Na 28 uur fietsen hebben (gastblogger) Bas Rotgans, Paul Sneeboer en filmcrew Michel Bosch en Michiel Rotgans, vannacht Haarlem bereikt. Gisternacht om 0:00u zijn zij in Parijs gestart, met Thomas Ettema en AirDvans Wolf nog in het team. Na 350km!!! hebben Thomas en AirDvans helaas moeten stoppen. Toch ook veel respect voor hen! Bas en Paul namens ons gefeliciteerd met deze prestatie.

Wat is de Festive 500

Rapha organiseert samen met Strava opnieuw de ‘Festive 500′. Iedereen die zich bij op de Rapha website registreert en tussen 24 en 31 december 500 kilometer rijdt, krijgt een speciaal gewoven embleem cadeau.

Het idee komt van Rapha’s hoofdontwerper Graeme Raeburn. Hij besloot in 2009 in dezelfde periode 1000 kilometer te gaan rijden. ”In plaats van op mijn kont te gaan zitten en chocola te eten besloot ik de weg op te gaan”. Het initiatief groeide uit tot een jaarlijks evenement, ware het niet dat het aantal kilometers is ingekort tot 500. ”Zelfs de meeste profs rijden geen 100 kilometer tussen kerst en oud en nieuw”.

Volgens Rapha nemen veel deelnemers de challenge uiterst serieus. ”In voorgaande jaren zagen we dat er fietsers waren die de complete afstand al in één dag hadden afgelegd. Anderen reden in een week juist meer dan 1.000 kilometer”.

Iedereen die zijn fietsavonturen deelt op Strava, Facebook, Twitter, Instagram, Youtube, blog of via de ouderwetse post , maakt kans op gratis deelname aan de Rapha Cent Cols Challenge in 2014. Gebruik dan de hashtag #festive500.

Rapha Cent Cols Challenge

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.