De compacte en lichte DJI Mini 3 drone voor iedereen | Review

De DJI Mini 3 is een zeer handzame drone die makkelijk mee te nemen is dankzij zijn compacte en opvouwbare ontwerp. Met een gewicht van slechts 249 gram is het de perfecte drone voor beginners. Ondanks zijn bescheiden formaat biedt de drone wel uitstekende prestaties: je kunt er maar liefst 38 minuten mee vliegen op één acculading en hij maakt prachtige, vloeiende 4K-video’s. Al met al is de DJI Mini 3 een fantastische keuze voor wie op zoek is naar een kwalitatief hoogwaardige drone tegen een scherpe prijs.

De DJI Mini 3 is een perfecte drone voor mensen die net beginnen met het besturen van drones. Ondanks zijn kleine formaat presteert deze drone uitstekend. DJI heeft kracht en draagbaarheid gecombineerd in de Mini 3. Eerder werd de grotere versie, de DJI Mini 3 Pro, uitgebracht. Je kunt alle belangrijke functies van deze professionele drone vinden in de Mini 3, maar dan voor een lagere prijs.

Videokwaliteit

Dankzij zijn kleine formaat kun je de DJI Mini 3 eenvoudig overal mee naartoe nemen. Ondanks zijn bescheiden omvang heeft hij een aanzienlijke 1/1.3 inch CMOS-sensor waarmee je fantastische foto’s kunt maken. Bovendien is het mogelijk om prachtige video’s vast te leggen, waaronder 4K-video’s met een snelheid van 30 fps.

Accuduur

Met de Mini 3 kun je lang blijven vliegen, tot wel 38 minuten op één acculading. Omdat de drone een laag gewicht heeft, is er geen dronevliegbewijs nodig om ermee te vliegen.

De compacte en lichte DJI Mini 3 drone voor iedereen | Review

De gimbal en True Vertical Shooting

Dankzij de 3-assige gimbal van de Mini 3 worden de foto’s en 4K-video’s die je maakt nog mooier en stabieler. Met slechts één klik kun je de camera draaien naar een verticale positie, wat vooral handig is bij het maken van gedetailleerde opnamen met behoud van beeldkwaliteit. De True Vertical Shooting modus zorgt ervoor dat de opnamen direct geschikt zijn voor plaatsing op social media.

De RM330 Smart Controller

We hebben de nieuwe RM330 Smart Controller gebruikt in plaats van de RC-N1 controller die geen scherm heeft. De RM330 Smart Controller is duurder met een meerprijs van 150 euro, maar het biedt bijna alles wat de veel duurdere RC-PRO biedt en is daarom zeker zijn geld waard. Het heeft een groot ingebouwd scherm met een helderheid van 700 nits, waardoor het ook bruikbaar is bij zonnig weer. De controller is licht en gemakkelijk te gebruiken, waardoor er niet meer met een losse telefoon of tablet gewerkt hoeft te worden met kabels ertussen.

Vliegmodi

Met de QuickShot modi kun je eveneens fascinerende beelden vastleggen. Je kiest een modus naar keuze en de drone maakt automatisch opnames met vooraf ingestelde vliegroutes, waaronder Dronie, Helix, Rocket, Circle en Boomerang. Op deze manier is het mogelijk naar eigen wens artistieke beelden te creëren.

De compacte en lichte DJI Mini 3 drone voor iedereen | Review

De Specs in het kort

 • Licht: 249 gram
 • Stabiele beelden: 3-assige gimbal
 • Supergave video’s: maximale resolutie van 4K/30fps & HDR-video
 • Perfecte beeldkwaliteit: 1/1.3 inch CMOS-sensor
 • Inzoomen: dicht bij je onderwerp dankzij 4x digitale zoom
 • Fotograferen in RAW
 • Maximale vliegtijd: 38 minuten
 • Maximale snelheid in sportmodus (windstil) is zo rond de 60 kilometer per uur
 • True Vertical Shooting: schiet fraaie verticale opnames
 • Precies vliegen dankzij sensoren en gps
 • Intuïtieve DJI Fly app
 • QuickShot modes: Dronie, Helix, Rocket, Circle en Boomerang

Final thoughts

De DJI Mini 3 is een instapmodel dat zeer gebruiksvriendelijk is. Hierdoor is het ook voor beginnende drone-piloten eenvoudig om er mee te vliegen. Desondanks is de drone ook ideaal voor ervaren drone-piloten vanwege de vele handige functies. Met behulp van de intuïtieve DJI Fly app kun je snel leren hoe je de drone moet bedienen. De Return-to-home en nauwkeurige vliegfuncties zorgen voor een veilig gevoel tijdens het vliegen.

De compacte en lichte DJI Mini 3 drone voor iedereen | Review

Review overzicht

Vliegtijd (op één accu)
8
App
8
Bediening
9
Foto & Video
9
Weergevoeligheid
7
Prijs/kwaliteit
9

Samenvatting

De DJI Mini 3 is een instapmodel dat zeer gebruiksvriendelijk is. Hierdoor is het ook voor beginnende drone-piloten eenvoudig om er mee te vliegen.
Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

De Hanwag Rotpunkt retro bergschoen revival

In de vroege jaren '80 introduceerde Hanwag, een bekende fabrikant van berg- en wandelschoenen, als een van de pioniers sportklimschoenen op de markt. Nu...

De Motorola Defy Satellite Link bluetooth gadget | Review

Als outdoor liefhebber ben ik altijd op zoek naar handige gadgets die mijn avonturen in de natuur kunnen verbeteren. Onlangs heb ik het Motorola...

De Lowe Alpine Airzone Trail Camino 37:42 liter hiking rugzak | Review

Als je op zoek bent naar een comfortabele rugzak voor wandelingen, hikes of backpack reizen, dan raad ik de Lowe Alpine Airzone Trail Camino...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief

De DJI Mini 3 is een instapmodel dat zeer gebruiksvriendelijk is. Hierdoor is het ook voor beginnende drone-piloten eenvoudig om er mee te vliegen. De compacte en lichte DJI Mini 3 drone voor iedereen | Review