4 klimroutes in Tirol om je hart op te halen deze zomer

Tijdens het Banff Mountain Film Festival World Tour vorige week spraken we met Tirol. Uiteraard over Tirol, Gear en – natuurlijk – outdoor & action sports. Ook wat klimroutes betreft. Tirol heeft – met behulp van deskundigen – een aantal mooie klimroutes geselecteerd, die symbool staan voor de enorme verscheidenheid aan rotsklimmen die de regio te bieden heeft. De gebruikte criteria om de allerbeste te selecteren zijn natuur, route en rotskwaliteit als mede de mentale en fysieke uitdaging van de beklimming.

LAVANT – ‘ANOTHER PLAY IN PARADISE’

Het gebied rond de Dolomitenhütte in de Lienzer Dolomiten is een paradijs voor de gevorderde en expert-klimmers, met maar liefst 116 klimroutes die wachten om ontdekt te worden. Met een moeilijkheidsgraad van 5 tot 8 op de Oostenrijkse schaal, zijn deze pitches doorgaans toegankelijk vanaf april tot oktober, hoewel sommige routes vanwege hun hoge ligging op 1.600 m boven de zeespiegel, tot laat in het voorjaar sneeuw kunnen hebben.

“Prachtige route op een wand die hoe hoger je komt, steeds meer wordt blootgesteld. Een gelijkmatige klim, waardoor je steeds meer wilt.”

Markus Schwaiger, Oostenrijkse Alpenvereniging.

Naar de klimroute

ÖTZTAL – ‘LE MIRACLE’

Niederthai in het Ötztal is een van de weinige granietgebieden en daardoor absoluut een bijzondere plek in Tirol. Het vrijstaande blok ‘Minas Tirith & Glatteis’ staat in een sprookjesachtige ‘Felsenkessel’ in een lariksbos op 1.500 meter een biedt een fantastische klim op keihard graniet.

“Persoonlijk vind ik dit een van de beste klimroutes in Tirol. Een uitdagende en lang traject op een indrukwekkende verticale wand. Zonder twijfel een route die direct in het oog springt.”

Barbara Zangerl, professioneel klimmer

Naar de klimroute

LEUTASCH – ‘PULS 2000’

163 Routes, 11 sectoren en compacte grijze kalk, dat zijn de kernpunten van de Chinesischen Mauer (Chinese Muur) in Leutasch. In een wandeling van zo’n 20 minuten bereik je het klimgebied aan de zuidzijde. In het voorjaar, de herfst en de winter (als de zon schijnt) vind je hier de beste omstandigheden om te klimmen.

“Deze route, aan de rechterzijde van de Chinese Muur, biedt spectaculaire uitzichten en is een van de meest fotogenieke routes in de hele regio.’”

Michael Meisl, fotograaf en uitgever van de klimgids ‘Tirol – sportklimmen in Noord-Tirol’

Naar de klimroute

LÄNGENFELD – ‘WITTE REUS’

Het klimgebied Nösslach in het Ötzdal ligt aan de voet van een machtige granietwand boven Nösslach en biedt een brede variatie in klimmogelijkheden. De uitstekende rotskwaliteit staat garant voor 58 heerlijke klimroutes van de lagere en midden moeilijkheidscategorieën. Je bereikt het klimgebied in ongeveer 10 minuten.

“Mijn favoriete klimroute in Nösslach. Prachtige witte rotsen met een spannende mix van kleine en grote grepen, spleten en richels. Heerlijk om te klimmen.’”

Barbara Bacher, professioneel klimmer & lid van het Oostenrijkse Klim Team

Naar de klimroute

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

In twee etmalen door Marokko tijdens de Mazda Epic Drive

De Mazda Epic Drive is een unieke rijervaring die autorijders de mogelijkheid biedt om Mazda’s nieuwste modellen te testen in uitdagende en adembenemende omgevingen....

Licht en stevig in de bergen met de Hanwag Makra Pro-Low Lady GTX | Review

De Hanwag Makra Pro-Low Lady GTX is uitstekende wandelschoen die voor veel terreinen is geschikt en die voldoet aan mijn verwachtingen.

MiiR is goed voor de gebruiker én de planeet

MiiR heeft een duidelijke missie: producten creëren die goed zijn voor de gebruiker én de planeet.