Preview: De Nieuwe Canyon Torque – Never Change a Winning Team

Canyon lanceert vandaag de nieuwe Canyon Torque en ik was erg benieuwd wat ze er van gemaakt hebben. In 2018 reed ik met de vorige, een echte “ride of a lifetime” in de heuvels nabij Girona met de onvergetelijke Jake Jackman en het was met de Torque echt “Delicious”! Een fiets die zoveel kan hebben, die zoveel voor je oplost en waar je gebalanceerd en veilig mee voelt.

Het is misschien niet en fiets voor in Nederland, maar zo gauw je de grens overgaat, de heuvels in bergen op, en vooral afgaat, dan is het een zalige fiets; althans, als resultaten van het verleden garantie zijn voor prestaties in de toekomst. En omdat er een groeiend aantal Nederlanders die kick opzoekt, (en ik de fiets zo vet vind) besteden we graag aandacht aan de nieuwe Torque.

 

Specificaties

Belangrijkste specificaties? 27,5 inch wielen voor en achter, 180 mm veerweg voor en 175 mm achter, 65 graden balhoofd hoek hoek, 74 graden seat post hoek, een reach van 460 mm bij frame maat Large en 1216 mm wheelbase. Alles in deze fiets schreeuwt “Bergaf, en rap een beetje!”. In vergelijking met de vorige Torque is de geometrie vrijwel gelijk gebleven. De standover height is wat hoger, en hier en daar zijn wat andere minder doorslaggevende elementen anders. Maar zelfs de afmontage lijkt heel erg op de voorgaande versies waarbij de nieuwste versies van de die onderdelen natuurlijk gebruikt worden.

Canyon Torque CF 9.0

Line-up

De Canyon Torque is er in 5 versies, twee met aluminium frames, de AL 5.0 en de AL 6.0 en drie met carbon frames, de CF 7.0, CF 8,0 en CF 9.0. De verschillen zitten in de afmontage van dempers, groepsets, remmen en wielen en daarmee verband houden de prijs. De AL 5.0 begint bij 2.299,00 en de CF 9.0 is er voor € 4.799,00. Hele redelijke prijzen zoals we van Canyon gewend zijn.

Verwachtingen

Iedereen die een helemaal nieuwe Torque verwachtte, zal een beetje teleurgesteld. Er is niet veel veranderd. Nieuwe kleuren wel, maar eigenlijk is het dezelfde fiets. Zelfde price points. Of dat erg is, is de vraag. Want in mijn ervaring was de Torque al een fantastische fiets. Was het nodig om er veel aan te veranderen om dat radicale enduro of Bike Park werk te doen? Nee niet echt. De Canyon Torque is best wel af!

 

Mark Stokmans
Since I can remember I have been very active in many different sports: started with baseball, tennis and riding later hockey, football, running and aikido. In addition, since twelve years old I've been into actionports: at first windsurfing, later climbing, inline skating, snowboarding, mountain biking. With the first action cams coming onto the market I've been making action sports videos. Furthermore, I've worked in the sports industry since 1990, sports marketing, media and live TV and until the end of 2016 at the Dutch Olympic Committee. Besides being partner in GearLimits I work as a digital freelancer. Based in the Netherlands, Married with Children (11 and 13 years old)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Review: Coleman Meadowood 4L Blackout Tent

Nieuw in de 2021 collectie van Coleman zijn de Meadowood Blackout tenten. Gearlimits heeft de Meadowood 4L een weekend meegenomen naar de camping. De...

GearBite: nieuwe Polar Grit X Pro sporthorloges en upgrade van de Vantage V2

Polar Electro lanceert vandaag nieuwe toevoegingen aan zijn familie sporthorloges: de Polar Grit X Pro en Polar Grit X Pro Titan. De lancering valt...

Het nieuwe Rab Arc Eco Jacket is milieubewust, duurzaam en waterdicht

Rab maakt sinds 1981 duurzame outdoor kleding, ontstaan vanuit passie voor het buitenleven. Zij zien het als topprioriteit om verantwoord geproduceerde producten te maken...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief