Nieuw: De Keen Terradora Ethos – een hybride trailschoen

Keen is een merk waar we op GearLimits al vaker over hebben bericht. Wie can de gave “How a UNEEK sandal is made” video die we maakten? Een merk dat ooit begon met hele goede en gave sandalen, maar al een hele tijd ook echt goede schoenen maakt voor een hele brede range van hiking gerelateerde activiteiten. In Keen’s terminologie heet dit Trailfit: je bent actief, avontuurlijk, paden/trails vindt je in de natuur maar ook in de stad. Multifunctionele sportieve maar toch fashionable schoenen. Dat is de bedoeling.

Vorig jaar mochten we de Keen Terradora schoen reviewen. De Keen Terradora van beviel qua pasvorm erg goed en ook de looks mocht onze reviewster Rinske erg bekoren.

En dit jaar komt Keen met een vernieuwde en meer uitgebreide Terradora collectie (uitsluitend gericht op vrouwen) met als uithangbord de Terradora Ethos. De Ethos is Keen’s flagship product dat helemaal gericht is op de zomer, voor warm weer, waarbij luchtigheid, een goed ademend vermogen voor de schoen belangrijk is; maar eveneens dat de schoen tegen water kan.

De Ethos ziet er gewoon echt gaaf uit. Het is een lage schoen, met van de zijkant een bijna sandaal-achtige look. Het boven werk is op delen volledig open; dat zal goed ventileren. Ook het veter systeem doet erg denken aan de systemen die Keen op sandalen gebruikt. De zool heeft een diep profiel die goed grip moet bieden op trails. De vorm van de zool lijkt nog het meest op een hardloop schoen. Eigenlijk vind ik de Ethos vooral lijken op een crossover/hybride vorm tussen sandaal en trailrun schoen.

Daarnaast wil ik nog de Terradora WP Mid noemen. In deze collectie vernieuwd, met een nieuwe kleurenstelling die ik zelf gaaf vond. De naam zegt het al, de schoen is half hoog en omvat je enkel voor extra steun. Dit is meer een echte hiking schoen waarvan Keen ook een aparte leren versie heeft.

Kortom, weer een gave collectie waarvan we de komende tijd hopen het een en ander te kunnen reviewen. Voor meer info of om naar de schoenen te shoppen check:

Keen Terradora Ethos

Trailschoen

Adviesprijs: € 109,95

[vc_btn title=”INFO & SHOP DE ETHOS” style=”flat” shape=”square” color=”black” link=”url:http%3A%2F%2Fglobal.keenfootwear.com%2Fen-nl%2Fproduct%2Fshoes%2Fwomen%2Fterradora-ethos|||”]

Mark Stokmans
Mark Stokmans
Since I can remember I have been very active in many different sports: started with baseball, tennis and riding later hockey, football, running and aikido. In addition, since twelve years old I've been into actionports: at first windsurfing, later climbing, inline skating, snowboarding, mountain biking. With the first action cams coming onto the market I've been making action sports videos. Furthermore, I've worked in the sports industry since 1990, sports marketing, media and live TV and until the end of 2016 at the Dutch Olympic Committee. Besides being partner in GearLimits I work as a digital freelancer. Based in the Netherlands, Married with Children (11 and 13 years old)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Next level vliegen met de DJI FPV drone

DJI heeft vandaag een geheel nieuwe drone-categorie geïntroduceerd, de DJI FPV. Deze drone combineert de first-person view, snelle prestaties van race-drones, de filmische camera-sweep...

Fjällräven maakt innovatieve ‘Samlaren’ collectie van restmateriaal

Fjällräven introduceerde vandaag haar Samlaren - Zweeds voor ‘de verzamelaar’ - collectie. Gemaakt door innovatief gebruik te maken van restmateriaal. Dit maakt de Samlaren...

European Outdoor Film Tour (E.O.F.T.) 2021 Aflevering 4

Het grootste adventure filmfestival van Europa. Jaarlijks organiseert de E.O.F.T., in samenwerking met Mammut en GORE-TEX, een filmtour door wel twintig landen. Deze tour...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, aanbiedingen en speciale aankondigingen.