Aftrap Dutch Mountain Film Festival – DMFF – 2014 in Amsterdam

Filmavond op 7 januari in Eye in aanloop naar bergfilmfestival op 7-9 februari in Heerlen

In aanloop naar het Dutch Mountain Film Festival, van 7 tot en met 9 februari in Heerlen, zijn er drie previews: op dinsdag 7 januari in Amsterdam, op vrijdag 24 januari in Gulpen en op vrijdag 31 januari in Aken (Duitsland). Op 7 januari gaan in Eye in Amsterdam filmmakers, expeditieleiders en film- en bergliefhebbers aan de hand van de bloedstollende documentaire ‘Eye to Eye with Everest’ van Milan Collin in discussie over de omstandigheden waarin bergfilms worden gemaakt.

Eye to Eye in Eye

De documentaire ‘Eye to Eye with Everest’ over een dramatisch verlopen Everest-expeditie is een boeiend startpunt voor een discussie over ethische, persoonlijke en technische omstandigheden waaronder expeditieverslagen, bergfilms en -documentaires worden gemaakt. De situering in de bergen doet een groot beroep op de creativiteit en conditie van de filmers en de robuustheid van de apparatuur. Het genre leent zich bij uitstek voor gebruik van nieuwe technieken en materialen, met consequenties voor de wijze van visualisatie. Maar ook beïnvloedt de aanwezigheid van een filmploeg de voortgang van een expeditie. Hoe gaat dat? Wie is verantwoordelijk voor de veiligheid van de filmmakers, en die van de expeditiegangers? Zijn er (morele) grenzen bij het verslaan van deze topsport?

Deskundigheidsbevordering

De DMFF-filmavond op 7 januari, om 21.00 uur in Cinema 4 van Eye in Amsterdam wordt gepresenteerd door Matthijs de Winter (34), hoofdredacteur van Op Pad. Met het samenbrengen van professionals, die zich bezighouden met het maken van films en documentaires onder extreme omstandigheden, biedt het DMFF een platform voor deskundigheidsbevordering. Daarnaast is de DMFF-filmavond in Amsterdam een warming-up voor de vierde editie van het Dutch Mountain Film Festival, van 7 tot en met 9 februari in Heerlen.

Filmprogramma, bergen en cultuur

Het DMFF is het enige internationale bergfilmfestival in Noordwest-Europa. Het wil bezoekers de schoonheid en duurzame waarde van het ongerepte berglandschap laten beleven. Het festival biedt daarom een uitgelezen programma van bergfilms en expeditieverslagen, plus een selectie van de inzendingen voor de DMFF Filmcompetitie. De uitreiking van de internationale bergfilmprijzen vindt ook plaats tijdens het DMFF. Daarnaast zijn er een fototentoonstelling, lezingen, workshops, mountain food en actieve en culturele randactiviteiten voor oud en jong: trailrunning, nordic walking, skiën, wandelen, klimmen, mountainbiken en een uitvoering van Sibelius’ ‘Finlandia’ door het Helsinki Philharmonic Orchestra.

Editors Squad
Editors Squad
Bij GearLimits geloven we dat goed materiaal leidt tot betere prestaties, meer plezier en hogere veiligheid. Voor elke sporter die zijn grenzen wil verleggen en zijn plezier wil vergroten is dit een must. GearLimits helpt je hierbij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Next level vliegen met de DJI FPV drone

DJI heeft vandaag een geheel nieuwe drone-categorie geïntroduceerd, de DJI FPV. Deze drone combineert de first-person view, snelle prestaties van race-drones, de filmische camera-sweep...

Fjällräven maakt innovatieve ‘Samlaren’ collectie van restmateriaal

Fjällräven introduceerde vandaag haar Samlaren - Zweeds voor ‘de verzamelaar’ - collectie. Gemaakt door innovatief gebruik te maken van restmateriaal. Dit maakt de Samlaren...

European Outdoor Film Tour (E.O.F.T.) 2021 Aflevering 4

Het grootste adventure filmfestival van Europa. Jaarlijks organiseert de E.O.F.T., in samenwerking met Mammut en GORE-TEX, een filmtour door wel twintig landen. Deze tour...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, aanbiedingen en speciale aankondigingen.