De HTC Atlantic Kite Challenge ging 20 november 2013 van start. Zes kitesurfers die non-stop de Atlantische Oceaan over wilden steken. De groep vertrok volgens planning om 12.30 uur Nederlandse tijd vanuit de haven van Fuerteventura om 2 tot 3 weken later, via de Zuid-Atlantische route, aan te komen in het Caribisch gebied. De kitesurfers wisselden elkaar tijdens de 6000 km lange tocht om de twee uur af en kiten dag en nacht. De groep werd op deze langste ‘downwinder’ ooit begeleid door een catamaran van 50 feet, de Lagoon 500 Double A, en een professionele bemanning. Hierbij willen wij graag vermelden dat een van onze GearLimits testteam leden – Sophie Cohen – tot deze bemanning behoorde.

HTC bood als hoofdsponsor één persoon de mogelijkheid mee te gaan om verslag te doen van deze spectaculaire oversteek met de HTC One. Deze plek aan boord van de catamaran die de kitesurfers begeleidt is vergeven aan Bram de Vos, die zich via het RTL-platform www.rtl.nl/kite had opgegeven.

Enable Passion
De HTC Atlantic Kite Challenge wordt georganiseerd vanuit de stichting Enable Passion. Deze stichting, zonder winstoogmerk, stelt zich ten doel mensen te inspireren hun passies te realiseren, door het organiseren en uitvoeren van buitengewone en grensverleggende projecten.

De documentaire is op 15 en 22 februari 2014 te zien van 17:30u tot 18:00u op RTL 7.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.