Deze 5 vette watersporten moet je deze zomer zeker proberen

Straks wordt het weer beter lopen de stranden weer vol, maar er zijn in de zomer spannendere en leukere dingen om te doen tijdens de beste maanden van het jaar…watersporten! Watersporten geven je de kans om een ​​paar golven te pakken en veel avontuur te beleven. Bovendien verlies je tijdens activiteiten in en op het water ook zeker wat calorieën!

Of je nu nog nooit op open oceaan bent geweest of altijd al een waterrat bent geweest, er is voor iedereen een watersport. Van zeer veilig en beginnersvriendelijk tot geschikte water activiteiten voor de sensatiezoekers onder ons. Lees verder om meer te weten te komen over deze 5 watersporten die je moet proberen!

Raften

Deze 5 vette watersporten moet je deze zomer zeker proberen

Raften is een van de meest spannende en leuke watersporten. Als je nog niet wildwaterraften hebt geprobeerd, voor alles is een eerste keer en wij garanderen je dat je eerste raftingtrip een onvergetelijke ervaring zal zijn. Omdat raften geen alledaagse activiteit is, is het een geweldige manier om uit je routine te breken en jezelf uit te dagen om iets gewaagds en avontuurlijks te doen. Daar draait het leven tenslotte om, toch? Dus wetsuit en reddingsvest aan, helm op en gaan!!

Hoe het werkt

De spanning achter raften of wildwatervaren komt van het ineengedoken zijn met een groep op je vlot en het door stroomversnellingen manoeuvreren. Je kunt peddelen, bochten, snelheid, grandioos uitzicht op bergen en/of rivieren en veel waterspatten verwachten. Hoewel velen denken dat raften een riskante sport is, zal het boeken van een raftingtrip met een betrouwbaar bedrijf of een ervaren gids ervoor zorgen dat jij en je groep alles leren over veiligheid en de raftingtechnieken begrijpen die nodig zijn om te genieten van een risicovrije, plezierige reis.

Waarom je het zou moeten proberen

Raften is een geweldig idee voor een groepsactiviteit. Of je nu je iets anders wilt doen met je vrienden of een volledig familie-avontuur wilt, raften past perfect bij iets unieks en spannends. Een ander groot pluspunt is dat, hoewel raften misschien prijzig lijkt, ze eigenlijk redelijk zijn voor een volledige dag entertainment, kwaliteitsuitrusting, deskundige instructie en adembenemende momenten van plezier.

Flyboarden

Deze 5 vette watersporten moet je deze zomer zeker proberen

Ben jij iemand die altijd ‘vliegend’ antwoordt op de vraag welke superkracht je zou willen hebben? Nou, het hoeft geen fantasie meer te zijn! Flyboarden is een watersport waarbij je boven het water kunt zweven terwijl je je wateraangedreven vlucht bestuurt.

Hoe het werkt

Een flyboard is vergelijkbaar met een wakeboard, maar het is bevestigd aan en aangedreven door een jetski. Het board heeft een paar boots die de rider of ‘flyer’ moet dragen. Het apparaat heeft ook een slang die het verbindt met de jetski. De waterdruk van de jetski zorgt voor stuwkracht, wat de rijder in feite over het water laat vliegen en een zee-tot-hemel-ervaring heeft!

Waarom je het zou moeten proberen

Flyboarden is waarschijnlijk de meest futuristische watersport die er is en is gegarandeerd heel leuk voor sensatiezoekers. Flyboarden is ook een vrij nieuwe watersport – die de gemiddelde persoon kan beoefenen zonder enige voorafgaande training of ervaring. Vertrouw ons, ook al ben je bij je eerste poging misschien geen vliegvogel, iedereen kan behoorlijk goed worden door te oefenen. Bovendien werkt het houden van je balans op het flyboard de kernspieren van je lichaam behoorlijk hard – en een stap dichter bij die zomerbuikspieren komen door gewoon door de lucht te vliegen, klinkt als een goed idee.

Duiken

Deze 5 vette watersporten moet je deze zomer zeker proberen

Duiken is een geweldige watersport om uit te proberen als je een ‘ontdekker’ in hart en nieren bent. Duiken naar de oceaanbodem is absoluut een geweldige manier om het onderwaterleven van dichtbij en persoonlijk te leren kennen. Zoals vaak wordt gehoord door duikexperts, is elke ervaring uniek en biedt het je de kans om de aarde en de oceaan vollediger te ontdekken. Down under is ook een langzamere en meer ontspannen manier van avontuur voor degenen die niet het type adrenalinejunkie zijn.

Hoe het werkt

Ik weet zeker dat de meesten van ons een algemeen idee hebben en zich automatisch natte pakken en zuurstoftanks voorstellen als we denken aan diepzeeduiken. SCUBA staat eigenlijk voor “Self Contained Underwater Breathing Apparatus” oftewel een metalen tank die lucht bevat die aan de duiker wordt geleverd. Duiken houdt in dat je een paar trainingssessies volgt met een gecertificeerde instructeur en de basis leert, zoals ademhalen, handsignalen, duiklimieten, enz. zodat je niet in paniek raakt onder water. Tijdens en na het volgen van enkele basislessen met een instructeur kun je een breed scala aan duikervaringen opdoen. Natuurlijk kun je nog meer fantastische onderwateravonturen beleven als je eenmaal SCUBA-gecertificeerd bent!

Waarom je het zou moeten proberen

Het grootste voordeel van duiken is het ontdekken van verbazingwekkende en unieke onderwaterwezens en planten. Duiken kan ook therapeutisch en vredig zijn, omdat de geluiden en stress van het dagelijks leven onder de oppervlakte verdwijnen. Het kan ook een geweldige activiteit zijn om te doen tijdens het reizen en zal je helpen de wereld op een diepere manier te verkennen. Contact leggen met duikers kan je ook helpen een netwerk van vrienden op te bouwen met wie je andere duik- of resorttrips kunt maken!

Parasailen

Deze 5 vette watersporten moet je deze zomer zeker proberen

Parasailen is een andere watersport waarbij je als een paradijsvogel over het water vliegt. Deze watersport in het bijzonder is een perfecte keuze voor zowel sensatiezoekers als meer voorzichtige persoonlijkheden. Met parasailing kun je door de lucht glijden zonder het ongemakkelijke gevoel in je buik dat achtbanen met zich meebrengen.

Hoe het werkt

Bij parasailing wordt een persoon door een boot gesleept en langzaam van de grond in de lucht getild met behulp van een parachute-achtig apparaat. Het concept van de activiteit lijkt sterk op hardlopen met een plastic zak en kijken hoe deze zich vult met lucht. Het is eigenlijk een zeer aangename en soepele ervaring met minimale schokken of enge drops.

Waarom je het zou moeten proberen

Wat watersporten en avontuurlijke activiteiten betreft, is parasailen eigenlijk een redelijk veilige sport om uit te proberen. In tegenstelling tot duiken, heb je geen vooropleiding nodig voor je eerste keer en het is ook niet erg eng. In feite kunnen zelfs kinderen vanaf vijf jaar parasailen. Parasailen geeft je een vogelperspectief van elk zeeleven beneden (denk aan dolfijnen die door het water springen) en kan erg ontspannend zijn. Andere punten om te vermelden zijn dat, hoewel parasailen luxueus en geweldig klinkt, het eigenlijk niet erg duur is. Dus waar wacht je op en voel de zilte bries door uw haar terwijl je door de lucht zweeft.

Jetskiën

Deze 5 vette watersporten moet je deze zomer zeker proberen

Jetskiën is een klassieke watersport die het hele jaar door kan worden beoefend, maar vooral leuk is als je de warmte van de zon kunt voelen. Het is een leuke zomeractiviteit voor alle leeftijden en ook voor het hele gezin. Het is erg opwindend om over de golven te rijden terwijl je je snelheid onder controle houdt en de zoute bries helpt je geest leeg te maken. Bovendien is jetskiën niet moeilijk op te pikken en je snelheid en richting te beheersen is net als het besturen van een auto of motor in een videogame.

Hoe het werkt

De meesten van ons hebben eerder een jetski gezien en weten hoe de sport werkt – maar voor het geval je dat niet doet, hier is een kleine opfriscursus. Een jetski is een soort persoonlijke watermobiel en wordt in principe aangedreven als een waterscooter. Er zijn een paar eenvoudige bedieningselementen – zoals het gaspedaal en de ontsteking – en de rijder moet zijn lichaam gebruiken om aan weerszijden van de jetski te leunen om de richting te bepalen (precies alsof je in een van die levensgrote motorfiets-arcadegames rijdt) . De spanning komt van het rijden over golven in de oceaan en zoomen door het water!

Waarom je het zou moeten proberen

Jetskiën is extreem beginnersvriendelijk en er zijn tal van watersportcentra die jetski’s goedkoop verhuren. Niet veel mensen realiseren zich de grote gezondheidsvoordelen van jetskiën – zelfs een half uur jetskiën helpt je om je kernspieren te trainen, aan je balans en coördinatie te werken en je kunt tot 250 calorieën verliezen. Een andere grote aantrekkingskracht van deze populaire watersport is dat het de perfecte keuze is voor diegenen die van het water willen genieten zonder er ooit in te hoeven stappen!

Reno de Jager
Reno de Jager
Mijn grootste passies zijn hiken, mountainbiken en fitness, daarnaast mag ik graag reizen. Zowel actieve als culturele - liefst een combinatie van beiden - hebben mijn voorkeur.

Lees ook

Gerelateerd

Recente artikelen

Het hoe en waarom van een goede lawine-uitrusting

Off-piste skiën en snowboarden is bijzonder populair. De aantrekkingskracht van verse, onbetreden sneeuw is groot. Het gevaar des te meer. Jaarlijks kost het vele...

Een weekendje binnen? Dan kun je ook avontuur zoeken met gamen

Voor buitensporters is buiten zijn een deel van hun leven. Of het nu gaat om bergbeklimmen, kajakken op rivieren of hardlopen over paden, ze...

De thru-hiking paklijst voor langeafstandswandelaars

Wat heb je nodig voor jouw volgende langeafstandswandeling? Goede vraag! Samen met thru-hiking gingen we op onderzoek uit en kwamen we tot een handige...

Schrijf je in voor onze onregelmatige nieuwsbrief