De Banff Mountain Film Festival World Tour is coming…

De Banff Mountain Film Festival World Tour gaat weer van start dit jaar. Vanaf april is ze in Nederland op tournee. Alweer voor de 41e keer gaan de, bij de „Outdoor-Oscars“ in het Canadese Banff bekroonde films, op wereldreis en toveren spannende avonturenverhalen op het witte doek. Zoals we gewend zijn, valt de Banff Tour ook nu weer op door een grote mate van afwisseling, prikkeling en prachtige beelden, die bij iedereen de reislust opwekken.

Tijdens het ongeveer twee uur durende programma van 2017 worden acht documentaires rondom de thema’s outdoor, natuur en avontuur vertoond. We ontvoeren de toeschouwers op een mountainbiketrip in de schrale woestijn van Nevada, zorgen voor klamme handjes bij het bergbeklimmen in de Polynesische jungle en bibberen mee wanneer onze coryfeeën in Iran de stijgvellen over hun tourski‘s trekken.

Twee bijzondere hoogtepunten zijn dit jaar DOING IT SCARED, een portret over de bergbeklimmer Paul Pritchard, die ondanks, of beter gezegd met een halfzijdige verlamming een rotsnaald aan de Tasmaanse kust beklimt. Daarnaast laat de onderhoudende roeidocumentaire FOUR MOMS IN A BOAT zien wat er aan beroering ontstaat, als vier fulltime moeders spontaan besluiten aan een roeiwedstrijd over de Atlantische Oceaan deel te nemen.

De Banff Mountain Film Festival World Tour komt naar zeven Nederlandse steden. Het startschot klinkt op 5 april in Eindhoven.

Kaartjes kun je vanaf € 12,- in de voorverkoop bij Bever krijgen, of online bestellen.

Speelschema

GearLimits is er in ieder geval bij!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.