The Ultimate Guide to Extreme Filmmaking

In deze – volledig in kleur – geïllustreerde gids neemt Todd Grossman je mee in alle aspecten van videoproductie, geënt op action sports. Van planning tot voorbereiding naar bewerken en ‘postproductie’. Je krijgt een goed begrip van de veranderende technologieën en camera technieken van ‘basics’ tot meer geavanceerde film principes, die nagenoeg overal kunnen worden toegepast.

gearlimits-boek-aanbeveling-shooting-action-sports-coverDe talloze voorbeelden van camera trucs en technieken, zoals die worden gebruikt bij belangrijke evenementen, kunnen worden toegepast op bijna iedere actie die je wilt filmen. Grossman moedigt je aan om verder te gaan dan eenvoudigweg de ‘scene’ te filmen en je te leren denken als een professionele cameraman.

Voorspellen en anticiperen is wellicht de meest waardevolle bekwaamheid die een cameraman zich kan verwerven. Dit betekent dat je beide ogen goed open moet houden en daarbij in de gaten houdt wat zowel binnen je ‘scene’ als daarbuiten gebeurd.

Beheers de technieken en gebruik de juiste tools voor het maken van goed en creatief werk. In het boek zijn opgenomen hoe je: een ‘format’ kiest, je eigen stijl ontwikkeld, een succesvol project planned (inclusief funding en distributie), filmen in iedere omgeving, filmtips en technieken voor skateboarden, snowboarden, wakeboarden, surfen, freestyle BMX en meer…

Onze beoordeling:

Voor iedereen die zich bezighoudt met het filmen van action sports, zoals watersporten, boardsporten, biken etc. is dit boek een ‘must’. Het is een goed geschreven en duidelijk gedocumenteerd boek. Het verschaft een goed inzicht in de achtergronden en technieken die kunnen worden gebruikt voor het maken van video’s, televisie en/of films.

Koop dit boek bij:

Bol.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.