Op zondag 13 maart geven grote internationale klim- en bergsporters, onder wie Simone Moro, Leo Houlding en Chris Sharma lezingen op de NKBV Bergsportdag in de Jaarbeurs in Utrecht. De Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) heeft deze sprekers uitgenodigd om bezoekers te inspireren hun eigen dromen na te jagen en grenzen op te zoeken.

Grote namen

Simone Moro
Simone Moro

De lezinggevers zijn iconen in de internationale klim- en bergsportwereld. De Italiaan en The North Face Atleet Simone Moro deed twee weken geleden de eerste winterbeklimming van de beruchte ‘Killer Mountain’ Nanga Parbat (8126 meter hoog) in Nepal. Moro bereikte na meer dan tachtig dagen de top van de op acht na hoogste berg van de wereld op 26 februari 2016.

Leo Houlding
Leo Houlding

De Britse Berghaus klimmer en avonturier Leo Houlding leidde afgelopen jaar een vijfkoppig team op een verticale rotswand in het afgelegen Groenland. Na een maand in arctische omstandigheden, heeft Houlding een nieuwe route geopend op de 1200 meter lange Mirror Wall.

Chris Sharma
Chris Sharma

Afgelopen jaar bewees de Amerikaanse klimmer Chris Sharma dat hij heeft wat nodig is om de zwaarste routes ter wereld te klimmen. Net buiten Barcelona in Spanje klom hij El Bon Combat, een route van 9b/9b+. Op de Bergsportdag Zomer vertelt de Evolv klimmer over zijn drijfveren, ups en downs en kan hem het hemd van het lijf worden gevraagd tijdens een Q&A sessie.

Nederlands Team Sportklimmen

Tijdens dit spannende jaar, waarin sportklimmen wordt toegelaten tot de Olympische Spelen van 2020 in Tokio is het Nederlands Team Sportklimmen erop gebrand enorm gemotiveerd zichzelf in de picture te klimmen. Ze stellen zichzelf voor op de Bergsportdag en delen handtekeningen uit.

NKBV Bergsportdag

Wie zich wil voorbereiden op zijn bergsportvakantie van dit jaar, kan niet om de grootste bergsportbeurs van Nederland heen. Behalve geïnspireerd raken door bijzondere lezinggevers, kunnen bezoekers meedoen aan workshops als ‘bergwandelen met kinderen’, ‘tas inpakken’ en ‘slacklinen’.  Verder is elk zichzelf respecterend outdoormerk met een stand aanwezig op de Bergsportdag en kunnen bezoekers profiteren van speciale beursaanbiedingen.

De Bergsportdag is gratis toegankelijk voor NKBV leden. Niet-leden betalen €5,-.

Bestel hier je ticket(s).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.