Arc’teryx zegt miljoen dollar toe aan ‘Outer Peace’ initiatief

Met het ‘Outer Peace -initiatief doet Arc’teryx een belofte om 1 miljoen canadese dollar (ongeveer 650.000 euro) te besteden aan toegankelijkheid buitenshuis en natuurbehoud, waardoor mensen die doorgaans van dergelijke activiteiten zijn uitgesloten, de genezende voordelen kunnen ervaren.

Omdat ‘buiten’ centraal staat in de merkidentiteit van Arc’teryx zijn zij getuige van de schadelijke effecten van de COVID-19-lockdown op de persoonlijke gezondheid. Wetenschappelijk onderzoek en historische factoren ondersteunen nu de beweringen van het merk, en laten zien dat activiteiten in de natuur inderdaad positieve voordelen heeft voor mentaal, emotioneel en fysiek welzijn.

Arc’teryx en wetenschap

Arc’teryx werkt samen met wetenschap, design en sport en zal initiatieven ontwikkelen om wereldwijde belangen te onderwijzen, te betrekken en te inspireren. Deze zijn bedoeld om de broodnodige discussie en actie op gang te brengen om de barrières van exclusiviteit die verband houden met de natuur weg te nemen, en deze toegankelijk te maken voor iedereen die de schoonheid ervan wil ervaren.

Ontwikkelingesprogramma’s

Organisaties zoals bijvoorbeeld Venture Trust UK werken binnen hun gemeenschap in Schotland om persoonlijke ontwikkelingsprogramma’s te creëren die mensen die worstelen met tegenslag, ongelijkheid of kwetsbaarheid de ondersteuning bieden die ze nodig hebben om levensvaardigheden, stabiliteit en vertrouwen te verwerven. De subsidie ​​van Arc’teryx zal helpen het aantal mensen waarmee ze in contact kunnen komen te vergroten om te profiteren van de uitgestrekte natuurreservaten van Schotland. In 2021/22 willen ze 120 jonge mensen ondersteunen door middel van counseling voor buitentherapie en nog eens 300 mensen door hun verbeterde nationale buitenwerkprogramma’s.

Arc’teryx zegt miljoen dollar toe aan ‘Outer Peace’ initiatief

De natuur is transformatief

George Weetman, vicepresident Brand and Digital Commerce bij Arc’teryx, sprak over de inspiratie voor het nieuwste initiatief: “De uitdagingen van 2020 hebben het belang van fysiek en mentaal welzijn aan het licht gebracht, en we werden geïnspireerd om ‘Outer Peace’ te lanceren. Door te vragen: ‘Wat heeft de wereld nodig en wat kunnen we doen om te helpen?’ ‘Voortbordurend op het onderwerp, vervolgde hij:’ Onderzoek op verschillende gebieden heeft de positieve verbanden tussen de natuur en de mens onderzocht, en de bevindingen zijn consistent: de natuur is transformatief. Als merk is het ons doel om mensen te verbinden met de natuur en design, en hen te helpen ontdekken dat de weg naar een betere wereld en een beter zelf buiten begint. We geloven dat het buitenleven voor iedereen is, en met ons ‘Outer Peace’ -programma zullen we initiatieven naar voren brengen die bewustwording genereren en kansen creëren voor tijd die goed in de natuur wordt doorgebracht, waar die ook te vinden is.”

Lees meer over het nieuwste ‘Outer Peace’-initiatief van op de website van Arc’teryx.

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Dé next-level FPV drone voor avontuurlijke filmmakers is de DJI Avata 2

Als avontuurlijke filmmaker ben je voortdurend op zoek naar manieren om jouw kijk op de wereld vast te leggen op een manier die de...

Bergans Rabot Allround 3L Shell Jacket… Is dat ook zo? | Review

Het hele jaar door ben ik met verschillende activiteiten en of trainingen buiten te vinden. De afgelopen maanden heb ik de Bergans Rabot Allround...

Voor iedere voet de juiste leest met Hanwag

Al jarenlang zijn de leesten van Hanwag een essentieel onderdeel van hun schoenen. Deze leesten, de basisvorm waarop een schoen wordt gevormd, bepalen in...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief