Bikepacking België deel 5: Houffalize, het hart van outdoor in de Ardennen

Toen we onze bikepacking trip aan het plannen waren was een ding zeker: we moesten langs Houffalize komen, al was het maar om hommage te doen aan de status van deze plek als misschien wel het hart van de outdoor sport in de Ardennen. En ook om een paar trails aan te tikken. Dat deden we ook zeker, waarbij onze bikepacks bijkans van onze fietsen af werden gelanceerd, als de materialen niet zo goed waren. Steil, rotsachtig, door schitterende stukken bos en naar mooie beekjes in voorborgen dallen. De trails in en rond Houffalize zijn echt een paradijs voor mountainbikers.

Maar in en rond Houffalize is er nog veel meer te doen. Niet dat we daar deze keer tijd voor hadden, maar trek een week uit en je kunt er klimmen, raften of kayakken, natuurlijk fantastische wandelingen maken, en in het nabij gelegen Achouffe dat allemaal vieren met een heerlijk L’Achouffe biertje. Dat was dan ook de uiteindelijk bestemming van onze trip. En wat heeft het gesmaakt.

Kijk de hele video op:

Mark Stokmans
Mark Stokmans
Since I can remember I have been very active in many different sports: started with baseball, tennis and riding later hockey, football, running and aikido. In addition, since twelve years old I've been into actionports: at first windsurfing, later climbing, inline skating, snowboarding, mountain biking. With the first action cams coming onto the market I've been making action sports videos. Furthermore, I've worked in the sports industry since 1990, sports marketing, media and live TV and until the end of 2016 at the Dutch Olympic Committee. Besides being partner in GearLimits I work as a digital freelancer. Based in the Netherlands, Married with Children (11 and 13 years old)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

In twee etmalen door Marokko tijdens de Mazda Epic Drive

De Mazda Epic Drive is een unieke rijervaring die autorijders de mogelijkheid biedt om Mazda’s nieuwste modellen te testen in uitdagende en adembenemende omgevingen....

Licht en stevig in de bergen met de Hanwag Makra Pro-Low Lady GTX | Review

De Hanwag Makra Pro-Low Lady GTX is uitstekende wandelschoen die voor veel terreinen is geschikt en die voldoet aan mijn verwachtingen.

MiiR is goed voor de gebruiker én de planeet

MiiR heeft een duidelijke missie: producten creëren die goed zijn voor de gebruiker én de planeet.