Wild Life: love is a force of Nature | Trailer

De film ‘Wild Life: love is a force of nature’ is een inspirerende documentaire over Kris Tompkins, de eerste CEO van Patagonia. Gemaakt door National Geographic en Oscar-winnende filmmakers Chai Vasarhelyi en Jimmy Chin, vertelt de film het verhaal van Kris’ ongelooflijke inzet voor natuurbescherming en haar levenslange toewijding aan het behoud van wilde dieren en hun habitat.

Vanaf haar vroege jaren als jonge surfer in Californië tot aan haar tijd bij Patagonia, heeft Kris altijd een passie gehad voor de natuur. In de jaren 90 besloot ze echter om zich volledig te wijden aan natuurbescherming en richtte ze samen met haar man Doug Tompkins het Tompkins Conservation programma op. Hun doel was om zoveel mogelijk land te kopen om het te beschermen tegen ontwikkeling en exploitatie.

Het verschil maken

De film biedt een diepgaand inzicht in Kris’ leven, werk en de uitdagingen waarmee ze werd geconfronteerd tijdens haar missie om wilde dieren te redden en hun leefgebieden te beschermen. Door middel van interviews met Kris zelf, evenals met vrienden, familieleden en collega’s, krijgt de kijker een goed beeld van wat er nodig is om je leven te wijden aan de bescherming van onze planeet.

Als je op zoek bent naar inspiratie over hoe één persoon echt een verschil kan maken in onze wereld, dan is deze film absoluut het bekijken waard. Het verhaal van Kris Tompkins zal je niet alleen raken, maar ook motiveren om zelf actie te ondernemen voor het behoud van onze planeet en al haar prachtige natuur.

De film word getoond in geselecteerde theaters door Europa.

Wild Life: love is a force of Nature
Reno de Jager
Reno de Jager
Mijn grootste passies zijn hiken, mountainbiken en fitness, daarnaast mag ik graag reizen. Zowel actieve als culturele - liefst een combinatie van beiden - hebben mijn voorkeur.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

De Hanwag Rotpunkt retro bergschoen revival

In de vroege jaren '80 introduceerde Hanwag, een bekende fabrikant van berg- en wandelschoenen, als een van de pioniers sportklimschoenen op de markt. Nu...

De Motorola Defy Satellite Link bluetooth gadget | Review

Als outdoor liefhebber ben ik altijd op zoek naar handige gadgets die mijn avonturen in de natuur kunnen verbeteren. Onlangs heb ik het Motorola...

De Lowe Alpine Airzone Trail Camino 37:42 liter hiking rugzak | Review

Als je op zoek bent naar een comfortabele rugzak voor wandelingen, hikes of backpack reizen, dan raad ik de Lowe Alpine Airzone Trail Camino...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief