Eerder kon je op Gearlimits de 5 films die je moet zien vóór het winterseizoen start vinden. Nu hebben we 4 ski- en snowboard films geselecteerd die recent in première zijn gegaan, dan wel op DVD zijn verschenen.

Into The Mind

Bovenaan deze post geplaatst is dit is een verhaal van het groeien naar de ultieme uitdaging. De film gaat over een off-piste skiër die een buitengewone tocht maakt en daarna tijdens een afdaling zwaar ten val komt, waarna het verhaal verder gaat met zijn herstel en drang om weer de berg op te gaan. Van de makers van All.I.Can, Sherpas Cinema, waarmee zij verschillende prijzen in de wacht hebben gesleept.

Shades of Winter

Shades of Winter neemt de kijker mee op een reis naar diverse unieke skigebieden van Alaska tot Japan. In de film zal duidelijk naar voren komen hoe Sandra en collega skiërs de afgelopen jaren hun passie gevolgd hebben om uiteindelijk in staat te zijn om dromen te verwezenlijken. Maar uiteraard draait de film vooral om het freestyle skiën zelf. De film is op 15 september in première gegaan op het International Freeski Festival (IF3) in Montreal.

Tracing Skylines

“Tracing Skylines” volgt zes professionele free skiërs als ze hun avontuurlijke dromen in werkelijkheid gaan uitvoeren. Jarenlang hebben ze gefantaseerd over hoe het zou zijn en nu is het vastgelegd met de nieuwste technieken. Van Alaska tot Frankrijk en Zwitserland en zelfs in Detroit jagen de skiers Bobby Brown, Karl Fostvedt, Pep Fujas, Seth Morrison, Sean Pettit en Julien Regnier hun individuele dromen na.

Supervention

Field Productions presenteert Supervention. Een documentaire over modern skiën en snowboarden. ’s Werelds meest getalenteerde skiërs en snowboarders nemen je mee op een intense en onvoorspelbare reis. Het verhaal speelt zich af op verschillende locaties, zoals Noorwegen, Nieuw Zeeland, Alaska en British Columbia.

More to come…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.