Jack Spowart maakt ‘artwork’ voor het Banff Mountain Festival

Voor de 47e editie van het Banff Center Mountain Film and Book Festival zochten Rab en Banff naar naar een getalenteerde kunstenaar om het ‘artwork’ van dit jaar te ontwerpen. Zij schreven een wedstrijd uit en ontvingen honderden ongelooflijke inzendingen van getalenteerde kunstenaar over de hele wereld. Het was een enorme uitdaging om een kunstenaar te kiezen wiens werk te zien zou zijn. Het was Jack Spowart, en zijn ingewikkelde illustraties, een combinatie van pen, inkt en een subtiel kleurgebruik die echt opvielen.

Het Banff Center Mountain Film and Book Festival van 29 oktober tot 6 november in Banff en Canmore en omvat live-evenementen, online films, een festivalmarktplaats, tentoonstellingen, kampvuurgesprekken en nog veel meer. De films nemen het publiek mee op verre reizen, baanbrekende expedities en opmerkelijke prestaties, verteld door wereldberoemde avonturiers, fotografen, auteurs en filmmakers. Het volledige festivalprogramma wordt op 29 september bekend gemaakt, tickets zijn vanaf 4 oktober te koop.

Honderden inzendingen

Op basis van het succes van voorgaande jaren heeft Rab wederom de kans geboden om een ​​uniek ontwerp voor het festival te maken, waarbij honderden inzendingen van getalenteerde jonge kunstenaars zijn aangetrokken tijdens het openbare selectieproces. Het laatste kunstwerk van de winnaar van dit jaar, Jack Spowart, werd onlangs aan het publiek gepresenteerd.

Jack Spowart maakt ‘artwork’ voor het Banff Mountain Festival

De Schotse illustrator Jack Spowart

Jack is een in de Schotse Hooglanden gevestigde illustrator, die zijn inspiratie haalt uit het buitenleven en hoopt anderen te inspireren om de natuur te respecteren en een dieper begrip op te bouwen. Zijn ontwerp toont Lake Louise in Banff National Park en weerspiegelt zijn fascinatie voor de natuur. Meer inzicht in het ‘artwork’ van Jack en wat hem drijft, vind je HIER.

Jack Spowart maakt ‘artwork’ voor het Banff Mountain Festival

Samenwerking Rab en Banff

Voor Rab draait het samenwerken met Banff om het betrekken van de gemeenschap van The Mountain People, duurzame toegang tot het buitenleven voor iedereen en het delen van mooie ervaringen in de bergen. Activiteiten tijdens het festival zijn onder meer een ‘Hike and Sketch’ met Jack Spowart; live bergmuziek met Rab-atleet Mark Morris van Rapid Grass; en een paneldiscussie georganiseerd door Buff, Rab, POW en Mountain Equipment Company over het onderwerp ‘The Power of Community: Hoe kunnen we verandering initiëren?’, waar Rab inzichten zal delen in zijn duurzaamheidsstrategie om tegen 2030 Net Zero te bereiken.

Jon Frederick, Rab US Country Manager, legt uit: “We zijn trots om nog een jaar te beginnen met zowel Rab als Lowe Alpine als partners van het Banff Centre Mountain Film and Book Festival. We zijn dit jaar bijzonder verheugd om de terugkeer te zien van een volledig persoonlijk festival in Banff, CA met 9 dagen films, verhalen en gedeelde ervaringen in de bergen.”

Hayco Volkers
Hayco Volkers
I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

De Hanwag Rotpunkt retro bergschoen revival

In de vroege jaren '80 introduceerde Hanwag, een bekende fabrikant van berg- en wandelschoenen, als een van de pioniers sportklimschoenen op de markt. Nu...

De Motorola Defy Satellite Link bluetooth gadget | Review

Als outdoor liefhebber ben ik altijd op zoek naar handige gadgets die mijn avonturen in de natuur kunnen verbeteren. Onlangs heb ik het Motorola...

De Lowe Alpine Airzone Trail Camino 37:42 liter hiking rugzak | Review

Als je op zoek bent naar een comfortabele rugzak voor wandelingen, hikes of backpack reizen, dan raad ik de Lowe Alpine Airzone Trail Camino...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief