Dagelijks gebruik van de Rab Kinetic 2.0 regenbroek | Review

Voor mijn Munro Missie – as we speak – ontving van Gear Point in samenwerking met Rab een waterdichte Rab Kinetic 2.0 regenbroek. Deze regenbroek heeft onderhand bijna heel Schotland gezien tijdens de Munro Missie. Ik ren maandenlang door heel Schotland in weer en wind om de 282 Munro’s, bergen boven de 3.000 voet (914,4 meter) te beklimmen.

In deze review neem ik de functionaliteit, het comfort, het gewicht, de materialen en de bruikbaarheid onder de loep. Deze review heeft betrekking op de afgelopen zes weken rennen en schuren langs rotsen met de Rab Kinetic 2.0 regenbroek. Meer info en foto’s van de die ik bij mij heb vind je op www.expeditionlife.nl.

Functionaliteit

De verstelbare elastische taille maakt gebruik van een veilige siliconen grip en de enkels en zoom gebruiken zwaardere geweven versterkingen om de duurzaamheid te vergroten.

Met een waterdichtheid van 20.000 HH (Hydrostatic Head) en een ademend vermogen tot 20.000 MVTR (Moisture Vapor Transmission Rate), combineert de Kinetic 2.0-broek de bescherming van een hardshell met het comfort van een softshell voor uitstekende functionaliteit de hele dag door.

Comfort

Ik rende eerder ruim 5.000 kilometer van Apeldoorn naar Santiago de Compostela in Spanje. Mijn uitrusting bestond uit:

  1. Lange hardloop tight om te rennen
  2. Comfortabele, casual broek voor in mijn basiskamp
  3. Een functionele, ademende regenbroek voor over mijn hardloop tight als het weer daarom vraagt.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat eerdere functionele regenbroeken eigenlijk niet meer waren dan twee aan elkaar genaaide zwarte stukken, een voor- en een achterzijde. Zelfs gerenommeerde merken waren niet in staat een nette broek te bieden met pascomfort. Dat is met de Kinetic 2.0 pants van Rab verleden tijd.

Dagelijks gebruik van de Rab Kinetic 2.0 regenbroek | Review

Het is prettig dat deze regenbroek zich vormt naar het lijf – een model heeft – ten opzichte van veel regenbroeken.

Sterker nog: Ik gebruik deze broek voor alle drie mijn behoeften.

  1. Ik ren erin. Hij zweet niet buitensporig en ademt uitstekend ook als de zon stevig schijnt.
  2. Ik draag hem als casual broek omdat hij een betere pasvorm heeft dan mijn reguliere outdoorbroek.
  3. Als het beestachtig weer is, houdt deze broek me droog, met of zonder onderlaag.

Ik overweeg zelfs mijn reguliere outdoorbroek naar huis te sturen omdat deze broek de dubbelfunctie makkelijk aankan. Andere klimmers hebben het model opgeschreven om aan te schaffen precies vanwege de pasvorm. Met deze broek kun je in een restaurant verschijnen.

Materialen

De Rab Kinetic 2.0 regenbroek is gemaakt van 3-laags Proflex Kinetic 2.0-materiaal en maakt gebruik van een intern PU-membraan, ingeklemd tussen een duurzame nylon geweven buitenkant en een zachte, snel afvoerende binnenkant. De broek heeft een uitstekende rekbaarheid en ademend vermogen.

Dagelijks gebruik van de Rab Kinetic 2.0 regenbroek | Review

Wat ik top vind aan deze broek is dat hij bij harde regen niet ‘doorslaat’ als je er met blote benen in loopt. Eerdere regenbroeken sloegen direct door en plakten aan mijn benen. Het gevolg was koude benen en dat ervaar ik met deze broek niet.

De materialen zijn oerdegelijk en zelfs na zes weken rennen en schuren langs rotsen kent de broek geen enkele beschadiging. Zelfs de binnenzijde bij de enkels is na honderden kilometers rennen en klimmen nog heel. Ik durf met deze regenbroek op scherpe rotsen te gaan zitten zonder dat ik bang ben dat het materiaal direct beschadigt.

Features

Weinig regenbroeken hebben zakken en dat is toch echt fijn als je in de regen loopt en koude handen hebt. Een buitensporter heeft altijd gadget en handschoenen die je ergens wilt laten. De broek heeft ook een rits zodat je normaal kan plassen. Zonder rits trek je de broek naar beneden en loopt regenwater van je jas naar binnen hetgeen uiterst oncomfortabel is. Daar komt bij dat de rits opengaat van onder naar boven. In dichte toestand lekt hij dus niet aan de bovenzijde.

Final thoughts

Ik ben oprecht verrast door de kwaliteit, pasvorm, functionaliteit en het ademend vermogen van de Rab Kinetic 2.0 regenbroek. Dat zit ik ook in de details. Over deze regenbroek is nagedacht en hij wijkt tijdens expedities niet meer van mijn zijde. Vanaf heden een vast item in mijn expeditie-uitrusting.

De broek kost € 200,- en is o.a. verkrijgbaar bij Gear Point en via de website van Rab Equipment.

Review overzicht

Pasvorm en comfort
10
Winddichtheid
9
Waterbestendigheid
9
Ademend vermogen
9
Duurzaamheid
9
Features
9
Looks
10
Prijs/kwaliteit
9

Samenvatting

Ik ben oprecht verrast door de kwaliteit, pasvorm, functionaliteit en het ademend vermogen van de Rab Kinetic 2.0 regenbroek. Over deze regenbroek is nagedacht en hij wijkt tijdens expedities niet meer van mijn zijde. Vanaf heden een vast item in mijn expeditie-uitrusting.
Jan Fokke Oosterhof
Jan Fokke Oosterhofhttps://expeditionlife.nl/
I am an entrepreneur, adventurer and public speaker. I’ve had the privilege of sharing the stories of my expeditions and the lifehacks I’ve picked up along the way, for many extraordinary businesses and universities. I speak on topics around personal leadership, risk management, passion, motivation and sustainability.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Voor iedere voet de juiste leest met Hanwag

Al jarenlang zijn de leesten van Hanwag een essentieel onderdeel van hun schoenen. Deze leesten, de basisvorm waarop een schoen wordt gevormd, bepalen in...

Zijn de jassen van Cortazu echt zo waterdicht als ze beweren?

Looks en trends zijn natuurlijk belangrijk als je op zoek gaat naar een nieuwe jas, maar hoe weet je of een bepaalde outdoor- of...

Met Royal Robbins ‘Born in Basecamp’ en authentieke avonturen

Het gevoel van voldoening en verbondenheid met de natuur is precies waar de geest van Royal Robbins - Back to Basecamp over gaat.

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief

Ik ben oprecht verrast door de kwaliteit, pasvorm, functionaliteit en het ademend vermogen van de Rab Kinetic 2.0 regenbroek. Over deze regenbroek is nagedacht en hij wijkt tijdens expedities niet meer van mijn zijde. Vanaf heden een vast item in mijn expeditie-uitrusting.Dagelijks gebruik van de Rab Kinetic 2.0 regenbroek | Review