje zonder rits. 

Review: Detour Studio Saddle Bag

Enkele maanden geleden kwam ik in contact met Bas Overbeek van Detour Studio. Naast het feit dat hij een zadeltas maakt die mij qua design aansprak, was ik onder de indruk van zijn verhaal. Bas maakt naast zadeltassen, ook frametassen en stuurtassen. In zijn eentje. Handgemaakt. Parttime. Vanaf de zolderkamer. Als startup ondernemer was ik direct ‘hooked’, een perfect voorbeeld van een ‘bootstrapped’ lean startup. 

Foldable Tool Chest

De zadeltas bestaat uit 3 compartimenten waar je eenvoudig een binnenband, bandenlichters, CO2 patroon + opzetstuk, inbussleutels, plakkers, geld en wat ander klein spul in kwijt kunt. Een tweede band er in krijgen lukte me niet. Daarvoor heb je een grotere tas nodig. 

Review: Detour Studio Saddle Bag

De tas laat zich eenvoudig dichtvouwen, en wordt bijeengehouden door een stevige elastische band. Via een kliksysteem hang je hem eenvoudig aan de rails onder het zadel. Ik sprak twee mensen die eens een soortgelijke tas hadden geprobeerd, waar de spullen uit vielen. Zij kozen uiteindelijk voor een tasje met rits. Ik geloof niet dat het risico op het verliezen van spullen groot is, gezien de elastische band die strak en netjes om de tas heen zit. 

Conclusie

Het is een beetje passen en meten onder het zadel omdat de kans bestaat dat het tasje onder het zadel uitsteekt. Het risico bestaat dan dat je er bij elke trap lichtjes tegenaan komt. Ik had daar nauwelijks last van. Maar de oplossing (en feedback die ik gaf) zou wellicht kunnen zijn de breedte iets te versmallen, waardoor de tas mooi wegvalt onder het zadel. Persoonlijk rij ik op de voorste helft van het zadel dus sowieso weinig last van aanraking tijdens het fietsen.

Naast het feit dat je een ondernemer van eigen bodem steunt, vind ik de tas super handig, en mooi ontworpen. Ook perfect afgewerkt. Kopen kan direct online bij Detour Studio voor €39,95 exclusief verzendkosten, of voor de mensen in Amsterdam bij Wheelrunner in de Van Ostadestraat.

Review: Detour Studio Saddle Bag

Review overzicht

Design
8
Bevestiging
8
Inhoud
8
Prijs/kwaliteit
8

Samenvatting

Het is een beetje passen en meten met de Detour Studio Saddle Bag onder het zadel omdat de kans bestaat dat het tasje onder het zadel uitsteekt. Het risico bestaat dan dat je er bij elke trap lichtjes tegenaan komt. Ik had daar nauwelijks last van.
Albin Bronkhorst
Albin Bronkhorsthttp://foundersforce.nl/
Serial entrepreneur. Founded several companies. Internet, news & sports junk. Survivor. Passion for cycling, hiking, travel, outdoor sports. Instagram: @albinrene. Country: Canada. Bike: Canyon Aeroad CF SLX 8. Board: Burton Supermodel.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Review: Osprey Dyna 6 trailrun rugzak

De afgelopen maanden testte ik een van de trailrun rugzakken van Osprey: de Dyna 6. Dit is een medium maat rugzak met een inhoud...

GearBite: De Magnus 20 dagrugzak van Vaude

Uitgerust met het innovatieve, van achteren ventilerende Aeroflex 3D draagsysteem is Magnus 20 van Vaude breed inzetbaar. Geschikt voor wandelen, fietsen en andere outdoor-activiteiten....

Land Rover Classic bouwt 25 Defender Works V8 Trophy exemplaren

Hier gaat mijn outdoor en Defender hart meteen sneller van kloppen. Land Rover Classic heeft besloten 25 exemplaren van de Land Rover Defender Works...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, aanbiedingen en speciale aankondigingen.