Sonos en The North Face verbinden muziek, reizen en avontuur op een manier die bijzonder is

Sonos en The North Face trappen een speciale samenwerking af die de weg baant voor een totaal nieuwe beleving van bijzondere expedities en landschappen. Dit ter ere van de nieuwe Sonos Roam ultra draagbare smart speaker, ontworpen om je zowel thuis als je tijdens je avonturen buiten de deur van geweldig geluid te voorzien. Sonos en The North Face werken samen om liefhebbers van reizen en ontdekken een bijzondere outdoorbeleving te bieden via exclusieve content, onder andere op Sonos Radio.

De samenwerking vindt zijn oorsprong in de unieke geschiedenis van beide merken als ontdekkers. Voor Sonos op het vlak van (multiroom)audio, en op het gebied van outdoor in het geval van The North Face. “Kijkend naar merken die ons inspireren om eropuit te gaan en de wereld om ons heen te verkennen, wisten we meteen dat The North Face en haar rijke geschiedenis perfect bij ons passen”, aldus Pete Pedersen, VP Marketing van Sonos.

Exclusief station op Sonos Radio

Sonos en The North Face verbinden muziek, reizen en avontuur op een bijzonder manier

De samenwerking komt tot leven op een exclusief station op Sonos Radio: Never Stop Exploring. Aan de hand van negen verschillende soundscapes – samengesteld uit opnames die zijn gemaakt tijdens het filmen van The North Face-expedities naar de meest afgelegen plekken op aarde – nodigt Never Stop Exploring fans uit om het geluid van avontuur in huis te halen.

Soundscape componist

De soundscapes zijn gecreëerd door componist en multi-instrumentalist Mikael Jorgensen van de Grammy-winnende band Wilco, en laten de oorspronkelijke audio horen in combinatie met een nieuwe muzikale omlijsting die de luisteraar meeneemt op een reis rond de wereld. Van Alaska tot Peru, Ethiopië tot Japan en alles daartussenin.

Atleten van wereldklasse

De gesproken tekst wordt verzorgd door atleten van wereldklasse, zoals Alex Honnold, Hilaree Nelson, Matty Hong en Emily Harrington. “Al meer dan 50 jaar hebben we een aantal van de beste atleten van de wereld in staat gesteld om niet alleen hun doel te bereiken, maar ook de volgende generatie ontdekkingsreizigers te inspireren”, zegt Steve Lesnard, Global VP Marketing & Product, The North Face. “Onze samenwerking met Sonos levert een totaal nieuwe manier van storytelling op met een merk dat zoveel van onze waarden deelt. We kunnen niet wachten om te zien hoe onze fans deze geheel nieuwe manier om de expedities van hun favoriete atleten te volgen gaan ervaren.

De muzikale Never Stop Exploring reis

Het Sonos Radio-station Never Stop Exploring neemt je mee op reis naar: 

 “Wat we gecreëerd hebben met Never Stop Exploring op Sonos Radio is zoveel meer dan audio alleen. Dankzij de creativiteit van Mikael Jorgensen en de openheid waarmee de atleten terugkeken op hun ervaringen, hebben we een geluidsavontuur kunnen creëren dat fans en liefhebbers van het buitenleven een meeslepende ervaring biedt”, aldus Dmitri Siegel, VP Content, Sonos Radio. 

De muziek van Never Stop Exploring is beschikbaar op Sonos Radio in 16 landen, waaronder de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië, Zweden, Ierland, Nederland, Australië, Nieuw-Zeeland, België, Oostenrijk, Zwitserland, Noorwegen en Denemarken. De content is daarnaast voor iedereen wereldwijd beschikbaar via Mixcloud: Sonos Sound System Archive

Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

[WINACTIE] De jubileumuitgave van de E.O.F.T. staat voor de deur

Eindelijk is het dan zover: Europa’s meest gerenommeerde Outdoor-Filmfestival start, na een éénjarige pauze wegens corona, met haar twintigste toernee! In zeven films neemt...

Offroad met de Range Rover SVR in de nieuwste James Bond-film No Time To Die

Offroad, Range Rover en ‘Gearlimits’ gaan goed samen. En als er Gear to the Limits wordt gebruikt, zijn het wel de stunts in de...

De Urban Sports Week Amsterdam komt er weer aan

Op 23 en 24 oktober 2021 staat Amsterdam opnieuw in het teken van Urban Sports tijdens de Urban Sports Week Amsterdam (USWA). De gemeente...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief