Zodra de zomervakantie er weer op zit en het materiaal schoongemaakt en in de kast is opgeborgen, lonkt het wintersportseizoen. Ter inspiratie voor de start van het wintersportseizoen heeft GearLimits de 5 mooiste, indrukwekkendste en meest inspirerende ski- en snowboard films voor je geselecteerd.

Na het zien van deze films hebben de diehards ongetwijfeld de behoefte al hun materiaal uit de kast te halen en te kijken wat ze dit jaar willen aanschaffen: nieuwe ski’ssnowboardhandschoenen, sneeuwschoenen en niet te vergeten de lawine uitrusting. In onze GearGuide kun je wat voorgaande betreft ook los!!

Maar first things first. Eerst maar eens de volgende films ter inspiratie:

All.I.Can. | 2011

Een technische hoogstand gepresenteerd als drieluik. De makers filmden waanzinnige berg- en sneeuwbeelden in Chili, Marokko, Alaska en British Columbia. Maar All.I.Can. is niet zomaar een skifilm. Naast prachtige hellingen en sneeuwparadijzen willen de makers vooral de nadruk leggen op de invloed van de ski- industrie op de natuur. All.I.Can is een skifilm met inhoud.

 

Solitaire | 2011

Een project dat twee jaar duurde om te filmen. Een samenkomst van Zuid-Amerikaanse landschappen en Westerse vertellingen over legendarische backcountry mogelijkheden die zijn uitgestrekt over de lengte van een continent. Vanuit het legendarische Las Lenas in Argentinië, begint een eenzame reis door een verlaten wereld, van Peru’s Cordillera Blanca tot aan Chileens Patagonië.

Deeper | 2011

De eerste film van O’Neill teamrider Jeremy Jones’ trilogie: Deeper, Further en Higher. Jeremy Jones en Teton Gravity Research zijn twee jaar in de weer geweest voor deze freeride snowboardfilm “Deeper”. De film is oktober 2011 in première gegaan.  In Deeper zie je Jones en andere pro’s als Jonavan Moore, Xavier De La Rue en Travis Rice zichzelf van bizarre berghellingen over de hele wereld storten. We kennen het kaliber al van deze mannen dus verwacht geen strak getrokken rode pistes in deze film. Sterker nog, voor de afdalingen in deze film werden alleen maar hikes gemaakt en is er volgens Jones geen heli, lift of sneeuwscooter aan te pas gekomen.

Further | 2012

Further is na Deeper Jeremy Jones’ de tweede film van de Triologie: Jeremy’s Deeper, Further, Higher gepresenteerd door O’neill. Voor deze film is Jeremy en zijn crew op zoek gegaan naar onontdekte gebieden in landen als Oostenrijk, Alaska, Noorwegen en Japan. In de film zoekt Jeremy Jones samen met andere freeride legendes Terje Haakonson, Mitch Toelderer en Josh Dirksen het avontuur op.

The Art Of Flight | 2011

In The Art of FLIGHT worden een aantal van werelds beste snowboarders van dit moment gevolgd: Travis Rice, John Jackson, Mark Landvik, Scotty Lago, Jake Blauvelt, Nicolas Muller, Gigi Ruf, DCP, Mark McMorris en Pat Moore. Ze volgen hun droom en beleven avonturen op vier verschillende continenten waar ze een totaal nieuw level bereiken binnen de snowboard wereld. Deze film biedt een totaal nieuwe dimensie in sports entertainment en veroorzaakte destijds een enorme hype.

Er is twee jaar gewerkt aan ‘The Art of FLIGHT’, met actie, avontuur en drama. Travis en zijn vrienden beleven hoogtepunten, met nieuwe tricks en sensatie, maar ook dieptepunten, met lawines en ongelukken. Indrukwekkende natuur, spectaculaire jumps, en technische hoogstandjes… met een board on top of the world!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.